E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDağlık Karabağ'da ateşkes yürürlükte---

Dağlık Karabağ'da ateşkes yürürlükte

Dağlık Karabağ'da ateşkes yürürlükte
10 Ekim 2020 - 11:02 borsagundem.com

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes yürürlüğe girdi.

Rusya'nın arabuluculuğunda, iki ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla dün gerçekleştirilen ve 10 saatten fazla süren toplantıda, üzerinde anlaşılan ateşkes bugün yerel saatle 12.00'da devreye girdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin ve cenazelerin değişimi için ilan edilen ateşkesin süresi konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Taraflar, ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışma gerçekleştiriyor.

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu operasyon başlatmış, Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan Ateşkes için anlaştı

Ateşkes sonrası ilk temas! Çavuşoğlu, Bayramov ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osmanlı torunu10 Ekim 2020 12:48

    osmanlı akıllı davranıp, ermeni prenses almışlar haremlerine, akrabalık tesis etmişler. yaşasın türk ermeni kardeşliği

  • Alp10 Ekim 2020 12:02

    Kendimizi Kan dirmayin. ERMENI devleti..silahtan anlar..gormedinizmi..HDP icindeki vekil bile turkiye savas durdursun..diyor..bunlar boyledir..bunlar handir..tc.vatandasi ermenilere ..o zama hadi bir yuruyus yapan ermenistan karabagdan cekilsin..deyin.yooo demezler..ermeni vekili secende ermeni degilmi...dolayisiyla onlarda ayni vekil gibi dusunuyor..isin..gercegi bu gercekler gizlenmez.osmanlida boyle degilmiydi...sadik Reba degilmiydi gecin bunlari tarih yalan soylemez..ha icimizde ermeni kokenli vatandas vardir..olacaktir..ama dogru duracaktir...acikcasi..hic bir zaman guvenmem..bu gercegi inkarciliktir..arti ahmakliktir..tarih ornekleri ile doludur.

  • Atakan 10 Ekim 2020 11:58

    La durmayın ne ateşkesi vurun öldürün gebertin Karabağ alınmadan ateşkes hatadır

  • sero kaçizyan10 Ekim 2020 11:24

    dostumuz rusyaya teşekkür ediyoruz.ikmal ve mühimmat takviyesi için bu anlaşma çok iyi oldu.