E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDershanelerde flaş gelişme---

Dershanelerde flaş gelişme

Dershanelerde flaş gelişme
18 Kasım 2013 - 19:57 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sona eren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.
İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

DERSHANELER KAPATILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanımız dershaneler konusundaki çalışmayla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, halkımızın, dershane yöneticilerinin, ailelerin paydaşların görüşlerinin alınması suretiyle konunun tekrar alınması konusunda bir görüş birliğine verdik. Sayın Bakanımız bu çalışmayı yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'na yeniden bilgilendirme yapacak. 
Dershane gerçeğini biliyoruz, eğitime katkı olsun diye düşünülmüş ve iyi düşünülmüş ve kanun içinde de yeri var. Ama 7, 8, 9. Kalkınma Planı'nda dershanelerin süreç içinde eğitime kazandırılması ve kalite getirilmesi planlamış. Bunlar Meclis'te kabul edilmiş, o zaman tartışma da olmamış. Bu hükümet 11 yıl içerisinde hükümete öyle bir destek verdi ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Savunma Bakanlığı'nın önünde tutmuş bir hükümetiz. Bu eğitim öğretim yılı konuşmalar yapmak için bir dosya hazırladım kendime, şu anda anaokulundan lise sona kadar 16 milyon öğrencimiz var. Bu Avrupa'nın 4 ülkesinin nüfusu kadar. 16 milyon öğrenciye 800 binden fazla öğretmenle hizmet veriyoruz. Sınıfların 30 kişiyi geçmemesini sağlıyoruz. Şimdi tabletler vereceğiz. Şimdi artık diyoruz ki dershaneler ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, ailelerimiz külfetten kurtulmalı. Eğitime yaptığımız bunca yatırımdan sonra 4+4+4 eğitim sistemine geçtik. Öğrencilerimiz arasındaki katsayı farkını da kaldırdıysak dershaneler artık ihtiyaç olmaktan kalkmıştır.

GENEL AF KONUSU
Sayın Başbakan'ın açıklaması çok açıktı. Sadece Diyarbakır değil tüm dünya duydu. Yazılı açıklamaya dayanarak konuştu. Bugün genel af tartışması yok. Bundan önceki yapılan açıklamalarda genel af gündemde yok. Başbakan geleceğe yönelik hayallerini ortaya koyuyor: Cezaevinde, dağlarda kimse olmasın, yasaklar kalksın... Artık kimse kendi toprağından 37 sene değil 37 gün bile ayrı kalmasın dediler.Cezaevini boşaltacak biz değil yargıdır.  Türkiye'de terör ve eylem biterse, Türkiye gelecekte güzel günler görecektir dedi Sayın Başbakan.

ÖĞRENCİ EVLERİ KONUSU
Bugün belki karşınızda farklı bir Hükümet Sözcüsü görmeyi umut ediyordunuz ama ben yine karşınızdayım. Biz günübirlik bir siyasetçi değiliz. Benim hiçbir davranışım, eylemim hükümetime, Başbakanıma zarar vermemeli. Ben kendi görüşlerimi ifade ederim. Ama bunların hükümeti ve Sayın Başbakan'ı yıpratmasını istemem. Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz aramızda her sorunu kendi aramızda çözeriz. Başka partileri benzemeyiz. Eğer partimize zarar veren bir söylemin sahibiysek kendimizi ifade ederiz. Sayın Başbakan'la bu konuyu kendi aramızda gayet güzel konuştuk ve karar verdik

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI 11:50'DE BAŞLADI
Bakanlar Kurulu Toplantısı, saat 11.50'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Başbakan Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini Suriye'de yaşanan gelişmeler, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi konusu oluşturacak. Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bu arada Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'ya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Avcı'nın merdivenlerde yürürken sohbet ettikleri gözlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fakirede eğitim19 Kasım 2013 02:15

    dersaneyi kapatın,özel okula gidemeyen orta ve alt sınıf çocuklarıda okumasın amele olsun isteniyor bunlar seçimde yol su elektrik olarak aziz halkımız gereken cevabı verecektir.

