E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev ihaleye göz koydu---

Dev ihaleye göz koydu

Dev ihaleye göz koydu
01 Temmuz 2013 - 14:36 borsagundem.com

Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay, Milli Piyango ihalesiyle ilgilendiklerini açıkladı

İddaa’nın kurucusu olan ve Hitay Yatırım Holding’in Başkanı Emin Hitay, Milli Piyango ihalesiyle ilgilendiklerini söyledi. Şans oyunlarını büyütme şansı olursa piyango ihalesine gireriz. Grup bünyesindeki online spor ve şans oyunları platformu Bilyoner’le Türk ve yabancı ortak bir konsorsiyumla ihaleye girebileceklerini belirten Hitay, “Şartlar uygun olduğu takdirde ihaleye katılmayı düşünüyoruz. Görüşmelerimiz halen devam ediyor” dedi.
Milli Piyango’nun ilk ihalesi Mayıs 2009’da yapılmış ancak teklifler açık artırmada, taban fiyat olan 1.6 milyar dolara yaklaşmaması üzerine ihale iptal edilmişti. Bu yıl yapılması planlanan Milli Piyango ihalesinde, çekiliş düzenleme lisansı 10 yıllık süreyle devredilecek. Lisans sahibine hasılattan belli oranda pay verilecek. Bu oran, her yıl için hasılatın yüzde 25’i, ayrıca şans oyunları satış gelirleri dışında elde edilecek diğer gelirlerin de yüzde 28’i şeklinde olacak. Milli Piyango İdaresi denetleme ve düzenleme görevini yürütecek.
Şartname bekleniyor
“İhalenin şartnamesi, ihaleye girip girmeyeceğimizi belirleyecek” diyen Hitay şunları söyledi:
“Net ve şeffaf bir ihale olmasını bekliyoruz. Daha önce 1 milyar dolar veren bir kuruluş oldu ancak devlet 1.6 milyar dolar istedi ve iptal edildi. İhaleyi alan kurumun yapacağı işin çok net olarak tanımlanması gerekli. Ancak böylelikle ihaleyi alan kurum işi finanse edebilir. Pek çok şans oyunu var. Türkiye’de sadece bir kısmı oynatılıyor. Diğer ülkelerde oynatılan oyunları getirebilecek miyiz, bunlar önemli. Pazarlamaya ne ölçüde izin verilecek, yüzde kaç pay verilecek, tüm bu detaylar süreci ve fiyatı etkileyecek.”
Bilyoner.com ile ilgili bilgi de veren Hitay, “Devletin lisanslı oyuncusu olduğumuzdan ve sektör kuralları yasal bir çerçeveye oturtulduğundan herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Ancak yurtdışındaki siteler üzerinden bahis oynanması neticesinde devletimiz ciddi vergi kaybına uğruyor. Bu konuda ABD’deki gibi önlemler alınabilir” diye konuştu.
Online araştırma yapıyor
Grup bünyesindeki online araştırma şirketi Dorinsight ile ilgili de Hitay, internetin kullanım oranının artmasıyla işlemlerin çok geliştiğini söyledi. “Zaman tasarrufu, kolaylık ve bilgiye hızlı erişilmesini sağlamasından dolayı online araştırma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yerini aldı” diyen Hitay şöyle devam etti:
“Veri tabanımız 1 milyon 200 bin kişiden oluşuyor. Bu kişilerin segmente edilmiş tüm verilerine izinli olarak- sahibiz. Cinsiyetini, yaşını, tuttuğu takımı, sosyo ekonomik durumlarını biliyoruz. Bir marka işbirliğine girdiğimizde, markanın gerçekten birebir hedef kitlesine erişebiliyoruz ve diğer araştırma metodlarından çok daha kısa sürede istenen araştırma sonuçlarını elde edebiliyoruz.”
Çalışan sayısı 1.000’e çıktı
Hitay Yatırım Holding’in çalışan sayısı 1.000’e ulaştı. Geçen yıl 418 milyon TL ciro elde eden holding, bu yıl 505 milyon TL ciro hedefliyor. Yeni yatırım projelerini değerlendirdiklerini belirten Emin Hitay, “Fahri konsolosu olduğum Endonezya’da, şu anda iş geliştirme aşamasında olan konularda yatırımlarımız olabilir” diye konuştu.
Emin Hitay holding çatısındaki şirketlerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Teknoser, saha hizmetleri ve sistem entegrasyon hizmeti sunuyor. 1.2 milyonun üzerinde kayıtlı üyesiyle online pazar araştırma şirketi DORinsight ve Dorinsight bünyesinde faaliyetlerini sürdüren bağlılık temelli, izinli veritabanı Napolyon.com’un yanı sıra finansta Arena Faktoring var. Yasal online spor ve şans oyunları platformu Bilyoner.com; gayrimenkul sektöründe ABD merkezli Turkey Sotheby’s International Realty, perakende ve bankacılık sektörlerine yönelik ürün ve çözümler sunan 2nokta ile savunma ve güvenlik çözümleri sunan Exim bulunmakta.”
‘Her zaman temkinliyiz’
Son dönemde Gezi Parkı protestolarının yanı sıra yurtdışındaki ekonomik gelişmelerin holdingin hedeflerini etkileyip etkilemediği konusundaki soruya Hitay, “Şu an değişiklik yapmadık. Piyasalardan bağımsız olarak her zaman temkinli hareket ederiz. Türkiye’de ortam zamanla sakinleşir. Ancak Euro bölgesi, Çin ekonomisi ve FED’in açıklamaları piyasaları meşgul edecek gibi görünüyor” dedi. (Ayfer Yıldız/Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)