E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığına güzel aday---

Cumhurbaşkanlığına güzel aday

Cumhurbaşkanlığına güzel aday
20 Ocak 2015 - 07:02 borsagundem.com

Polonya'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylar ortaya çıkmaya başladı

Polonya’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, adaylar açıklanmaya başlandı. Adaylar arasında en çok dikkat çeken isim ise sol partinin kadın adayı 35 yaşındaki Magdalena Ogorek oldu. Polonya halkı için tanıdık bir isim olarak öne çıkan Ogorek, daha önce televizyon spikerliği yaptı. Ayrıca Ulusal Polonya Bankası’nda danışman olarak çalıştı.

Siyasi tecrübesi yok

Tarih bölümünde doktorasını tamamlayan ve “Polonyalı Tapınakçılar: Mitler ve Gerçekler” adında bir kitabı olan güzel adayın ülke yönetimi konusunda herhangi bir tecrübesi olmaması da dikkat çekiyor.
Tutucu olarak bilinen Ogorek’in sol partiden aday gösterilmesi eleştiri konusu oldu. Partinin, Ogorek’i sırf güzelliğinden ötürü biraz daha oy almak için kullandığı iddia edildi.  Parti başkanı Leszek Miller, “Magdalena Ogorek’in adaylığı Polonya’daki değişimin bir sembolü olacak ve genç nesillerin siyasete katılmasını sağlayacak” dedi. Eşi Piotr Mochnaczewski de Polonya basınına eşinin cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini belirten açıklamalarda bulundu.

GQ ve Newsweek’e kapak oldu

Magdalena Ogorek, adaylığı açıklandıktan sonra ABD merkezli Newsweek ve GQ dergilerinin Polonya baskılarının kapak yıldızı oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halil20 Ocak 2015 22:26

    Erdoğan varken kimse bizim cumhurbaşkanımız olamaz ama ileride böyle güzel bir cumhurbaşkanı da bize yakışır.