E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatlarında düşüş---

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş
09 Mart 2023 - 08:44 borsagundem.com

LME'de bakır fiyatları, doların üç ayın zirvesine yakın seyretmesiyle gevşedi. Demir cevheri ise Çin'de enflasyonun yavaşlamasıyla düştü

Londra'da bakır fiyatları, doların üç ayın en yüksek seviyesine yakın seyretmesiyle düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.33'te %0,6 düşüşle 8.855 dolar/tona geriledi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli bakır gece Londra kazancını takip ederek, %0,6 artışla 69.390 yuan/tona (9.956,67 dolar) yükseldi.

Dolar, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu dizginlemek için faizlerin daha yüksek ve muhtemelen daha hızlı artması gerektiği mesajı üzerine üç ayın en yüksek seviyesinin yakınında tutundu.

Öte yandan Panama hükümeti ve First Quantum Minerals, Cobre Panama madenini işletmek için bir sözleşmenin nihai metni üzerinde anlaştı ve Panama makamları, şirketin konsantre yükleme operasyonlarına devam etmesine izin verdi.

Peru ve Endonezya'daki tedarik aksamaları da hafifledi.

LME'de alüminyum %0,1 artarak 2,355 dolar/tondan, çinko %0,3 düşerek 2.965 dolar/tondan, kurşun %0,1 düşerek 2.090 ve kalay %0,2 artarak 23.800 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de nikel %0,2 düşerek 187.410 yuan/tona geriledi.

Demir cevheri, Çin'de enflasyonun yavaşlamasıyla düştü

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de Şubat ayında tüketici enflasyonundaki yavaşlamanın ardından artan ihtiyatla düştü.

Çin'in bu ayki tüketici fiyat endeksi, Ocak ayındaki yıllık %2,1'lik artışa kıyasla %1,0 daha yüksek geldi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs ayı demir cevheri vadeli işlemi, TSİ 05.15'te %0,16 düşüşle 909,5 yuan/tondan (130,52 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'nda Nisan ayı demir cevheri %0,94 düşüşle 125,65 dolar/tona indi.

Analistler, bunun insanların Nisan'dan sonraki talep konusunda endişelerini yansıtan normal bir aşağı yönlü düzeltme olduğuna işaret etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,42 düşüşle 4.233 yuan/tona geriledi. Sıcak haddelenmiş rulo çok az değişirken, filmaşin %0,73 ve paslanmaz çelik %0,72 düştü.

Demirli piyasasındaki zayıflığa rağmen, bazı analistler ve trader'lar, yakın vadede talebinin toparlanması konusunda iyimserler.

Piyasalarda Powell’ın etkili sürmeye devam ediyor

 

Asya borsaları BOJ toplantısı öncesi karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)