E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDavid Roche: Yatırımcılar ekonomideki zararı umursamıyor---

David Roche: Yatırımcılar ekonomideki zararı umursamıyor

David Roche: Yatırımcılar ekonomideki zararı umursamıyor
22 Ağustos 2023 - 13:28 borsagundem.com

Independent Strategy’nin başındaki isim David Roche bu yılki borsa rallisinin küresel ekonomik gerçeklerle uyuşmadığını söyledi. Roche Wall Street rallisine katılan yatırımcılar içinse “aptal” ifadesini kullandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü borsa uzmanı David Roche küresel borsalardaki ekonomi merkezli belirsizliklere rağmen küresel hisse senetlerinde yılın başından bu yana görülen pozitif havayı eleştirdi. Roche borsaların güçlü bir yıl geçirmesini “aptal” olarak nitelendirdiği yatırımcıların heyecanına bağladı.

Insider’ın haberine göre, Independent Strategy Başkanı Roche küresel ekonomik çıktılardaki kilit risklere dikkat çekti. Kıdemli yatırımcıya göre Çin ekonomisinin yavaşlaması, Rusya yaptırımları gibi unsurlar küresel ekonomiye zarar verirken yüksek enflasyon da tüm Batılı ülkelerde hissediliyor.

Roche CNBC’deki röportajında, “Hisse senetleri piyasaları yükseliyor zira insanlar bunların borsalarla ilişkili olmadığını düşünüyor. Tüm bunlar borsalarla ilişkili” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, ABD borsaları yılın başından itibaren etkileyici bir ralli gerçekleştirdi. Yatırımcıların yapay zeka teknolojileri konusundaki heyecanı ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarını yakında sona erdireceği beklentileri rallinin en önemli itici güçleri olarak gösterildi.

Roche ise Çin’de zor durumdaki emlak sektörüyle ilgili riskleri vurguladı. Ünlü borsa uzmanı Pekin yönetiminin “konut döngüsünün yenilenmesini haklı çıkaracak genç insan miktarına” sahip olmadığına dikkat çekti. Roche, “Büyümenin motorunu tekrar çalıştıramazlar” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı Rus ekonomisinin de Batı ülkelerinin yaptırımlarından sert bir şekilde etkilendiğini söyledi. Batı’nın Moskova’nın enerji ihracatına yönelik uyguladığı yaptırımlar ülkenin önemli bir gelir akışını sakat bıraktı. Rusya’nın ham petrol ve petrol ürünleri üzerinden elde ettiği kârlar haziran ayında %31 oranında düştü. Rusya aynı zamanda düşen ruble, kitlesel işçi göçü ve cari fazla gibi çarpıcı etkileri olan bir çöküşle mücadele ediyor.

FED’in yüksek enflasyona karşı uyguladığı agresif para politikası ile birlikte artan faizler Roche’ye göre hisse senetleri için bir diğer önemli riski oluşturuyor.

Kıdemli borsa uzmanı, “Daha uzun süren yüksek faiz oranları aslına bakılırsa enflasyon rakamlarının düşmesi için kâr marjlarının sıkıştırılması gerektiği anlamına gelir” dedi. FED geçen yılın mart ayından bu yana başlattığı faiz artışı döngüsünde sıfıra yakın olan politika faizlerini %5’in üzerine taşıdı. Yükselen faizler ABD’de geçen yıl 40 yılın zirvesine çıkan enflasyonun düşüşe geçmesindeki en önemli unsurdu.

Roche, “Düzeltme geldiğinde, insanlar kârların da enflasyonu düşürmeye yönelik düzenlemenin bir parçası olduğunu fark ettiğinde, Latin Amerika ve Çin’e baktığımızda gördüğümüz tüm bu problemleri idrak ettiğinde bana kalırsa piyasalardaki aşağı yönlü hareket çok büyük olacak. Buna karşın bu seviyelerde böyle bir durumu fiyatlandırmış değiller” açıklamasında bulundu.

 

ABD borsalarında kontrol kimde?

 

ABD tahvil faizleri 16 yılın zirvesinde

 

Nvidia piyasalardaki görünümü değiştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)