E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDefne Samyeli Meclis'te---

Defne Samyeli Meclis'te

Defne Samyeli Meclis'te
22 Kasım 2013 - 16:51 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Defne Samyeli’ne kestiği anket cezası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemi oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Defne Samyeli’ne kestiği anket cezası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da gündemi oldu.

BDP’li Hasip Kaplan, “TÜİK’in yaptığı anket fişlemesidir” çıkışında bulundu. Tepkisini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileten Kaplan, “Özel hayata gireceksin, kişilik haklarını yok edeceksin. Bir ayda yediğini alıp bunun istatistiğini yapacaksın. Anayasal olarak sözleşmelere aykırı, suç, bir de üstüne ceza kesiyorlar Defne Samyeli’ne. Bunu yapan AB’de ilerleme kaydettiğini zannediyor ama bu gerilemedir, anket fişlemesidir. Bu istatistik yatak odasının mahremine gidiyorsa farklı tartışma yapmanın anlamı yok” dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 81 ilde yapılan gelir incelemesi çalışmasın da Defne Samyeli'nin de kapısı çalındı. TÜİK görevlileri tarafından evlerine bir görevlinin yerleştirileceği ve bir ay boyunca o evdeki gelir ve giderin incelenip istatislik rakamlarının oluşturulacağı söylenen Samyeli, görevlilere özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek görevlilere yardımcı olmayınca Samyeli'ye 923 TL para cezası kesildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı22 Kasım 2013 20:14

    Malesef Türkiye'nin en zayıf kurumu TUIK. En başta devlet kurumları ve Maliye doğru dürüst bilgi vermiyor. Şu kurum Anayasa Mahkemesi gibi bağımsız olmalı ve isteiği kişden istediği bilgiyi alabilmeli (zaten kanununan hakkı var). ancak suç işleyen kişinin dahi bilgilerini kimseye vermemeli. Kayıt dışının önlenebilmesi işin ölçme değerlendirme şart. Sağlıklı olarak her şeyin bu kurum tarafından bilinmesi ve isimler gizzlenerek istatistiklerin yayınlanması lazım. MKK, TMSF, Maliye v.s. herkesin son kuruluna kadar biliyor. Bankalar kendi müşteriilerinin herşeyini biliyor. Aam istatistik hiç bilimsel olarak kullanılmıyor. Bilgi güvenliği sağlanırsa bu kurum Türkiye'ye en az %10 katkı sağlar.

  • çiçek22 Kasım 2013 18:03

    bu kurumda bağımsız değil.Uyanın artık.seçimler yaklaşıyor iyi düşünün taşının.

  • DLBYZ22 Kasım 2013 17:19

    YAPILAN AYIP BUNUN NERESİ ADALET KİŞİ İSTERSE YARDIM EDER İSTEMEZSE ETMEZ KİŞİSEL ÖZGÜRLÜĞE DARBEDİR BU

  • Vatandas22 Kasım 2013 17:16

    Aci yiyen,Acisini katlanir

  • baturayersin22 Kasım 2013 17:07

    28 şubat karlarında haber spikerliği yapıyordu kesin ordan takmışlardır