E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeğişim okulların açılmasını etkiler mi?---

Değişim okulların açılmasını etkiler mi?

Değişim okulların açılmasını etkiler mi?
06 Ağustos 2021 - 09:28 borsagundem.com

Türkiye’de 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına bir ay kala Milli Eğitim Bakanı değiştirildi.

Yeni eğitim öğretim yılı takvimi nedeniyle bürokratlarla anlaşmazlık yaşadığı daha önce kamuoyuna yansıyan Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk’un geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu iddia edilmişti.

Erdoğan, Prof. Selçuk’un yerine üç yıldır Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Mahmut Özer’i atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Eğitim Bakanlığı’yla ilgili tasarrufu, bakan değişikliğiyle sınırlı kalmadı. Prof. Petek Aşkar, Prof. Ahmet Emre Bilgili ve Dr. Sadri Şensoy’un atamaları da yapılarak Resmi Gazete’de yer aldı.

Bu atamalardan sonra Prof. Selçuk’un bakanlığı döneminde Prof. Özer’le birlikte bakan yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa Savran ve Reha Denemeç’in başka görevlere atanması bekleniyor.

Prof. Selçuk: ‘‘Ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum’’

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nden sonra kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Prof. Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Prof. Selçuk ‘‘Milli Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Mahmut Özer, Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa06 Ağustos 2021 14:08

    Cumhurbaşkanı değişmediğine göre hiçbir şey değişmez.Bakanların ne hükmü var ki!

  • Ali bey06 Ağustos 2021 12:46

    Ziya hocamm öncelikle geçmiş olsun. Kovmuslar sizi belliki. Hocam ücretli öğretmenliğe basuvurcaksaniz erken davranın . Kontenjanlar dolmadan:))))

  • Albayrak mehmet06 Ağustos 2021 09:46

    Yap boz tahtası milli eğitim ve çoçuklarımız. AKP-MHP ve saray dönemi hiç bir bakanlıkta etkinlik sağlanayamamıştır. Tam bir rezalet bu ülkeye 20 yıl yaşatılmıştır. Buna vesile olanları halka ve allaha havele ediyoruz. Ülkemin 20 yılı çalınmış ve her açıdan ülke 50 yıl öneceye götürülerek karanlıkta bırakılmıştır. Umarım iyi günler görürüz

  • fafa06 Ağustos 2021 14:15

    Hasan Hüseyin:Kaç Milli Eğitim Bakanı değişti bilen var mı?Neden bu kadar değişikliğe gidildi,bir iş yaptırılıyor,o kovuluyor öteki geliyor,bu böyle gider.Ecevit döneminde öğretmen olarak atananlar lise mezunu değil, Eğitim Enstitüsü mezunuydu.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Ağustos 2021 10:32

    Sen Bülent Ecevit in hükümeti zamanında TÖBDER kayıtlı olan ve kendi yandaşlarından olan lise mezunlarını üç ayda hızlandırılmış eğitim ile binlercesini öğretmen yaptığını biliyormusun.çünkü benim tanıdım kimseler var.Hükemet eğitim konusunda hatalar yapmıştır  ama keşke olmasa idi.özel nedenler ile selçuk bey görevden ayrılmış kimse ile de paylaşmak zorunda değildir.

  • ALİ KODUŞ06 Ağustos 2021 10:07

    komonist sistemdemi yaşıyorsun sen.bir insanın özel durumları hiç olamazmı.ziya beyin özel hayatını sen nereden biliyorsun.ölene kadar mı bu bakanlığı yapacak adam hastamı, özel bir durumu var sonra o kişinin şirketleri var orada çalışmak ve enerjisini kullanmak isteyemezmi.bizim işimiz güçümüz işi pisliğe çekmek hemen.sen hangi çağda yaşıyorsun anlamış değilim.ama suna katılırım hükümetler gitse bile ülkelerin hiç bir zaman ana hedefleri hiç bir zaman büyük sapmalar olmamıdır çünkü maliyeti de büyüktür.