E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDev projelerin mühendisi Özdemir’den büyük deprem ve beklenen İstanbul depremi açıklamaları---

Dev projelerin mühendisi Özdemir’den büyük deprem ve beklenen İstanbul depremi açıklamaları

Dev projelerin mühendisi Özdemir’den büyük deprem ve beklenen İstanbul depremi açıklamaları
10 Şubat 2023 - 07:54 borsagundem.com

Ümit Özdemir, Tekfen Holding’in yarım asırlık neferi. Bay tecrübe! Otoyoldan boru hattına dev projelerde imzası var. İnşaatı, fayı, depremi iyi biliyor. İmar affını, asrın felaketinin sebeplerini anlatıyor. Peki, İstanbul depremi için ne söylüyor?

"Kimse var mı?", "Sesimizi duyan var mı?"… Bu acılı günlerde kulaklarda en çok çınlayan cümleler… Kaybımız çok büyük… Tüm Türkiye büyük acılar içinde, yüzbinlerce kişi, yüzlerce kuruluş yaraları sarmak, bir nebze acılara merhem olmak için koşturuyor. Devletine yardımcı olmaya çalışıyor. Ama acılar tazeyken gelecekte benzer afetlerin büyük insani felaketlere dönüşmemesi için nasıl davranılmalı, ne tür tedbirler alınmalı sorularını yöneltmek istedik. “Kazandıran Sohbetler”de Tekfen Holding’te inşaat ve taahhütle ilgili birçok şirkette genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı yapan Yüksek Mühendis Ümit Özdemir konuğumuz oldu…

VOLKAN KARSAN İLE 'KAZANDIRAN SOHBETLER'İ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alparslan can 14 Şubat 2023 00:55

    Malın birtaneside cem arkadaşımız at gözlüğü çıkarın artık bu devlet hepizin bu ülke hepimizin nankör olmayın

  • Papağan Değil11 Şubat 2023 17:12

    "Cem" diye yazmışsın ama, gerçek olmadığı senin gibi, içi nefret ve kin pisliğiyle dolmuşların jargundan belli. Be adam, imar affıyla; 2-3 sene önce yapılmışo cicili-bicili binaların, kalbinde sadece dolar aşkı taşıyan ve kolon kesen soysuzların demirden-çimentodan çalıp, daha çok kazanacağım diyen kansızların ne alakası var? Evet, duyamadım? İçinizdeki kin ve nefret denizinde boğulun..!

  • Cem11 Şubat 2023 11:33

    Mallıkta sınır yok. Kimse demiyor ki imar affı çıkartıp yıkık dökük kaçak binalara tapu verdim 10 sene önce 20 milyar lira para topladın. Ölümün sebebi sensin demiyorsunuz da koç kar etmiş para ver diyorsunuz. Yazıklar olsun hepinizin insanlığına.

  • Alparslan can14 Şubat 2023 00:58

    Kesin imar affı dan ilk yararlanalardan birisin sensin nankör seni mal

  • Mucise Reis : (10 Şubat 2023 17:22

    Şuda var... Düzce..izmir..vaniimalatya vb.. İstanbul beklerken farklı farklı yerlerden acı haberler oluştu. Yani sıfır hazırlıklıyız. Hiç birinde zamanında enkazdakilere ulaştığımızı düşünmüyorum. İstanbulda hele düşünün.. yollar nasıl açılsın? aynı anda milyonlarca araç yollar açıksa, yolların yarısı kapalı olsa, ya hayal etmek istemiyorum. ama bir gün olacak.. nasıl baş edicez ulaşım ile ? yan yana evler, patika gibi yollar, ya bu iş nasıl olacak ? evlerin durumu ortada, masa altına gir, başını koru vb japonyadaki evler için. Bizim ev sğalam demei devlet kurumunbda, misafirlikte, bir otel pansiyonda, vb olabilirisn. yani depremden ev aldım kurtuldum yok. Büyük bir sınav geliyor. Türkiye ye özel ev programı olmalı 4 kat 8 kat 12 kat vb. bize fazlası yaramıyor.  Deprem bölgesinde evler incelenmeli dersler çıkartılıp yeniden adılar atılmalı artık

  • Mucise Reis : (10 Şubat 2023 17:18

    Adam gibi kanun gerekli... Her belediye, otobüs mutfakları, elektrık ve doğalga zolmadan kısa süede yemek üretebilecke kapasitede araçlarını filolarına kurmalı. nufusunun, yüzde 40 ına bakacak aracaç gerek zorunlu olacak... devlet kurumları, avm, belediyeler, 3 harflı marketler vb. gerektiğinde elektrık kesilsede hizmet verecek jenaratör sistemlerini kurmalı. Bunlar gerektiğinde seyyar olacka biçimde afet anlarında kullanılacak duruma olmalı, teşvik indirim vb esneklık olmalı... Her belediye gerektiğinde her 5 bin kişi için büyük dev çatır kuracak kapasitede deprem deposu oluşturmalı. burada kesici, delici, vb alet edabatlar olmalı. vb.. yanı japonların okullarında bu urunler, konservelere kadar bizde hiç biyerde yok hazırlık. bi kanun lazım artık.

  • Ali Uyanık 10 Şubat 2023 12:23

    Hatay....Depremin odağında değil lakin en büyük yıkım orada...En büyük suistimal de orada demektir.

  • Hasan 10 Şubat 2023 21:06

    Evet Allah yardım etsin oğlum sağlıkçı salı gecesi arkadaşlarıyla Adana’ya ordanda hataya geçti çok az görüşüyoruz tel bağlantı kuramıyoruz çok az görüşsekte bulundukları yerde çok az kurtarma ekibi var ALLAH yardım etsin canla başla çalışan Aslan parçalarına

  • VS10 Şubat 2023 11:57

    bırakın bu boş lafları izmit depreminden sonrada neler konuşulmuştu hepsi yalan oldu

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ10 Şubat 2023 11:47

    ilokul mezunu, parası olan ve eli çekiç tutmayan bir anda mantar gibi müteahhitler türedi ve herkes mütehhit oldu ülkede.çünkü insaatta olan rant hiç bir yerde yoktur.Birde kendini bilmezlerin inşaatın her yerinden malzeme çalınca, Birde üstüne üstlük oy için tüm partiler inşaatlarda tavizler verince belediyelerde bilimsel çalışmayınca, tarım alanlara inşaatlar yaptırılca bunlar oldu.bu depremi atlattık fakat diğer yerlerde tarım alanlarına yapılan inşaatlar ne olacak gelcek zamanlarda onlarada aynı şeyler olmayacakmıdır.