E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeutsche Bank'ın tepkisi sert oldu---

Deutsche Bank'ın tepkisi sert oldu

Deutsche Bank'ın tepkisi sert oldu
10 Kasım 2013 - 09:45 borsagundem.com

Alman devi, Avrupa'da bankacılık birliği uygulamalarına sert tepki gösterdi

Avrupa'da yeni kurallara uymakta zorlanan bankalardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Avrupa Merkez Bankası ile Almanya'yı karşı karşıya getiren uygulamalar, son olarak Alman bankacılık devi Deutsche Bank'ın tepkisini çekti.

Deutsche Bank CEO'su Juergen Fitschen yeni bankacılık kurallarının, bankanın kredi verme becerisini engelleyeceğini belirtti.

Alman şirketlerin fonlamalarını çeşitlendirmeye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Fitschen yeni bankacılık kuralların kredi sağlamayı zorlaştırdığına dikkat çekti.

Zeitung Gazetesi'ne konuşan Deutsche Bank CEO'su bankaların daha büyük belirsizliklere karşı hazırlıklı olması gerektiğini kaydederek varlıklarını güçlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Fitschen, bankalar üzerindeki bilanço küçültme baskısının ve problemli kredileri için karşılık ayırmaları ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

ECB'nin duruşu, banka ile Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble'yi karşı karşıya getirmişti. Schäuble, AB'nin yeni bankacılık kurtarma sisteminin ulusal otoritelerin ağı olarak başlaması gerektiğini çünkü AB anlaşmalarının, Avrupa'da tek bir karar vericiye izin vermediği belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)