E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDestek olarak 103.700 seviyesi izlenebilir---

Destek olarak 103.700 seviyesi izlenebilir

Destek olarak 103.700 seviyesi izlenebilir
28 Şubat 2019 - 09:16 borsagundem.com

Endekste aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 103.700 seviyesi destek olarak izlenmeye devam edilecek.

"Dün ABD Başkanı Trump - Kuzey Kore Lideri Kim bir araya gelirken ikili arasındaki görüşmeler bugün de devam edecek. Görüşme sonrasındaki açıklamalar piyasaların takibinde yer alacak. Dün
Pakistan - Hindistan arasındaki artan gerilim küresel risk iştahını baskılarken hisse piyasalarında aşağı yönlü bir seyir izlendi. İki ülke arasındaki gerilim ve bu taraftaki gelişmeler piyasaların izlediği bir diğer önemli konu başlığı olacak.

AÇIKLANACAK ÖNEMLİ VERİLER

10:00 Türkiye - Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
16:30 ABD - 2018/4Ç GSYH Önem: Yüksek

BIST-100 GÜNE BAŞLANGIÇ

Pakistan - Hindistan arasında artan gerilim ve yaşanan gelişmeler jeopolitik risklerin yükseliş kaydetmesine neden olurken küresel hisse piyasalarında satış baskısı artış kaydetti. Dün güne yatay bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi yurt dışındaki olumsuz görünüme bağlı olarak günü %0,84'lük bir düşüşle tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,30 - 5,31 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,32'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 STRATEJİ

Yeni haftaya yükselişle başlayan ve önceki gün de yükselişini sürdürerek olumlu bir teknik görünüm sunan BIST-100 Endeksi dün Pakistan - Hindistan arasında artan gerilime bağlı olarak düşüş kaydetti. Yurt dışı piyasalarda artan satış baskısı endeks üzerinde etkili oldu. Pakistan - Hindistan arasındaki gelişmeler piyasaların takibinde yer almaya devam ediyor. Endekste aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 103.700 seviyesi destek olarak izlenmeye devam edilecek. 103.700 desteği altındaki kapanışlarda endeksteki satış baskısının artış kaydettiği ve 500 günlük ortalamaya doğru düşüşlerin hız kazandığı görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 105.000 - 106.000 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilecek

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)