E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyeti yeni yüzyıla taşıyacak 8 öneri---

Cumhuriyeti yeni yüzyıla taşıyacak 8 öneri

Cumhuriyeti yeni yüzyıla taşıyacak 8 öneri
29 Ekim 2022 - 09:05 borsagundem.com

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü ekonomideki çalkantılar içinde kutluyoruz. Ancak alınacak önlemler ile Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına bir yıl sonra gelecekten umutlu olarak girebiliriz.

Cumhuriyet’in 99. kuruluş yıldönümünü enflasyon oranını 50 yıldır kalıcı olarak düşüremeyen, gelir dağılımının bozulmasını önleyemeyen ve cari işlemler dengesindeki kronik açıkları bir türlü kalıcı olarak kapatamayan bir ülkenin yurttaşları olarak kutluyoruz. Ancak 100’üncü yılda alınacak bazı önlemler bu olumsuzlukları kısa sürede değiştirebilir. Çünkü Cumhuriyet’in kazanımları, deneyimi ve bilgi birikimi ekonomiyi bir istikrarlı büyüme döneminin ta eşiğine kadar getirdi. Aşağıdaki konularda gerekli önlemler alındığı takdirde eğitim düzeyi yükselen iş gücümüz ile dinamik ve dışa açık girişimcilerimiz sayesinde Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına bir yıl sonra gelecekten umutlu olarak girebiliriz. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nahit30 Ekim 2022 19:17

    Chp li Adana belediye başkanının bayrak sevgisine hayran kaldık Ne demişler Doğacak oğlak b

  • Keklik 30 Ekim 2022 15:13

    Proje kalmamış, demokrasi, insana değer vermek hedef olmaktan çıkmış. Bırak almanya Fransa'ya yetişme, polonya macaristan kadar bile kişi başı milli gelir elde edememissin 20 yılda

  • Mucise Reis : )29 Ekim 2022 09:15

    Cumhuriyetçilik....Milliyetçilik....Halkçılık....Laiklik....Devletçilik.... Devrimcilik (İnkılapçılık)...

  • baran29 Ekim 2022 15:21

    Sıkıştı mı nasıl da zırvalıyor?  Bütün her şey insana hizmet eder etmeli!  İnsan da haddini hududunu aşmayıp Hak kı Allah ı hukuku  unutmayıp haksızlığa sapmaz ise Dünya mamur olur. Dünya mamur mu?  Değil tabi ki!  Siztemler düzenler üstünlerin hukukuna göre düzenlendiği özellikle senin çok övdüğün Amerika bütün Dünya ya zulüm yaydığı çok açık!  Senin gibi zavallılar da Ekon Musk a tapar! Amerika yı yere göğe sığdıramaz!  Bütün değerleri kavramları kuralları gelenekleri aldıkları talimat gereği ters yüz etmek isterler. Çünkü karakterleri ve mizaçları doğru düşünüp vicdani doğrultusunda aklı selim ile hareket edemezler.  

  • baran29 Ekim 2022 15:03

    Ne demek partiye ihtiyacı yok? Gece gündüz bu ülkeye koşturanlar çalışanlar çaba sarf edenler can veren şehitlerimiz sayesinde Cumhuriyet ayakta sağ ve salim duruyor!  Sabah akşam fitne çıkarıp laf salatası yapan yalancı münafıklar da layığını bulur!  Yine saçmaladın yine zırvaladın!  Her İyilik güzellik mücadele çaba gerektirir. Yoksa alçakların hışmına uğrar kavram kural kanun gelenekler süratle yozlaşır!  Şimdi sen  karaktersizlerin yaptığı gib.   Daha rahmetli Atatürk ölür ölmez paralardan pullardan resmini kaldıran alçak ta Cumhuriyet aşığı falan değildi!  Ancak çok değerli paşalar sayesinde daha fazla ileri gidemedi.  Yani her an mücadele ile geçmiştir. Güya kendi kendine gelişiyormuş bu Cumhuriyet sanırsın sebze tohumu!  Sen önce o kurtlanmış beynini bir temizle detoks yap.

  • Mucise Reis : )29 Ekim 2022 13:44

    Cumhuriyet 99 yaşında. Hiç kimseye ihtiyacı yok. Devlet düzeninde görev alanlar tek tek hesap verir. Tek tek değerler karşısında boyun eğer. Anayasal maddeler devleti ayakta tutar. onun bunun şunun ihtiyacı olmayan bir güç. Egemenlik milletin. milletin hiç bir partiye ihtiyacı yok. hiç bir dini yöneticisi ve tarikatada ihtiyacı yok. cumhuriyet çınar ağacıdır. Hala birilerine ihtiyacı var gibi ezik büzük ve değersiz düşürmeye çalışma Baran efendi. Cumhuriyete ihtiyacı olanlar onu araç kullanıp belirli noktalara göre kanunları eğip bükenlerdir...Cumhuriyet iklim gibidir. Hatalaı yapıları dereyatağına inşa edilenleri yıkıp geçer...Cumhuriyetin gücüde TÜRK MİLLETİDİR... Bu milleti ırkla bölmek, dimle parçalamak, yaşam tarzı ile düşman yapanda bölücünün ta kendisidir. Boş konuşanlarda onun bunun köpekleridir. Halkı bölen düşman olan/edenler, Cumhuriyet düşmanıdır.Devlet cumhuriyettir. Görev alanlar geçici kişilerdir, devlet değildir.

  • baran29 Ekim 2022 13:13

    Feocular hapiste!  Bunları ve pkk lılara af çıkarmaya hazırlanan chp yi örtmeye gizlemeye çalışma!  Ftocular zaten İp te ve Chp de Amerikan borazancılığı yapmasından belli. Sen de dahil o sersem ve aptal aklınızla bize tekrar tekrar aynı şeyleri tekrarlattırma!  Cumhuriyetin bekçiliğini  lgtb pkk fetoş gibi unsurları içinde barındırıp sesini çıkarmayan  bunların yayılmasında sakınca görmeyen chp ip değil Ak parti ve Mhp yapmakta;  Uzun etme zırvalama saçmalama!  Çocuk gibi oraya 6 ilkeyi sayınca kendini meşru sayacak aklı sıra!  Sıra sana da gelecek aşşğılık yalancı şimdi de Cumhuriyetçi geçinip devlet düşmanlığı yapmakta yeni moda oldu.  Hadi ikile bakiiim taş arabası.

  • Mucise Reis : )29 Ekim 2022 11:09

    TBMM feto araştırma komısyonunu bekliyoruz.... Fetoyuda, fetocularıda, bölücüleride, yolsuzluklarıda, milletten çalanlarıda vb. vb. bir bir gün yüzüne CUMHURİYET ortaya  çıkartacaktır. Merakla bekle. Bir milletin yönetim modeli ile 99 yıl yaşatan Cumhuriyet, içinde ki virüsleride, maskelileride, vb. bulup ortaya çıkartabilecek  güçtedir. Tv kanalına çıkıp 5 sunucu soruları cevap edip, aklanmakla değil, soruları Cumhuriyetin bağımsız yargıçları karşısında cevaplamakla aklanabilirsin. Sıra sanada gelecek faut bey...Yazmakla değil, savcılar karşısında ispat ve delillerle sunmakla mükellefsin...Cumhuriyet bunun için var....

  • fuat29 Ekim 2022 10:41

    feto culugu unuttun galiba mucize klavye canavari  (6)