E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremzedeler için yeni kampanya: 'Evim Yuvan Olsun' ---

Depremzedeler için yeni kampanya: 'Evim Yuvan Olsun'

Depremzedeler için yeni kampanya: 'Evim Yuvan Olsun'
18 Şubat 2023 - 21:40 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere 'Evim Yuvan Olsun' uygulaması hayata geçirildi.


İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için hayırseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açabileceği 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı.

Uygulama kapsamında, boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusu alınacak. Başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında 'Ödünç Sözleşmesi' imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. Ev tahsis etme imkanı olmayan vatandaşlar ise sistem üzerinden nakdi bağış yoluyla depremzedelere barınma desteği verebilecek.

KİRA BEDELİ, AFAD HESABINDA TOPLANAN KİRA BAĞIŞLARINDAN KARŞILANACAK

Evini piyasa koşullarına göre uygun bir bedelle depremzedelerin kullanımı için 1 yıllığına kiraya vermek isteyenler de bu sisteme başvurabilecek. İstenen kira bedeli, evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olacak. Kaymakamlıklar, evin uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu yerinde teyit edecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu bu evler de kampanyaya dahil edilecek. Bu evler için de Kaymakamlık ile ev sahibi arasında 'Kira Sözleşmesi' imzalanacak ve depremzedeler yine kaymakamlık tarafından eve yerleştirilecek. Bu evler için belirlenen kira bedeli, AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılanacak.

Depremzede ailelerin kullanımı için eviyle kampanyaya katılamayanlar, bu uygulama üzerinden nakdi kira desteğinde bulunabilecek. Bu destekler, kampanya kapsamında 'indirimli olarak kiralanacak' evlerin kira ödemelerinde kullanılacak.

Depremzedelere evlerini bedelsiz tahsis etmek isteyenler en az 3 aylık bir taahhüt ile kampanyaya katılabilecek. İsteyen ev sahipleri bu süreyi 12 aya kadar uzatabilecek. Evini indirimli kiraya vermek isteyenlerin ise standart 1 yıl süreyle evlerini açmaları gerekecek.

Kampanya kapsamına dahil edilen evlere yerleştirilecek depremzede aileler AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri tarafından belirlenecek. Evlere yerleştirme yapılırken engelli, yaşlı, düzenli tedavi gerektiren kronik hastalığı bulunan ve benzeri dezavantajlı bireylerin bulunduğu aileler ile depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik verilecek.

FATURALAR KAYMAKAMLIK TARAFINDAN ÖDENECEK

Kampanya kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturaları, depremzedelerin kaldığı dönem için kaymakamlık tarafından ödenecek. Bu hususta ev sahibine ilave bir gider doğmaması sağlanacak.

Depremzede ailelerin kullanımları nedeniyle evde veya evdeki eşyalarda bir zarar oluşması ihtimaline karşı Türkiye Sigorta tarafından güvence sunulacak. Depremzedelerin kullanımına bedelsiz veya kiralama yoluyla açılan evler, 'Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası' kapsamına alınacak.

TOBB, deprem bölgesine kalıcı konut kampanyası başlatıyor

 

Borsa şirketlerinden kampanyaya destek: İşte o hisseler

 

Spor kulüplerinden depremzedeler için yardım kampanyası

 

'Türkiye Tek Yürek'te rekor bağış!

 

"Türkiye Tek Yürek" olacak: Tüm kanallardan ortak yardım yayını

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR19 Şubat 2023 17:42

    "EVİM YUVAN OLSUN, KARDEŞLİK ALEME İBRETLİK OLSUN!" Haydi canlar bir olalım depremzede kardeşlerimize İLAÇ OLALIM!..

  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 21:15

    Çene yapacağınıza açın evlerinizi görelim.... Osmaniyede villanız olsa kapıları açılmaz : )) bırakın traşı...

  • AHMET ÖZBİR19 Şubat 2023 20:41

    "baran" ADAMIN dibi, senin gibi "FETÖsever, PKK'lıyı özler" tiplerden değik, o kaosun çocuklarına, ateistlere, vatana, bayrağa plan yapan alçaklara düşman, vatanseverlere ise sapına kadar sevdalı! "baran"ın ismini taklit etme utanmaz pislik!..

