E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu yeni partisini Diyarbakır'da duyuracak---

Davutoğlu yeni partisini Diyarbakır'da duyuracak

Davutoğlu yeni partisini Diyarbakır'da duyuracak
14 Mayıs 2019 - 04:41 borsagundem.com

Eski Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır’da katılacağı iftarda partisinin duyurusunu yapacağı öne sürüldü

Ankara kulislerinde, 2014-2016 yılları arasında AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kurma hazırlıkları içinde olduğu iddia ediliyor. Davutoğlu’nun Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da büyük bir iftar programı için hazırlık yaptığı ve yeni partiye ilişkin ‘startı’ buradan vereceği konuşuluyor. DW Türkçe’deki habere göre, Davutoğlu’nun yeni partisine ilişkin duyuruyu Diyarbakır’da yapması bekleniyor.

ÖNEMLİ İSİMLERLE TEMAS

Davutoğlu parti kurma çalışmalarında sona yaklaştı. Bu çerçevede AK Parti'nin önemli isimleri ile temas kurarak mevcut ve eski milletvekilleri dahil pek çok AK Partili ile birebir görüşmeler yapıyor. Kulislere göre, Davutoğlu’nun görüştüğü isimler arasında eski bakanlardan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz ile genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer alıyor. Aynı kulislere göre, her üç ismin de Davutoğlu’nu geri çevirdiği belirtiliyor. Davutoğlu'nu reddeden bazı isimlerin, seçim sonrasına kalan kabine değişiminde yeni ve daha aktif görev bekledikleri öne sürülüyor. Eski Maliye Bakanı Şimşek'in de bu isimlerden biri olduğu dile getiriliyor. AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve eski milletvekili Ramiz Altun'un ise Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği iddia edildi.

HEDEF MUHAFAZAKAR KÜRTLER

Aslı Işık imzalı habere göre, Davutoğlu’nun daha çok Diyarbakır, Batman, Bingöl gibi illerde etkin çalışma yürüttüğü, bazı il ve ilçe başkanlarıyla görüştüğü iddia ediliyor. Davutoğlu’nun sahaya daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde AK Partili olmayan muhafazakar Kürtleri yanına alarak çıkacağı söyleniyor. Bu arada yeni partinin ambleminin ise yeşil zemin üzerine beyaz dört yapraklı yonca olması planlanıyor.

Bir süredir yeni bir parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'ndan son zamanlarda AK Parti'yi eleştiren açıklamalar gelmişti. Davutoğlu, kendi ifadesiyle "seçilmiş son başbakan” olarak güncel siyasete dair düşüncelerini içeren ve medyada "manifesto” olarak nitelendirilen bir metin yayınlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Devran15 Mayıs 2019 04:40

    Yanına Abdullah Gülü ve Babacanı alırsa bu partinin oyları artabilir... Sadece Fetöcülerden uzak olduğunu millete kanıtlaması lazım...

  • Ruhi14 Mayıs 2019 22:46

    0(sıfır) 'a yakın bir parti daha geliyor

  • KILIÇ14 Mayıs 2019 21:32

    KOVULMUŞLAR ATILMIŞLAR PARTİSİ OLACAKDIR ZATEN FAYDALI OLSALARDI KENDİ PARTİLERİNDE FAYDALI OLACAKTI MALESEF BOŞ İŞLER PARTİSİ OLACAKDIR.

  • Efe14 Mayıs 2019 20:43

    Yani şunlara biri anlatsın yahu erdogan sizi adam ettiğini ve makam mevki verdiğini unutup kendi kazandıklarını sanıyorlar ve şunu da unutmayın erdogan sizi sandığa gommesini de iyi bilir

  • xxxx14 Mayıs 2019 19:55

    suriyelilerde parti kuracaklarmıs türkiyede .iyiden akp dagılıyor dikkat

  • ben14 Mayıs 2019 19:50

    abd REİS ile baş edemeyen meral ve kemal çiftinden boşanıyor galiba

  • Gak gak gakkkkkkkkkkkk14 Mayıs 2019 19:22

    Davutoğlu, Babacan parti kuracaklarmış, bu habere kargalar gülmeye başlamış.

