E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavtoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması---

Davtoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

Davtoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması
17 Mart 2016 - 23:20 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde 'hayır' diyemiyor, diyemez de. Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" diye konuştu.

Davutoğlu, "Eğer onlardan olumsuz gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür" açıklamasında bulundu.

Dokunulmazlıklara ilişkin tekliflerine yönelik Davutoğlu, "Grup başkanvekillerimizi çağırdım, onlara muhatapları, grup başkanvekilleriyle konuşmaları talimatını verdim" ifadesini kullandı.

'Demokratik standartlardan vazgeçmeyiz'
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin demokratik standartlardan geri adım atacağı gibi bir kanaati yaymaya çalışanlar açıkçası terörle mücadelemizi istismar etmek isteyenlerdir. Kesinlikle demokratik standartlardan vazgeçmeyiz, insan hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyiz ama terör ve terörist bu anlamda eğer yeni boyutlar kazanmışsa onları da tanımlarız" dedi.

Davutoğlu, özellikle sosyal medya üzerinden halkı kaosa veya karamsarlığa düşürecek şekilde yapılan yayınlara da kimsenin itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asim18 Mart 2016 00:20

    Görelim hdp desdekcisi chp yi

  • Doğan17 Mart 2016 23:38

    Başbakan hala şaf salatasıyla meşgul. Kimse sizden dünyayı kurtarmanızı beklemiyor, bir an önce teröre, teröriste destek veren, taziye veren vekilleri yaka-paça alın ve icabına bakın. Bu artık şu olursa şu olur diyerek bekletilecek mevzu değil. Derhal yapılmalı derhal...