  • tekin19 Kasım 2013 02:01

    Kapatma anayasa mahkemesinden döner,,kumarhane mi kapatıyorsunuz.

  • cemil19 Kasım 2013 02:00

    Erkekseniz kapatın da görelim,sonra sözünüzden caymak yok ama.

  • salim19 Kasım 2013 01:57

    GÜCÜNÜZ VARSA KAPATINDA GÖRELİM.

  • ender19 Kasım 2013 01:56

    bu kadar kişinin bedduasını alanların herhalde biryerleri felç olur.

  • hakan19 Kasım 2013 00:30

    eğitimi bitirdiniz kabül edin

  • hakkı18 Kasım 2013 23:42

    bu at yarışı na son versin artık hukumet ..dershaneye vereceğimiz parayla özel unıversite ye yollasak daha iyi

  • vatandaş18 Kasım 2013 23:08

    amaç gündem değiştirmek

  • vatandaş18 Kasım 2013 23:07

    işte size bir geri adım kesinlikle dersaneler kapanmaz

  • dönnekler18 Kasım 2013 23:00

    iki güne bir kanun mu değişir

  • munci18 Kasım 2013 22:59

    cemaat şakşakçıları ağızlarını temiz tutsun çünkü seçime daha çok var ve kimin kime ne yutturacağını sadece ALLAH bilir.

  • UZMAN.18 Kasım 2013 22:25

    Bunlar herzaman TÜKÜRDÜKLERİNİ yalayan insanlardır.

  • akıllı18 Kasım 2013 21:56

    devlet okulları,öğretmeyenleri,eğitemeyleri işlerini yapsalar dershaneye ihtiyaç olmaz,kendileri kapatırlar.

  • okulumu istiyorum18 Kasım 2013 21:52

    milli egitim okullarından mezun olan ögretmenlerle dersaneler varlıklarını sürdürüyorlar ...iyi derecede okulu bitiren ögretmenler özel okullarda veya dersanelerde..... milli egitim yöneticileri ve ögretmenler devlet güvencesi altıda yani memur güvencesinden cıksa mili egitimde özel okullarda ve dersanelerde oldugu gibi ögrenci velileri tarafından denetlense bakın başarının yüksekligini dersane mi kalır bakalım...

  • çifte egitim dersaneler18 Kasım 2013 21:33

    milli egitim okulları diploma verilen yerlerse parasız egitimi nasıl savunulur türkiyede egitim paralı ....dersaneler devam edecekse devlet her ögrencinin masrafını hizmet karşılıgı olarak dersanelere versin milli egitim diploma sınavı yapsın

  • Muhammet18 Kasım 2013 21:32

    DOĞRU YOL BİRDİR dershane meselesi çözümsüz kalır

  • Blöf18 Kasım 2013 21:06

    Blöf bütün bunlar ne dersanesi ne kapatılması.. Feto ülke yönetiminde ve iktidarların geliş gidişlerinde 1 numaralı etken, perde arkasındaki gizli güç odağı. Bu değişmeden dersaneler kapatılamaz.

  • metin18 Kasım 2013 20:47

    milli eğitim sistemi vasat.orta düzeyde .aileler daha iyi öğrensinler ,iyi yerler kazansınlar diye çocuklarını dersaneye gönderiyor.dersaneler eğitime yardımcı kurumlar.faydaları kurumlar kapatılır mı.hangi akıl bunu kabul eder..

  • mali18 Kasım 2013 20:11

    Başbakanı dersaneler konusunda bu kadar şahinleştiren ne bilemiyorum. Binlerce çalışanı, öğrencileri, anne babaları ilgilendiren konuda Bakanın kahkaha atmasını anlamıyorum. Umarım memleketin faydasını çözülür. Siyasete alet edilmez.