E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDardanel için paketleme önerisi---

Dardanel için paketleme önerisi

Dardanel için paketleme önerisi
25 Şubat 2021 - 10:05 borsagundem.com

Günlerdir gündemden düşmeyen Dardanel'deki görüntüleri uzmanlar yorumladı: 'Bu iş ancak otomasyonla çözülür.'

Sosyal medyada hızla yayılan Dardanel tesislerinde ton balıklarının elle paketlenmesine ilişkin görüntüler, gıdada hijyen tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, "Bu işin çözümü otomasyon doluma geçmektir. Elle temas ancak otomasyonla çözülür" dedi. Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, dört gıda mühendisinin konu hakkındaki değerlendirmelerine yer verildi. Ancak mühendisler, konunun çok karışık olduğunu, bu yüzden isimlerinin yazılmaması kaydıyla açıklama yapabileceklerini belirttiler.

İzmir’de yaşayan bir gıda mühendisi, konuyla ilgili olarak "Gıda kodeksine göre yapılan işlemde bir yanlışlık yok. Ancak elin direkt olarak gıdaya temas etmesi ve bu görüntülerin ortaya çıkması tüketicileri rahatsız etti. Şirketin yaptığı açıklama da doğru. Bu açıdan bakınca bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Burada gıda kodeksine uygun olduğu için yasal işlem yapılması da uygun değil. Bu yüzden bundan sonrası için şirketin yapması gerekenler bulunuyor. O da tam otomatik sistemlerle dolum işleminin yapılması. Bunu uygulayan firmalar var. Başlangıçtan sonuna kadar neredeyse insan eli değmeden üretim gerçekleştiriliyor" dedi.

ELDİVEN ÖNEMLİ

Başka bir gıda mühendisi ise, "Eldiven kullanımı kodekse uygun olmasa da bu tip işlerde kullanılabilir. Ancak eldivenin sürekli değiştirilmesi gerekir. Eldiven olmayınca insan elinden gıdaya farklı şeyler düşebilir, buna çok iyi dikkat edilmeli" dedi.
Ankara’dan bir gıda mühendisi de şu açıklamaları yaptı:
"Eldiven kullanımı farklı sorunlara yol açabilir. Çünkü eldivenden parça kopma ihtimali vardır. Eğer bu fark edilmezse gıdaya karışabilir. Bu daha büyük sorunlara yol açar. Bu işin çözümü otomasyon doluma geçmektir. Elle temas ancak otomasyonla çözülür. Bu durumda ise, orada çalışan insanların işsiz kalma durumu ortaya çıkıyor. Bakıldığında şirketin de tüketicinin de haklı olduğu bir durum ile karşı karşıyayız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,74
En Yüksek: 7,81
En Düşük: 7,31
Değişim 4,45 %
FK: 100,38
PD / DD: 2,26
İşlem Hacmi 83.332.301
Toplam Adet: 11.049.752
Ağırlıklı Ort.: 7,54
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğur Mumcu08 Mart 2021 21:10

    Oynamayın/Oynatılmayin..Tavuk değilim,ALGl ile beni kandıramazsın SAYIN-GlDAK yurttaşim.Civcivsel beyinli olmayıp BU ELLERi TEREDDÜTSÜZ ÖPÜNCE TABİKİDE "ÜLKEN" yani "SEN" KAZANACAKSIN ohhh bee.. Dardanel hepimizin gururu, iftiharı.İYİKİ VAR

  • M26 Şubat 2021 00:08

    Dolapta ki iki kutu Dardanel i kedilere vereceğim,çünkü görüntüler aklıma geliyor,mide bulandırıcı 🤢

  • Abc25 Şubat 2021 23:08

    Dardanel de pızitif kadın ayrımı yapan bir firma bu konuda ınları tebrik ederim ayrıca orkinosşar ayıklanırken yine el kullanılıyor yani paketleme öncesi de başıklara el değiyor bunda sıkıntı görmüyırum çünkü konserve zaten sterildir yoksa en başta bozulur. W

  • Önder Şahin25 Şubat 2021 18:37

    Oh be.Daha fazla alayım,bitmeden.Ellerinize emeğinize sağlık.Kimsenin ekmeği ile oynamayın.Ben kolaylıkla ALGİ ile karnaval kadar GlDAK yani TAVUK değilim.Saygilar

  • Pala25 Şubat 2021 17:27

    Çocuklukta annemin çıplak eliyle yaptığı yemekleri, salata, börekleri yerdim.sonra gıda mühendisi bir eşim oldu, artık yemekleri eldiven giyip yapıyorum.ahh anam ahh

  • Kaçan Grup25 Şubat 2021 17:19

    şortlayabilir miyim?

  • Bika25 Şubat 2021 15:35

    Askerlikte mutfak görevinde bir bölük askerin elinin değdiği yemekler yapılıp tüm alay afiyetle yerdi. Eldiven kullanmak kimsenin aklına gelmezdi.

  • iso25 Şubat 2021 13:23

    Bu işlerin de iyice suyu cıktı... otomasyon cok mu temiz ve hijyenli olacak. 

  • Oti01 Mart 2021 01:03

    Evet

  • Ikram gazel25 Şubat 2021 12:22

    Gidin gözünüzü de otomasyon yıkasın..boş yere milletin kafasını bulandırmayın..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Şubat 2021 12:19

    Bir daha Dardanel almam.Tiksinti duydum resmen.

  • Bir yorum25 Şubat 2021 12:19

    Yahu kardeşim bırakın bu işleri; koskoca şirket bir bildiği vardır!  En uygun çözümü bulacaktır.  Ayrıca  el ile çalışılınca niye ille sakıncalı oluyormuş?  Türkler Dünyanın n çok el yıkayan milletlerin başında geliyor.  Pastırma pekmez, sucuk vs. el ile hazırlanan yüzlerce gıda var!  Temizlik sorunu olsaydı  olacakları ya da olmuş olanları burada yazmaya  gücümüz kalmazdı.

  • Haydar25 Şubat 2021 11:02

    He ya olsun otomasyon, tüm lokantalarda yemekleri makine yapıyor, lahmacuna şap şap makine vuruyor, pideyi makine tırnaklıyor, madem makine iyi de el yufkası, el yapımı filan fişman diye millet niye kuyruğa girip fazla para ödüyor, bu tezatları çözmek lâzım, hem el yapımını seveceksin hem de elle doluma saldıracaksın, karar versin toplum.

  • bu dünyadan biri25 Şubat 2021 10:14

    Peki otomasyon sonucunda ortaya çıkacak işsizlik ne olacak? Elle doldurmada da hijyen sağlanabilir. Otomasyon karşıtı değilim. İnsanların hijyen manyaklığını vurgulamak istiyorum.

  • Erkan ÖZGÖRGÜLÜ10 Mart 2021 18:01

    Kontrollü ve Dünyanın sayılı balık ve DENİZ ürünleri işleyen tesisi ..Her zaman tercih ederim..güvenerek de alıyorum.. yanlız fiatları çok pahalı..Alım gücünün ayarlanması gerekir !!  Küçücük bir kutu sardalya bile 9.00 TL. 

  • Ali Yıldırım 26 Şubat 2021 14:18

    Şimdi o kadının elinin temiz olduğunu nasıl anlayacaz hep soru işaretleri