E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili açıklama---

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili açıklama
29 Haziran 2019 - 10:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Trump görüşmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Trump görüşmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bugün bir görüşme gerçekleşmiştir.

30 dakika süren görüşmede ikili ilişkiler ve Suriye’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alınmıştır.

İki lider tarafından daha önce belirlenen 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilerek, atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin ulusal güvenliğinin gereklerini yerine getirme hususundaki kararlılığının altını çizmişler; stratejik ortaklığımıza zarar verebilecek çabalarla ilgili endişelerini paylaşmışlardır.

Sayın Trump, ülkemizin hava savunma sistemi alımı hususunda Amerika Birleşik Devletleri nezdindeki girişimlerinin geçmiş ABD yönetimleri tarafından reddedildiğini hatırlatarak, konunun ikili ilişkilere zarar vermeyecek bir şekilde çözülmesini arzu ettiklerini vurgulamışlardır.

Trump: Bence Türkiye'ye adil davranılmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onurcan29 Haziran 2019 20:50

    Cuma riske giren kazandı.98 bin olmaz is olmaz oldu.Borsa için olumlu bir gelişme viop en az % 1 yukarı açar.Şahsi tahminim.

  • fatih memişoğlu29 Haziran 2019 11:13

    hepsi çakal sezon sonu tatil zamanı yabancı borsadan son kaçmadan önceki hareketini yapmak için borsa yükseltilip elden kağıtlar çıkılır nakite dönecekler hepsi birlikte oynuyorlar oyunu 

  • Fffff29 Haziran 2019 10:53

    Ben Trump'ın ne dediğüne değil Pentagon'un ne dediğine bakarım.... Trump daha önce de Tayyip Erdoğan'ın tekliflerini kabul etti ama Pentagon'a sözünü geçiremedi... Klasik ABD oyunları, yüz yüze gelince dostuz, müttefikiz, haklısınız derler 2 gün sonra tam tersini.

  • Canikli29 Haziran 2019 10:28

    Borsa şahlanır şimdi, pazartesi ilk iş halkbank alayım

  • Erkan sangal29 Haziran 2019 10:21

    Borsamiz icin orta uzun vadede gayet pozitif