E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDendias teşekkür etti: Türkiye Yunanistan'a uçak gönderiyor---

Dendias teşekkür etti: Türkiye Yunanistan'a uçak gönderiyor

Dendias teşekkür etti: Türkiye Yunanistan'a uçak gönderiyor
09 Ağustos 2021 - 19:24 borsagundem.com

Türkiye, orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan'a 2 uçak gönderiyor

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a 2 uçak gönderiyor. Sosyal medya hesabından mevkiidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafını paylaşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, uçaklar için Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'de günlerde süren orman yangınları nedeniyle zor anlar yaşanmış ancak hem vatandaşın hem de görevli personelin büyük çabası sonucu yangın söndürülmüştü. Türkiye'deki yangınlar için İspanya ve Hırvatistan uçak gönderirken, Yunanistan önce yardım teklif edip daha sonra bu teklifi geri çekti.

TÜRKİYE, OLUMLU YANIT VERDİ

Türkiye'de orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alınırken, yangınların devam ettiği Yunanistan da yardım talebinde bulundu. Türkiye de uygun olması durumunda uçakların yardım amacıyla Yunanistan'a gönderileceğini açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığımız telefon görüşmesinde, bana yangınların kontrol altına alındığını ve 2 yangın söndürme uçağının Yunanistan'a gönderileceğini söyledi. Bunun için teşekkürlerimi bildirdim"

BAKAN PAKDEMİRLİ DÜN AÇIKLAMIŞTI

Yunanistan'da Atina ve Evia (Eğriboz), Mora Yarımadası 7 gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün yaptığı açıklamada, 18 ülkeden destek alan Yunanistan'ın Türkiye'den yardım istediğini söylemişti. Pakdemirli "Türkiye gibi günlerdir yangınlarla mücadele eden Yunanistan, ülkemizden yangın uçağı istedi. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" demişti.

Türkiye'ye uçak göndermeyen Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'den gidecek uçaklar için teşekkür etti

Odaş Elektrik, yangınlara karşı İsrail'den 3 uçak kiraladı

 

Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarik10 Ağustos 2021 10:24

    Ulen leş kargaları gücünüz yetiyorsa getirin CHP,yi iktidara bu millet 1950,de beri CHP,yi tek başına iktidara getirmemiş hele bu yalancı başkanı asla getirmezler iktidara komployla Parti'nin başına coniler getirdi ancak seçmenini kandirabilir yalanlarıyla.

  • İzzet BAŞ10 Ağustos 2021 08:48

    Ayranı yok içmeye tatravanla gider s.çmaya... BİZİMKİDE ÖYLE BİR ŞEY.....

  • acacu10 Ağustos 2021 02:42

    Bunların hocası fesli deli "Keşke Yunan galip gelseydi" dememiş miydi? Niye şaşırıyorsunuz ki? Aynı kafa işte. Bir de bizim olmayan uçakla şova kalkıyorlar. Hem de daha bizim yangınlar sönmemişken. Ahh bunlara oy verenler ahh. Yaktınız hepimizi. 

  • Bir yorum10 Ağustos 2021 01:30

    Öyle bir kaltak düşünün ki Uzak doğu da kovid olmuş!  Devlet kendisini uçakla Türkiye ye getirmiş!  Bu kaltak ise yanan orman alanına gidip o belde halkını isyana  teşvik ediyor.  Bu aşağılık ve kahpe yaratıkllardan sanatçı falan olmaz!  Bütün pisliklerini kusup yine de tatmin olamayan bu müsvetteler kimlerin kucağından çıkıp geldikleri belli!  Bunlar alışmışlar.

  • Bir yorum10 Ağustos 2021 01:00

    Bütün salaklar buraya toplanmış yine!  Chp li belediye başkanı belediyenin bütün imkanlarını kullanarak kendi villasını yanmaktan kurtarmış!  Ormanlar yanarsa yansın kafası!  ''Nasılsa devlete saydırrız kafası'' Bunların meşrebi bu. 

  • Hakkı09 Ağustos 2021 23:32

    Yorumlardan da mı akıllaını başlarına almıyorlar.Bu nu kimse tasvip etmezken yanlışa devam etmenin nesi doğru

  • Hehe09 Ağustos 2021 23:28

    Bence tum devlet kabinesi gitsin kafaya bak kafaya

  • aliş09 Ağustos 2021 22:46

    aktroller bile bu durum karşısında yazı yazamadılar ,zavallılar ,bunada bir kılıf uydursanıza  ,büyük devlet böyle olur diye masallar anlatsanıza ,pudracılar ,ayrancılar nerdesiniz

  • Acı bitter 09 Ağustos 2021 21:56

    Bunları komple yollayın

  • Erdi09 Ağustos 2021 21:52

    Kendi yangınına uöak kaldırmayan yunanistana uçak gönderiyor puhahaha

  • : )09 Ağustos 2021 21:50

    Haluk Levent ahbap grubu oalrak helikoter kiraladı. onu gönderelim :D mille tbağışlarla helikopter alıyor 1 m2 az yansın , orman hayvanları yaşasın diye.. biz yunanistana uçak göndermeye çalışıyoruz :D hemde 20 den fazla yangın sondurme uçağı olan yunanistana. : ) neremle gülsem.

  • deniz09 Ağustos 2021 21:40

    la bırak yansın adiler heraman ayağımıa köstek olmuş bu adiler bize yardım elimi uzattılar biz yanarken 

  • vatandaş09 Ağustos 2021 20:56

    Eğer doruysa tam bir rezillik örneği adamlar ab kanalıyla bize gelecek olan yangın söndürme uçaklarını engellediler siz yardım edin ,yeni Türkiye böyle demekki besle kargayı oysun gözünü ,yanan sadece ormanlar değil yeminle içim yandı şimdi ,size oy veren ellerim kırılsaydıda verememiş olsaydım

  • kubilayhan2309 Ağustos 2021 21:20

    Aman yunanistan yanmasın TÜRKİYE yanarsa yansın.Bilerek bizim ülkemizi bu duruma getirdiler.Bop bağlamında.

  • her gün yeni bir temel fıkrası09 Ağustos 2021 20:32

    ne demişler ayranı yok içmeye atla gider çeşmeye bence uçaklar ile birlikte bol miktarda keyif çayı da gönderelim Yunan halkının da keyiflenmeye hakkı var ormanlar yanarken

  • Ramiz 09 Ağustos 2021 20:20

    Kiraladınız uçaklarını gönderiyiz hahhahahahhaha

  • Mucise Reis ;)09 Ağustos 2021 19:39

    Hangi uçak ?. Bence   ORMAN BAKANIMIZI gönderelim. Her açıklamasında 2 uçak deĞil,  15 helikopter, 19 uçak, 27 toma .... anlatır durur. Ama Yunanistanda hukuk var, devlet denetimi işliyor. Biri hava radar kayıtlarına bakarsa yunanistan yetkilisi, yalan ortaya çıkar. Orada atıp tutmak yok : ) anca türkiyede orman bakanlıgı yapabilir.