  • baran19 Şubat 2023 19:31

    Hadi ordan. Siz ilaç olacaksınız ha. Ülkede ilaç yazacak doktor bırakmadınız. ilaç olmak için tarikat ve cemaat yurtlarından başlayın. Nerde sizde Allah rızası. Derdiniz hep istismar. Din olsun, vatan olsun, bayrak olsun, ezan olsun istismarda sınır tanımazsınız. Yakın, yıkın ve yok edin sonrada Allahtan deyin.

  • Zengin ne fakir 19 Şubat 2023 15:41

    Cenabı Allah herkese yardım et sın fakır ile zengin ne bence 2 de ölüm tatacak zengin

  • xyz19 Şubat 2023 13:13

    baran denen dümbük altı milyar daha toplayacaĝız diyor. Bunlar yaraları millete sardırma derdine düşmüş. Bana bak yanaşma para orada sebepsiz ve ihmal nedeniyle ölen onbinleri geri geririr mi? Hiç mi onurlu ve haysiyetli insan yok. Ülke ne hale geldi benim bunda sorumluluĝum var diye bir adem kulu istifa etmez mi? Ülkenin düştüğü duruma bak. Tam bir kepazelik. Bir tarafta enkaz altında bebelerin duyulmayan çığlıkları var diĝer tarafta bunu para ile örteriz diyen baranlar var.

  • AHMET ÖZBİR19 Şubat 2023 18:35

    KARDEŞLİK ve BİR olmamız gerekirken PROVOKATÖRLÜK peşinde koşmanız size ne kazandırır? Bizler BAŞKOMUTANIMIZ REİS'imizin etrafında kenetlenip DEPREMZEDELERİN dertlerine DERMAN olacağız, ACIMASIZ, SİYASİ RANT peşinde FAŞİSTLERİ asla affetmeyeceğiz.

  • baran19 Şubat 2023 15:17

    Hayvanat bak Hatay ı KahramanMaraş vs 9 ili ne ben kurdum ne de C.başkanı.  Yıkılan binaların ekeserisi 1999 önce si yapılan binalar.  Depremin büyüklüğü ortada iki ayrı büyük deprem 7.3 e kadar belki kısmen hasar fakat bu on onbeş katı! Hayvanat insanlara yardım etmek bizim mizacımızda var senin de köpeklik etmek meşrebinde var. Pis embesil zaten batağında batmışsın ne dediğinin bile farkında değilsin. Enkazdan insanların acısından iktidar oy vs. devşirmeye kalkacak kadar aşşğılık bir köpeksin. Ama bak  hedoları fetoşçuları  hep kovdular deprem bölgesinden ben değil vatandaş kovdu.  Şimdi defol git. Aynaya bak ta biraz insan olmaya çalış!  Olamazsın başka hiç olmazsa gayret et.

  • baran19 Şubat 2023 14:57

    Bak seni yakında bulacağım!  Bakalım ötebilecek misin ozamn ergen  hödük seni.

  • baran19 Şubat 2023 14:55

    Aşşağılık köpek bak Ermenisi Fransızı Yunanı İspanyolu ülkelerinden geldi insanlık yaptı!  Fakat sen ve benzerlerin bir türlü insan olamadınız!  Gavurdan daha gavur!  Münafıktan daha münafık aşşağılık bir it oldun çıktın. Ne zaman birisi milletim dese din adına bir şey söylese bu hayvanat çıkar ya anırır ya havlar.   Ne dediğini pek anlayan da olmaz. Sadece hayvanlığını izhar eder. İkrar eder.  Fetoşçu itler günümüzün en aşşağılık münafıkalrıdır. Arkadan Hedo nun pkk lı hedoşçuları gelir Sansaryan gibi.  Millete rağmen dümen dolap çevirir sonra iktidar hayalleri kurarlar.  

  • baran19 Şubat 2023 14:51

    Sen zaten vermezsin münafık itler ilemişimiz yok. Zoruna mı gitti bay soytarı!   Her durumda aşşğılık bir köpek olduğunu belli ediyorsun!  İflah olmaz bir çatlaksın.  6 milyar da toplarız 36 milyar da toplarız!  Senin fetoşçu itlerin gibi zorla değil herkes bütün mlllet gönülden veriyor.  Hayvanat sen o milletin içinde değilsin işte.

