E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş maça çıkmadı, hakem kararını verdi---

Beşiktaş maça çıkmadı, hakem kararını verdi

Beşiktaş maça çıkmadı, hakem kararını verdi
03 Mayıs 2018 - 19:33 borsagundem.com

57. dakikadan itibaren devam etmesine karar verilen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi, Beşiktaş'ın maça çıkmaması sebebiyle oynanmayacak. Fenerbahçe, kupa finalinde Akhisarspor ile karşılaşacak

Ülker Stadı'nda 2-2'nin rövanşında 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına kararı vermişti. Bu karar neticesinde bugünkü karşılaşma için Fenerbahçeli futbolcular sahaya çıkarak ısınma hareketlerine başladı. Beşiktaş kafilesi, siyah-beyazlı kulübün daha önce açıkladığı gibi stada gelmedi.

Hakem Mete Kalkavan maçı iptal etti. Mete Kalkavan'ın maçı tatil etme kararı sonrasında Ziraat Türkiye Kupası Statüsü gereği Fenerbahçe'nin hükmen galibiyeti tescil edilecek ve sarı-lacivertliler, finale çıkacak. Beşiktaş ise Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Peki bu karar sonrası, Beşiktaş'ı hangi yaptırımlar bekliyor?

▪3-0 hükmen yenik sayılma ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan ihraç edilme.

▪Önümüzdeki sezon kupada yer alamama.

▪Bu sezon kupa gelirlerinden mahrum kalma.

İşte bu akşam yaşananlar:

20.45: Maçın başlama saatinin ardından 15 dakika bekleyen hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş futbol takımı gelmediği için maçı iptal etti. Beşiktaş hükmen mağlup sayılırken, Fenerbahçe ile Akhisarspor final maçında karşı karşıya gelecek.

20.30: Ve artık maç saati geldi. Hakemlerin resmi kararı bekleniyor.

20.15: Aykut Kocaman: “Turu bu şekilde geçmenin benim açımdan sevindirici hiçbir tarafı yok. Turu geçmeye yakın taraf bizdik zaten. O bir gerçek. Ama maçın kalan kısmının burada oynanması ve kazananın bu sahadan çıkması en büyük dileğimdi. Bu şekilde elemek yerine elenmeyi tercih ederdim. Bu güçlü bir karar. Büyük bir takımın sahaya çıkmamasını söylemesi ve çıkmaması kolay bir şey değil. Yanıldım, gelmediler.”

20.03: Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktı.

19.40: Fenerbahçe, esame listesini TFF’ye bildirdi: Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Mehmet, İsmail, Şener, Giuliano, Josef, Valbuena, Soldado

19.32: Ali Yıldırım kulüp binasından çıkıp saha kenarından yukarı çıktı

19.31: Metin Doğan Aykut Kocaman'la sahada tokalaştı.

19.28: Beşiktaşlı futbolcu Babel, Twitter hesabından 'Harika bir maç oynadık' tweeti attı.Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi neler yaşandı19.25: Aykut Kocaman sahaya çıktı. Kocaman, basın mensupları ile sohbet etti.

19:05 Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs stada ulaştı.

18:46 Hakemler zemin kontrolü için sahaya çıktı.

18:40 Fenerbahçe kafilesi stadyuma gitmek için Samandıra tesislerinden ayrıldı. 

Başlama saati 20.30 olarak belirlenen maç için Hakem Mete Kalkavan’ın prosedür gereği sahaya çıkması ve Fenerbahçe ile birlikte 15 dakika bekledikten sonra maçı yeniden tatil etmesi bekleniyor. Beşiktaş aldığı karar doğrultusunda sahaya çıkmazsa hükmen mağlup ilan edilecek ve Teleset Mobilya Akhisarspor’un finaldeki rakibi Fenerbahçe olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sefer04 Mayıs 2018 08:58

    şu çıkan saha olayları başka bir anadolu takımının sahasında çıksaydı aynı tff aynı şekilde davranırmıydı acaba.

  • Yorum04 Mayıs 2018 02:19

    Şimdi bjk hisselerine yatırım yapanlar ne yapacak spk yatırımcıları bilgilendirsin kısaca bir tek dava bile fikret ormanı o koltuktan indirir sen kafana göre maça çıkma oh ne güzel ama senin başkanı olduğun şirketin yatırımcıları var onların hakları var basiretsizlik bu ehil olmama başka bişey değil şimdi tgc cezada kesecek artı maça çıkıp kazansaydın final oynayacaktın bunların gelirlerini cebinden karşıla öyleyse ceza aldığın her sene için başkanı olduğun dönemde kupada ortalama takım kaç maça çıkmışsa bunların tüm gelirlerini kulüp kasasına tıpış tıpış yatır

  • Gs 03 Mayıs 2018 23:07

    Kurallara göre Beşiktaş hükmen galip gelmesi gerekirdi, ama bizim ülkede ne kuralına uygun gidiyor ki

  • Hakikat03 Mayıs 2018 22:59

    KK = BJK ... ikisi de meydandan kaçan güreşçi misali ... ama hakkını teslim edelim BJK hiç olmassa yarışı kazanma becerisi gösterebiliyor ...

  • sinyorabi03 Mayıs 2018 22:23

    oldu.her takim kendi sahasindaki maclarda sahaya rakiplere herseyi firlatsin, maci oynanmaz hale getirsin. nasil olsa hukmen maglup olmayacak, sonra bi daha oynanir yine atariz.oh ne guzel.federasyon olaylarin onunu acmis oldu.malesef adalet bitmis.bjk sonuna kadar hakli.

  • Vatandas03 Mayıs 2018 21:38

    Kupa yakisir FB ye helal olsun.Ama hakkiyla hak hirsizligiyla degil ikinci Trabzonspor vakasi hirsizlar...

  • Cego03 Mayıs 2018 20:59

    Ulan bu Aykut yine 4 ayak üstüne düştü. Birde ahkam kesiyor. Trabzonun elinden masa başında kupayı al. Şimdide Beşiktaş’ın elinden masa başında kupayı al. Ohhhh be ne güzel. Şimdide ahkam kes biz daha yakındık diye.

  • demirkan 03 Mayıs 2018 20:30

    BAŞIKTAŞIN BAŞINI YEDİNİZ. SAHAYA NİYE ÇIKMASSIN KARDEŞİM?. HAKKINI ADLİ MERCİLERDE ARA. HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜNÜZ. BU ÇALIM BU GURUR NE?. YÖNETEMİYORSAN İSTİFA ET. BAŞIKTAŞ BABANIN MÜLKÜ DEYİL. ALLAH KAHRETSİN SİZİ. KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR VERİR.

  • Halo03 Mayıs 2018 20:27

    Ülkede futbol da bitti. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz...

  • emre03 Mayıs 2018 21:52

    koyun olmayan her kez biliyor bu ülkede adalet olamadığını....

  • demirkan 03 Mayıs 2018 20:37

    ÇIKARSIN ADAM GİBİ FUTBOLUNU OYNARSIN. HAKKINI ARARSIN. ADALETİN OLMADIĞINI SEN Mİ BİLİYORSUN?.