E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarka doğalgaz üretimini artıracak---

Danimarka doğalgaz üretimini artıracak

Danimarka doğalgaz üretimini artıracak
19 Nisan 2022 - 14:56 borsagundem.com

Danimarka, Avrupa'nın Rusya'ya olan enerji bağımlılığını sona erdirmesine yardımcı olmak amacıyla geçici olarak gaz üretimini artıracağını bildirdi.

Danimarka, Avrupa'da Rus enerjisine alternatif olarak doğalgaz üretimini artıracak. Lux Times'ın aktardığına göre Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, "Yeşil gaz üretimi, gaz ihtiyacını karşılayacak düzeyde gelişene kadar gazı Putin'den satın almaktansa Kuzey Denizi'nden tedarik etmenin daha iyi olduğuna inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Frederiksen, ülkesinin 2050'de petrol ve doğalgaz üretimini sona erdirme hedefine bağlı kalacağını bildirdi. Frederiksen'e göre hükümet, Avrupa'yı Rusya'nın doğalgazından uzak tutmak için doğalgaz üretimini geçici olarak artırmak istiyor.

İdari süreçler hızlandırılacak

Hükümet tarafından sunulan enerji önerisinde, Danimarka'nın Kuzey Denizi'nin kendi bölümünde faaliyet gösteren şirketlerle görüşmelere başlayacağı ve daha fazla üretim sağlanması için idari süreçleri hızlandırma sözü verdiği ifade edildi.

Avrupa Birliği'nin (AB) en büyük petrol ve doğalgaz üreticisi Danimarka, tüm Kuzey Denizi petrol ve doğalgaz üretimini ve aramalarını 2050 itibarıyla durduracağını açıklamıştı.

Danimarka enerji faturalarına karşı 320 bin haneye yardım yapacak

ABD Danimarka'da asker konuşlandırabilecek

Moderna aşısı için Danimarka'da müthiş karar

Danimarka yabancı işçi arıyor

Danimarka galibiyeti ada basınında: 60 yaş altının tatmadığı duygu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)