E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank'tan S&P 500 endeksinde yükseliş öngörüsü---

Deutsche Bank'tan S&P 500 endeksinde yükseliş öngörüsü

Deutsche Bank'tan S&P 500 endeksinde yükseliş öngörüsü
27 Kasım 2023 - 12:23 borsagundem.com

Deutsche Bank, S&P 500 endeksinin 2024 sonuna kadar yüzde 12 yükselerek 5.100 puanda tamamlamasını bekliyor.

Deutsche Bank, ABD ekonomisi hafif ve kısa bir durgunluk yaşasa bile kazanç büyümesinin dirençli kalması gerektiğinden, S&P 500'ün gelecek yılı %12 daha yukarıda bitirmesini beklediğini söyledi.

Deutsche Bank stratejistleri endeksin 2024 yılını 5.100 puanda tamamlamasını bekliyor. S&P 500 bu yıl şu ana kadar %19'a yakın artış gösterdi.

Deutsche Bank, S&P 500'deki şirketlerin kazançlarının "hafif ve kısa" bir durgunluğu hesaba kattıktan sonra %10 artacağını tahmin ettiğini belirtirken, ABD GSYH'sının %2 büyümesi halinde endeks şirketlerinin karlarının gelecek yıl %19 artmasını bekliyorlar.

Stratejistler, "Kazanç büyümesi tahmin ettiğimiz gibi toparlanmaya devam ederse, değerlemeler, kazanç büyümesindeki bir toparlanmanın fiyatlandırılmasında tipik olduğu gibi aralığın üst kısmında iyi desteklenmeye devam edecektir" dedi.

Geçtiğimiz hafta BofA Global Research, makro endişelerin azalması ve Fed'in faiz artırımlarını beklemeye almasıyla gösterge endeksin gelecek yılı 5.000 seviyesinde tamamlamasını beklediğini açıklamıştı.

Wall Street enflasyon testine giriyor

 

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)