E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavid Cameron'dan çağrı: Rusya'nın 350 milyar dolarına el konsun---

David Cameron'dan çağrı: Rusya'nın 350 milyar dolarına el konsun

David Cameron'dan çağrı: Rusya'nın 350 milyar dolarına el konsun
10 Aralık 2023 - 17:59 borsagundem.com

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ABD'yi ziyaret etti. Cameron, ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Rusya'ya ait 35 milyar dolara el konulmasını ve bu paranın Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanılması gerektiğini ifade etti

David Cameron, dondurulmuş Rus banka hesaplarındaki 350 milyar doların Ukrayna'nın savaş çabalarını finanse etmek için kullanılması çağrısında bulundu.

ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Birleşik Krallık (BK) Dışişleri Bakanı, dondurulmuş Rus varlıklarına el konarak Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılması yönünde güçlü bir argüman olduğunu söyledi.

Cameron, "Bu parayı öylece dondurmak yerine alalım, Ukrayna'nın yeniden inşasına harcayalım ve dilerseniz bu, Rusya'nın giriştiği yasadışı istiladan dolayı bir gün ödemek zorunda kalacağı tazminatların peşinatı olsun" dedi.

Bütün argümanlara baktım ve şimdiye kadar bunun kötü bir fikir olduğuna beni ikna eden bir şey görmedim.

Batılı hükümetler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yalnız bırakmak ve mali desteğini kesmek için çok sayıda milyardere yaptırım uyguluyor. Rusya Merkez Bankası rezervlerinin yaklaşık 350 milyar doları dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tarafından dondurulurken bunun 26 milyar sterlini (yaklaşık 945 milyar TL) BK'de.

ABD Kongresi'nin, Ukrayna ve İsrail'in yanı sıra diğer ulusal güvenlik önceliklerini de kapsayan 110 milyar dolarlık bir savaş fonu paketini reddetmesinin ardından Cameron ziyareti sırasında, ABD'li politika yapıcıları Ukrayna için yeni bir askeri yardım paketini onaylamaya da çağırdı.

Cameron "Bu parayı Ukraynalılara aktarmalıyız" dedi. Eski Britanya Başbakanı şöyle konuştu:

Onlara arka çıkmalı ve kaybedenin Putin olmasını sağlamalıyız çünkü bu para oylamadan geçmezse sadece iki kişinin yüzü gülecek: bunlardan biri Rusya'daki Vladimir Putin, diğeri de Pekin'deki Şi Cinping.

BK Dışişleri Bakanı David Cameron: "Rusya'nın el konmuş varlıklarını öylece dondurmak yerine alalım ve Ukrayna'nın yeniden inşasına harcayalım". Böylesine güçlü bir bakış açısı uygulamaya geçirilmeli.

Nisan 2022'de Beyaz Saray, hedeflenen zengin iş insanlarının malvarlıklarına el konarak "gelirlerin Ukrayna'ya akmasının sağlanmasına" yönelik bir öneri açıklamıştı. Öte yandan o zamandan bu yana geçen 21 ay içinde yaptırım uygulanan iş insanlarının çok azı Putin'i eleştirdi ve Kiev'e sadece 5,4 milyon dolar gitti.

Ukrayna'ya yardım için varlıklara el koymak karmaşık olduğundan, bazı uzmanlar hükümetlerin daha yaratıcı yöntemleri değerlendirmesini öneriyor.

Bu yöntemlerden biri, Rus iş insanlarının fiilen Batı'ya iltica edip savaşı kınayarak malvarlıklarının hatırı sayılır bir kısmını Ukrayna'ya bağışlayabilecği bir politika oluşturmak.

Haziranda Britanya, zengin iş insanlarının dondurulmuş fonları Ukrayna'nın yeniden inşasına bağışlayabileceği bir plan açıklamıştı. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı bunun karşılığında yaptırımların hafifletilmesini teklif etmeyeceğini belirttiğinden katılım düşük olmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ofisinden bir yaptırım danışmanı, Ukrayna'nın zengin iş insanlarına yönelik herhangi bir yaptırım hafifletmesini desteklemediğini ve bunu ancak "varlıklarının çok ciddi bir kısmının yeniden yapılanmaya aktarıldığı" durumlarda kabul edeceğini belirtiyor.

Peskov açıkladı! Putin'in Ortadoğu ziyaretine niçin Su-35'ler eşlik etti

Rusya: Ukrayna askeri altyapılarını vurduk

Medvedev'den tansiyon yükselten açıklama

AB'den Rusya'ya 12'inci yaptırım paketi hazırlığı

ABD ve İngiltere'den Hamas'a yeni yaptırımlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi11 Aralık 2023 13:55

    Emriniz olur. Arap Ülkeleri de paralarını bankalarınızdan çeksinler , ortadoğu hakimiyetiniz bitsin. İşiniz gücünüz nifak çıkarmak

  • FİNANS DÜNYASI11 Aralık 2023 11:35

    BUNLAR TARİH BOYUNCA ÇALIŞARAK ZENGİN OLMAMIŞLARDIR.HEP BİRİLERİNİN KAYNAKLARINA ÇÖKÜP MİLYARLARCA İNSAN KATLEDEREK REFAH İÇİNDE YAŞAMIŞLARDIR.

