E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanıştay'dan TSK'da başörtüsüne vize---

Danıştay'dan TSK'da başörtüsüne vize

Danıştay'dan TSK'da başörtüsüne vize
08 Nisan 2021 - 10:48 borsagundem.com

Danıştay 2. Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın subayların başörtüsü takmasına imkan sağlayan düzenlemenin iptali istemini oy çokluğu ile reddetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın subayların başörtüsü takmasına izin veren yönetmeliğin iptali talebi Danıştay'da oy çokluğuyla reddedildi.

Danıştay 2. Dairesi'nin aldığı kararda, 'Ülkemizde başörtüsünün toplumun büyük kısmında kabul gördüğü, başörtüsü takanlarla takmayanların bir arada yaşadığı' kaydedilerek bu durumun başörtülülerin diğer kişiler üzerinde sistematik bir baskıya neden olmadığını gösterdiği ifade edildi.

Kararda, dava dosyasında da buna ilişkin bir bilgi ya da belge olmadığı belirtilerek, "Toplum algımıza göre başörtüsünün pasif bir sembol olarak görüldüğüne kuşku yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nca Şubat 2017’de Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği’nde bir değişikliğe imza atılmıştı. Düzenlemeyle TSK’da kadın personellerin başörtü takabilmelerine imkan tanınmıştı.

Akşener, İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a başvurdu

Cumhurbaşkanı'ndan AYM ve Danıştay üyeliklerine atama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas08 Nisan 2021 14:50

    tr kendi icindeki donme ve satilmislar sorununu cozdun mu kimse tutamayacak kendisini..danistayda karsi oy verenleri bilmek lazim..dunyada hic sorun olmayan seyleri bu ulkenin kendi kulturune aykir olarak dayatmaya calisanlar dikkat edin size cok sey dayanacak ilerleyen zamanlarda...vatan haini iseniz bati henuz batmadan once kacin...oralarda da bugunler daha ii gunleri

  • Okie Dokie08 Nisan 2021 12:37

    O zaman ben de kipa takabilir miyim? Bir başkası da haç takabilir mi?

  • vatandas08 Nisan 2021 14:47

    lan hiy.r daha neler takacagiz senin gibi satilmislara dur..

  • EKRİST08 Nisan 2021 11:58

    Anayasa Mahkemesi gitseler idi büyük ihtimalle onay vermeyebilirler idi.