  • Toplum 19 Şubat 2023 12:40

    Deprem olunca kirayı vicdansız ev sahipleri virüs olunca gıdalar vicdansız marketcildr ramazan olunca pazarcılar vicdansız halice ler 3katına cıkarzn bir toplum ne Müslümanlık ne de insanlık ne vicdan kaldı hersey para oldu

  • Vatandaş19 Şubat 2023 12:01

    Haluk efendide konuşmayacam diyor herkezden çok konuşuyor.Anladık bişeyler yapıyorsun cılkını çıkarma

  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 12:41

    Zoruna mı gitti? Bırak engel olma insanlara. istediği kadar konuşur. Sİterse siyasi parti yapar konuşur. Bugun vekil olsa meclise girer, Bağımsız olarak milyonlarca destekçisi var. Sen vekil diye seçtiklerini, herhangi bir mahallede muhtar yapamazsın :D Vekil dediklerin nerede şuan ? Sen konuş, konuşma hakkı sende. Sen seçtin, seçtiklerin yok sahada. Enkaz başlarını değil, 10 çadır kurulan yerleri geziyorlar : ) onlarıda Bu Adam gibi gönüllüler kurdu. Bırak konuşsun. Afet bölgesini m2 sine bilen, yaşayan ,tadan, geçmiştete aynı olaylara mudahale eden, bilen güçlü bir kişilik.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM19 Şubat 2023 11:42

    Ben 1995 de 3 katlı kendi imkanlarım yaptım.O zamanlar dedim ki benim bodrum katıma özel araçlarımızı park edilmesi için garaj olmasını istedim benim binamı tam 2,5 Metre aşağıya indirdiler boş yere hemde belediye benden o zamanın parası ile oldukca can atıcısı garaj işgal parası aldı.Bu nasıl bir devletlet o zamanlar ak partimi var idi iktidarda o zamanlar Necmettin Erban ın partisi muhtemelen Bugünki Temel Karamollaoğlu var idi belediye başkanı olarak.Sizlere soruyorum iktidara muhalefet gelir ise bu ülke süper olur ben hiç inanmıyorum.

  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 12:45

    Kafanı az biraz çalıştır. Hukuk bütün düzenü düzenler, ama bağımsı zçalışabildiğinde.imar afları ile bu ülkede herşey mümkün oldu. Burada var olan yönetmelikler, yasalar, kanunlar, denetim ve denetçiler iptal edildi. Bu olayın tek suçlusu siyasilerdir. Herhangi x parti dahi olsa, asla ve asla işlemler dğeiştirilmez ve değiştirilemez. Gider devlete hesap verir. Günümüzde tepeye geçen siyasi ve kadrosu asla hesap vermiyor ve mekanizmaları elinde tutup kilitliyor. Burada halk , halkı desteklerse olur ve sistem hukuk ile düzelir. Oarza ne peki? hazine arasizimidi : ) milletin arsası ?

  • baran19 Şubat 2023 11:32

    Sürüde koyunu olmayan çoba ile cami de gözü olmayan da imam ile uğraşır. Vatan ve iman ı olmayan itler de devlet le uğtaşır !  Allah ın izni iel bir 6 milyar dolar daha toplarız itin çakalın gücüne gitse de böyle.

  • xyz19 Şubat 2023 13:06

    Sen hastasın. Pis din ve vatan tüccarı. Dilinizden din, iman ve vatan düşmez ülkeye ve millete en büyük kötülüğü yapmaktan bir an olsun tereddüt etmezsiniz. Biatcı ve avantacı seni. Yaptığınız binalarda bebeler öldü vicdansız. Getirebiliyorsan onları getir. Yüzsüz baran. Neymiş bir altı milyar daha toplarmış. Pisliğinizi altı milyar örtermi baran?