  • Turkogluturk11 Aralık 2023 12:07

    1600 lu yillarin basindaki ingiliz tarihini bir oku.sen ne yapiyordun o yillarda.adamlar izmirde bile ticaret ofisi acip sana msl satiyorlardi.hatta hediye olarak ingiltere kralicesine ne gondetildiginide ogren

  • AHMET ÖZBİLEN11 Aralık 2023 11:34

    zaten büyük bir savaş çıkınca rusya ilk haritadan sileceği ülke fransa ve ingiltere olduğunu söylemiş idi.

  • xyz11 Aralık 2023 11:04

    Aynı ülkemiz Türkiye gibi güçlü güçsüze çöküyor. Gariban biri motokuryeye çarpsın aynen işi o gün biter gün yüzü göremez. Ama Somali Cumhurbaşkanının oğlu oldumu araki ne polis, ne savcı nede hakim bulabilirsin. Adalet garibana işler. Bunların yatacak yeri yok. Sonra çıkarlar Hz Ömer şöyleydi yok böyleydi derler. Sen nesin sen bana onu söyle. Somali ve Suriye sevicileri.

  • astor11 Aralık 2023 10:49

    putini kaddafimi sandınız başına cöküp parayı vermiyeceksiniz .hepinizin a.s.

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER11 Aralık 2023 07:16

    dt ister ona .sen git ukraynaya komedi artiztini başkan yap garibim oda kendini sahici başkanım sandı .abd israil ve ab nin gazına geldi güzel ülkesini mavetti .uhauauauhauhau şimdi de bu inculaz paraya çökelim diyo .dt ister ona .gazzeye çöktüler kafalarına göre heryere çökeceklerini sanıyolar.

  • Tarihçi n un11 Aralık 2023 01:04

    Bu eşkıyalara dur diyecek Osmanlı tokadı lazim lakin kim vuracak ABD uşağı Arap yöneticiler sesizlige bürünmüş İran onlardan olmaz geriye kalan Türkiye tokat atar atmasinada Siyonizmin ABD bin amaciveplanlarina düşer arzı mevcutta asıl hedefleri olan Türkiye'ye bu zalim sırtlan sürüleri saldırır güçlü Türkiye ye az kaldı sabır sabır savaş zafer kitleler hür yaşar uğrunda ölen erlerle hakkı hak batılı batıl bilen önderlerle

  • Ali10 Aralık 2023 22:46

    Hırsız devlet normaldir bu kovboylara.Çocukların geleceğini Ortadoğu da çaldılar Japonya ya atom bombası attılar Vietnam da kimyasal silah kullandılar. Bekleyin geliyor gelmekte olan.

  • Turkogluturk11 Aralık 2023 09:13

    Bop esbaskani kim.

  • Mucise Reis : )10 Aralık 2023 22:45

    O biraz sıkar rusya hepisinizi küle dönderir.İngiltere zaten kaşımakta zaten.

  • ışın özdemir10 Aralık 2023 22:32

    ukrayna babanızın oğluy sahip çakarsınız,filistinliler kedi ve köpekten daha değersiz değilmi.ulan bizde hayvana eziyet suç.sözüm ona uygaarrr devletler filistinli ölürene teşvik veriyor şeref yoksunları

  • Turkogluturk11 Aralık 2023 09:15

    Ermeni soykurimini taniyan kibris turk cumguriyetini tanimayan ustelik hamas bizi temsil etmiyor diyen filistin devleti degilmi.

  • behsat z11 Aralık 2023 02:33

    osmanliyi arkadan vurmasaydi araplar kedi candir

  • 3410 Aralık 2023 20:03

    Babanın parasi sanki ..............c....... ğu

  • AHMET ÖZBİR10 Aralık 2023 19:21

    NE KRALLIĞI lan zamazingo, bu çağda krallık mı olur. Yeryüzü insanlığının KANINI VAMPİR gibi emen emperyalistin önde gideni sizlersiniz. Rabbim sizin gibilerin SOYUNU KURUTSUN. Sıkıyorsa Rusya'nın paralarına el koyun da görelim USA'NIN YALAMALARI!..

  • xyz11 Aralık 2023 11:08

    Sus fazla konuşma Ahmet senin özgürlügün ipinin uzunlugu kadar. Bak sonra Ingiltere Eurofighter savaş uçağını vermez. Yunanada demediğinizi bırakmadınız sonra ayağına gittiniz. O yüzden sus.

  • Turkogluturk11 Aralık 2023 09:16

    Oyle deme ahmet.zamaninda 6.filo geliyor diye genelev boyayanlar kimlerdi.unuttunmu.

  • bravo11 Aralık 2023 02:32

    ZAMANINGO AHMET