E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDenizli Valisi'ne 4 önemli tavsiye---

Denizli Valisi'ne 4 önemli tavsiye

Denizli Valisi'ne 4 önemli tavsiye
19 Ekim 2020 - 08:25 borsagundem.com

Ahmet Hakan, döner ustasıyla diyalogu tepki çeken ve özür metnindeki imla hatalarıyla gündeme gelen Denizli Valisi Ali Fuat Atik'e öfke kontrolü, kompozisyon, dönercilik ve Türkçe imla kursuna gitmeli tavsiyesinde bulundu.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Denizli Valisi Ali Fuat Atik'i eleştirdiği bugünkü yazısında "Döner ustası kendisini pek takmayınca dönerciyi kapattırdı. Bu olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada ifade ve imla açısından Türkçeyi resmen katletti" görüşünü savundu.

Hakan, "Denizli Valisi’ne acilen şu kurslara gitmesini hararetle tavsiye ediyorum: Öfke kontrolü kursu. 'Ben valiyim. Döner ustası beni nasıl tanımaz? Kapısına koskoca vali gelmiş. Nasıl olur da hiç takmaz' diye düşünerek... Dükkânın kapısına kilit vurdurmamayı öğrenmek için böyle bir kursa gitmesi şart" ifadelerini kullandı.

Hakan ayrıca, "Türkçe imla kursu. Ayrı yazılması gereken -de’lerin ayrı yazılmasını öğrenmeli Vali Bey... Ayrıca virgüllerin ve noktaların yerleri meselesini de çözmeli. 'Yazılı açıklamaları ben yapmıyorum, ekibim yapıyor' diyorsa... O zaman da ekibini bu kursa yollamalı. Kompozisyon kursuna gitmeli. Öznesi, yüklemi belli cümle kurmayı öğrenmek için... Yazarak kendini iyi ifade edebilme yeteneğini kazanmak için... Cümleleri uzatarak içinden çıkılmaz hale getirmemek için... Böyle bir kursa gitmesi şart. Bu konuda da sorumluluğu ekibine atıyorsa... Bu kursa da ekibini yollamalı" dedi.

Hakan yazısında şunları kaydetti: 

"Vali Bey, teftiş sırasında tezgâhta çalışan döner ustası arkadaşa, 'Senin niye eldivenin yok' diye çıkışıyor. Mevzuat bu konuda ne diyor acaba? Döner ustası, eldiven takmalı mı? Bir de döner ustası, bir an bile olsa döneri çevirmeyi bırakırsa... O döner yanar mı, yanmaz mı? Kısacası Vali Bey’in bu soruların cevabını öğrenmek için bir döner kursu görmesi de şart gibi."

Ne olmuştu?

Döner satan bir işletmeye giden Vali Atik, dönerci ustasının elinde eldiven görmeyince yanına giderek önce uyardı. Döner ustasının uyarıyı dikkate almayıp hâlâ döner kesmeye devam etmesi üzerine Vali Atik, polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi. Vali Atik'in talimatı üzerine iş yeri hakkında tutanak tutuldu. Valinin bu tutumu sosyal medyada tepki çekti.

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, özür diledi. Atik açıklamasında, "Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogrusu19 Ekim 2020 11:39

    Sorun eldiven değil sorun kibirli valiyi tanımaması eldiven bahane  hala eldiven diyen mallar var.ya sabır

  • İŞLETMECİ19 Ekim 2020 10:35

    döner ustasında eldiven olmaz,   1- dönere hiçbir zaman elle temasta bulunmaz bulunamaz, 2- eldiven denen nesne mikrop barındırmaktan başka  bir işe yaramıyor, bu yüzden biz de işletrmemizde eldiven taktırmıyoruz, yalnızca paket ve el teması gerektiren işlerde tek kullanımlık eldiven kullandırıyoruz  aslında bunun da önemi yok esasen temaslı kişilerin ellerini mütemadiyen yıkamaları ve temiz tutmaları gerekiyor bunun dışında, garson, komi, döner ustası giibi kişilerin eldiven takması son derece sakıncalıdır. Vali bey bu konuda da eğitim görmeli bence.

  • bu dünyadan biri19 Ekim 2020 09:45

    Sinoplu Diyojen, Büyük İskendere gölge etme başka bir şey istemem diyerek gereken dersi vermiştir. Dönerci de aynı dersi valiye vermiş.

  • Hasan can19 Ekim 2020 09:33

    Valilik gitti canım Ak Parti'ye oy kaybettirdi bu davranış Bugün yarın görevden alinir

  • Bart19 Ekim 2020 09:26

    Yıl 1927 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla balo veriliyor. Kastamonu Valisi biraz gecikerek salona giriyor.Herkes ayakta ancak genç bir öğretmen valinin geldiğini geç fark ederek en son ayağa kalkar.Vali bey bu olayı görür balo bittiğinde Milli Eğitim Müdürünü yanına çağırır.Milli Eğitim Müdürü öğretmenin iyi niyetli olduğunu söylese de sayın vali olayın peşini bırakmaz.Olay Bakanlığa yansır.Milli Eğitim bakanlığı da valinin fazla alınganlık gösterdiğini kanısına varır.Bu durum görüşülürkenAtatürk bakanlıktadır.Yetkililer kendi aralarında konuşurlarken Atatürk;– Neler oluyor, diye sorar?.Olayı anlatırlar ve dediği şudur…-HEMEN VALİYİ GÖREVDEN ALIN… YAPILACAK BU KADAR İŞİMİZ VARKEN GENÇ BİR ÖĞRETMENLE UĞRAŞAN VALİYLE BİR YERE GELİNMEZ……

  • Korayyy19 Ekim 2020 09:12

    Cahil değil devleti tanımıyor dönerciyi inceleyin kesin pkk sempazitanı valimiz çok sabırlıymış

  • BORSACI19 Ekim 2020 09:01

    sayın valiler halkın daha fazla iş imkanları ile ugraşmalı vatandaşın iş yerini kapatıp halkın işsiz kalmasını önüne geçmeli.

  • sedat19 Ekim 2020 08:52

    dönerciyle neden muhatap oluyorsun sayın vali. Cahilin teki belli.denginle muhatab olacaksın 

  • Türkoğlutürk 19 Ekim 2020 14:17

    Al bir koyun daha...

  • Tarık Bakır. 19 Ekim 2020 09:21

    Al bir cahil daha donerci cahil olup olmadıgı o deıl. Valinin o tavrı daha cahilce vali herkesle muhatap olacak ayrım yok geri zekalısın sen sedat vali o donercının vergisiyle maaş alıyor. Eski vali recep yazıcı oglunun hayatını okumasını tavsiye ederım

  • Bika19 Ekim 2020 08:42

    Doktorlar eldiven takmayıp, ellerin sabunlu suyla yıkanarak ve 80 derece kolonyayla temizlenmesini tavsiye ediyor.