  • Mucise Reis : (19 Şubat 2023 11:12

    Ben ilk gün yazdım. Şehir değiştiren, değiştirmek isteyenler vb. Her il merkez belediyesi kordinesi ile, her ilçede en az 100 yada 50 duruma nufusa göre bir mekanızma kurulsun... Her ilçede bulunan evler, misafirhaneler, oteller, vb. 1 yıllık kira bedelleri kendi içlerinde iş insanları, memurlar, kermesler vb biçimde karşılansın. Böylece otomatıkman x büyükşehir belediyesi ve ilçeleri bir miktar emekli, maaşlı kişiler, dul,yetim ,engelli ..yaşlılar vb o bölgeden kurtarabilir...Hem belediyelerin aş evleri bu kişilere yemek vb verecektir. Böylece yeni yaşam alanları kurulumu köklü olarak gerçekleşeektir. kızılay, afad bunu kordine edek ilk etapda...  iş insanları sanayi şehirleri işde verebilir.  Belediyeler sosyal yardımlar verebilir, bir çok suriyeli sosyal yardım alabiliyor biliyoruz, alt yapı var yanı zaten.. Deprem bölgesinde kalanlarda gençler,ortayaş, az yardım isteyen kişiler kalacak, hizmet kalitesi deprem bölgede artacak...

  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 21:17

    GR sen yardımcım olacaksan olur...Sadece beni eleştirecek, sadece eleştirip, sıfır fikir verecek, bilgi olmayan. Sadece eleştirip konuşan...huzur hakkı alıp, bankamatıken para çekecek bir kaç adam lazım. O zaman kabul ederim : ))

  • Gr19 Şubat 2023 11:51

    Seni AFAD başkanı yapalım çözümcu bilgin

  • Nedret19 Şubat 2023 11:04

    Len algıcı pistler yardım etmiyorsanız bari susun

  • borsacı19 Şubat 2023 10:06

    har vurup harman savurmaktan vaz geçip bu ülkenin deprem bölgesi unutulmamalı daima temkinli bir ekenomi sistemi kurulup hazır ve nazır durumda birikim yapılmalı.makina ekipman gücüne agırlık verilip tam techizat depreme hazırlıklı olunmalı allah ülkemize bu felaketleri birdaha yaşatmasın.

  • Halil18 Şubat 2023 23:57

    O kadar deprem vergisini halk boşuna mı verdi. 23 yıldır ötv alınıyor.

  • baran18 Şubat 2023 22:58

    Milleti imar affı ile hem parasını al sonrada enkaz altında bırak sonrada sana yardım edeyim diye elini uzat. Kim tutar o eli?

  • baran19 Şubat 2023 11:37

    6 milyar dolar daha toplayacağız!  Onun bunun sırıtık finosu!  Neden dert ettin birden!  

  • E g.18 Şubat 2023 22:22

    BELEDİYELER NEDEN SOSYAL KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞART ARAMADAN MAKUL FİYATLARA KİRAYA VERMEZ KİRALIK KONUT ARZI YARATMAZLAR BİLEN ANLAYAN VAR MI ? SÖZLEŞMESİ 10 YILI DOLDURAN KİRACIYI EV SAHİPLERİ KOLAYLIKLA ÇIKARABİLİR COK DAHA YÜKSEK FİYATLA BİR BAŞKA KİRACIYA KİRALAYABİLİR ÇÜNKÜ DÜŞÜK GELİRLİLERİN KİRALAYABİLECEĞİ KİRALIK KONUT ARZI YOK

  • Hakan uz18 Şubat 2023 22:03

    Ha bide bu kanpanyadan önce deprem bölgesindeki belediye başkanları imardan sorumlu belediye başkanları fen işleri imar müdürleri helebi onlarıda soruşturmaya al görevden al inceleme başlatılsın bütün belediyelerin yakın mütahitler kentsel dönüşümden çok rantsal dönüşüm için uğraşıyorlar bi bunları incele ondan sonra bizde üstümüze düşeni yaparız

  • Hakan uz18 Şubat 2023 21:58

    Evim yuvam olsun eyvallah olsunda da şu esenler belediyesinin kardeşi ve bağcılar belediyesi zaten bağcılar belediyesi olmuş gıresun cumhuriyeti mütahitleride aynı belediyenin adamları keza can yakıp rant peşindeler