E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDallas'ta polislerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü---

Dallas'ta polislerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü

Dallas'ta polislerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü
08 Temmuz 2016 - 07:04 borsagundem.com

ABD'nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde polise açılan ateşte, 5 polis memuru öldü, 6 polis de yaralandı

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Dallas'taki Belo Garden Park’ta, Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesini protesto gösterisi sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İki keskin nişancının polisleri hedef aldığı olayda 5 polis yaşamını yitirdi, 6 polis yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi.

3 kişi gözaltına alındı

Dallas Emniyet Müdürü David Brown, 3 şüphelinin gözaltına alındığını, bir otoparkta sıkıştırılan dördüncü şüpheliyle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını belirtti.

Brown, tüfekle polislere ateş açan şüphelinin, şehrin her yanına bomba yerleştirdiğini iddia ettiğini ve daha fazla polis memurunu öldürmeyi hedeflediğini dile getirdi.

2 SİYAHİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Louisiana'da Salı günü Alton Sterling'in, Çarşamba günü de Philando Castile'in polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto edenler, Dallas'ın yanı sıra, New York, Chicago ve Washington dahil birçok eyalette gösteri düzenledi.

ABD'nin Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge'da Salı günü Alton Sterling adlı bir siyah polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Sterling'in ölümünden bir gün sonra Minnesota eyaletine bağlı St. Paul'de yine başka bir siyah Philando Castile trafik ışıklarında arabanın içindeyken polisin dışarıdan ateş etmesi sonucu öldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)