  • Ümit14 Mayıs 2019 13:48

    Abdullah gül başkan olursa alternatif olur ak parti karşısında ak partide bu kadar kolay at oynatamaz herkesle kavga eden bi yönetim suriyeliler doldu ülkeye kendi garibanımız yetmez gibi sağlıkta bile bi dünya katkı payı paran yoksa ilacını bile alamazsın eczacı ben ne yapabilirim bu kadar ödeme çıkıyo diyo sağlık ücretsiz olmalı sosyal devlette

  • Sdk14 Mayıs 2019 12:01

    Suriyeliler ancak oy verir... Nede olsa çok meraklı Suriyeliler e

  • HASAN TOSUN14 Mayıs 2019 11:24

    BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMA,MADARA OLMA,BU KADAR ÇOK PARTİYE GEREK YOK

  • Nihat14 Mayıs 2019 11:14

    Şimdi bir vatandaş canı sıkılmış ta parti mi kuruyormuş?   Hadi oradan! Küresel emperyalizmin ağa babaları Reis ten rahatsız oluyorlar!  Bu kadar basit. Kuzey Afrika ve Orta doğu neredeyse tamam!  Bu alçakların karşısında duran bir Türkiye var!  Bunların  niyeti   şeytanın niyetiyle aynı Dünya yı tek bir küfür milleti haline getirmek!  Neredeyse Bütün Avrupa ve Batı ülkelerinde eşcinsel evlilik serbest (Lut kavmi)!  Müslüman katliamına adamların nasıl sırıttığı ortada!    Bütün rezillikler medeniyetin bir aşaması olarak görülüyor!  Bu da Global medyanın bilinç altı kurgulamasıyla gerçekleştiriliyor.  

  • Gerçek14 Mayıs 2019 13:49

    Adam doğru söylemiş neyi yanlış söylemiş anlatında biz de bilelim.Çoğu olumsuza basmış.Kafalarınızı facebook instagram twitter dan kaldırın birazda dünyada ticaret enerji savaşları adına neler oluyor bir bakın.Adamlar Akdenizde bizim doğalgaz aramamamız için binbir çeşit ittifaklar yapıyorlar.

  • ALAATTİN CAMGÖZ14 Mayıs 2019 11:12

    partinin içindeki fetö cülerden biride bu olabilir.yoksa neden ayıklandı.bunun yaptığı gizli gizli işleri herkes bilmiyormu. 1000 tane oyun olsa yine vermem.ne özelliğini var bunun.ülkede işe yaramadıktan sonra 1000 ler prof.var.

  • Nihat14 Mayıs 2019 11:06

    İngilizce konuşmak liderlikte gerekli olduğunu düşünmek tam bir aptallık!  Sömürge ülkesi değiliz biz andavallı zavallı!  Bak koloni ülkelerine hepsi güzel ingilizce konuşuyor!  Benzetme hoş olmaz belki ama  smokin giydirilmiş şempanzeye döndürülmüşler!  Ayrıca Reis in İngilizcesi var! Konuşulanları gayet iyi anlıyor. Hafızası gayet kuvvetli! Bunu ispat etti!  gazetecilerin üst üste sorduğu 10 soru ya tek seferde cevap vermişliği olmuştur.  Ayrıca bu  jön  kılıklı zevat İngiltere de 1 hafta misafir edildikten sonra huyu suyu değişti pkk ya çiçek böcek muhabbeti yaptı!   Yani  şüphelenmek için çok yeterli sebepler var.  Kendi yetersizliğini başkalarında görmek psikolojik bir rahatsızlıktır.

  • Mehmet14 Mayıs 2019 08:45

    geminin yelkenlerini kimin rüzgarı şişirecek??

  • Halil14 Mayıs 2019 07:54

    Adam gibi adam. İngilizce konuşuyor diye kendinden üstün olduğu için görevinden alınan adam

  • Hüseyin14 Mayıs 2019 13:53

    Bu zat değilmiydi Suriye ye üç saatte girer namaz kılarız diyen.Dışişleri bakanıydı o zaman.Hükümeti yanlış yönlendirmelerle bu duruma sokan.Biraz geriye doğru araştırın derim.

  • AhmetK14 Mayıs 2019 10:03

    bu soyledıgıne ınanarak yazdıysan vaah haline, yok inanmadan yazdıysan ayıp yaa... KIm tanırdı bu adamı,aldı yukselttı, beceremedı.. Bu da tam bır vefasızlık ornegı.. Onu bu makamlara getıren adama bunu yapan, menfaatı ıcın neler yapmaz. Cevresındekı fetoculer gazlıyorlar buyuk ihtimal,kayadan toz alır, tarih onu bu vefasızlıgı ıle yazar.. oyu max  % yarım 

  • Kaçan Grup14 Mayıs 2019 06:34

    %0.01 oy alabilir, Davutoğlu’nu tanıyoruz. Ne iktidar seçmeni ne muhalefet seçmeni oy vermez.

  • Can14 Mayıs 2019 06:25

    Boşa çabalama, sen Erdoğan varken popülerdin, Erdoğan arkanda yok ise birşey yapamazssın, sadece oyları biraz bölersin, bu da fetönün tamda istediği

  • Gerçekçi14 Mayıs 2019 08:14

    Senin bu yorumuna kim eksi puan verdiyse vatan aşkından şüphe ederim

  • parti14 Mayıs 2019 06:23

    iftarlar ile olmaz çıkıp kuruyoruz demen gerekir,ihractan önce davranmak gerekir...