E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan koalisyona yeşil ışık---

Demirtaş'tan koalisyona yeşil ışık

Demirtaş'tan koalisyona yeşil ışık
21 Ekim 2015 - 15:07 borsagundem.com

HDP Eş Başkanı, "Görev düşerse iki parti ile de oturup konuşacağız" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım sonrası HDP’nin geniş tabanlı bir koalisyon içinde yer alabileceğini belirterek, “Eğer koalisyonda bize iş ve görev düşerse - ki biz buna açık olacağız - AKP ve CHP dahil olmak üzere oturup konuşacağız” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Demirtaş, 1 Kasım sonrası en iyi seçeneğin koalisyon olduğunu belirterek, "Tek başına biz bile 276’yı bulsak Türkiye açısından iyi değildir. HDP tek başına iktidar olsa bu da Türkiye için bir tehdittir. Şu anda AKP’yi aşan derinleşmiş bir kırılma ve kutuplaşma var. Bunu da yaratan AKP’ydi, çözmesi gereken bizleriz. Bunun da yolu koalisyondur. Bir partinin tek başına iktidar olması normalde bir ülkede kaygı da yaratmaz. Demokrasinin gereğidir saygı duyarsınız. Fakat AKP bu gücünü toplumun geri kalanını baskılamak için kullanıyor. Bu gücünü kötüye kullanan, kendisine oy vermeyen bütün çevrelere düşman hukuku uygulayan bir iktidar var" diye konuştu.

HDP'nin seçimlerin ardından hangi partilerle koalisyon için görüşeceği sorusuna da Demirtaş, şu yanıtı verdi:

"MHP'YE OY VERENLER ŞEREFLİ İNSANLAR, ANCAK..."

"Biz Sayın Bahçeli gibi yaklaşmıyoruz. MHP’yi inkâr eden bir tavrımız yok. MHP’ye oy vermiş herkese saygı duyuyoruz, hepsi de şerefli insanlardır. Ancak MHP ile koalisyonda anlaşmamız mümkün değil. Diğer seçenekleri de mutlaka seçim sonrası oturup konuşmak lazım. Biz HDP olarak ülke yönetiminde olursak Türkiye’nin toparlanması açısından çok önemlidir. Ya geniş tabanlı bir koalisyon konuşulur ya da bizim de destekleyebileceğimiz - iktidarın içinde olmasak bile - temel ilkelerle Türkiye’de kırılmaları toparlayabilecek bir hükümet programı çıkarmaya çalışabiliriz."

"AKP VE CHP DAHİL OLMAK ÜZERE..."

İçinde AK Parti'nin de olduğu geniş tabanlı koalisyona olumlu baktıklarını belirten Demirtaş, "Seçimden sonra AKP’nin de çok büyük bir tartışma yaşayacağını düşünüyorum. Eğer koalisyonda bize iş ve görev düşerse - ki biz buna açık olacağız - oturup, konuşacağız. AKP ve CHP dahil olmak üzere. Barış isteyenlerin demokrasiden yana olanların gücü ne kadar fazla olursa AKP’yi sınırlamak o kadar kolay olacaktır. Artık 2019’a kadar gitmeyebilir ama bir koalisyon kurulacak artık. Biz bu yüzden açığız." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seni gidi senii21 Ekim 2015 16:11

    yahu ne numaralar bunlar böyle ya.. melek oldu çıktı oy alacam diye...

  • SENİNLE 21 Ekim 2015 15:22

    SENİNLE KOALİSYON KURAN MHP DE AK PARTİDE BİR DAHAKİ SEÇİMDE SANDIĞA GÖMÜLÜR.AMA BİR KISIM HDP MİLLETVEKİLİ CHP YE GEÇER CHP NİN İÇİNDE SAKLANIRSANIZ MHP EYLE KOALİSYON KURARSINIZ.O ZAMAN DA ÜLKEMİZ AYVAYI YER.KAOS,ÇATIŞMA HER DAİM DEVAM EDER TERÖRİST PKK DA GÜÇLENECEK BİR ZAMAN BULUR MİLLİYETÇİ GEÇİNEN MHP BUNA ÇANAK TUTMUŞ OLUR BİR DAHA Kİ SEÇİMDE %10 ALTINDA KALIR BU BÖYLE DEVAM EDİP GİDER VE ÜLKEMİZDE ÇOK DEĞERLİ ZAMANINI KAYBETMİŞ OLUR.BU ÜLKENİN TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARINDAN BAŞKA ALTERNATİFİ YOK.YOKSA 90 LARA GERİ DÖNERİZ.

  • ali21 Ekim 2015 15:15

    kendi kendine gelin güvey oluyor:)

  • alpaslanhazir21 Ekim 2015 15:13

    sen önce tererü lanetle...seninle aynı çuvala giren enayi...senin pilin bitti...zaten hiç güvenmedim..sen bir eşkiyasın bana göre-saygılar