E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yarın başlıyor---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yarın başlıyor
05 Mart 2019 - 22:43 borsagundem.com

Erdoğan, bugün TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini verdiğini belirterek, "Yarın, talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda "TOKİ 53 Bin 626 Sosyal Konut ve 130 Tesisin Açılışı ile 50 Bin Yeni Sosyal Konutun Tanıtım Töreni'nde konuştu. Açılış törenine AK Parti Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

"ŞU BEYOĞLU'NUN DİLİ OLSA DA 1989 YILINDA NELER YAŞADIĞIMIZI ANLATSA"

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce yaşadığı süreci anlattı. Erdoğan, "Burasının 50 yıl önceki halini hatırlarım. İnsanlar arasındaki ilişkiler ne kadar samimi ve sıcaksa sokakları ve binalarıyla buralar o derece ihmal edilmişti. O derece bakımsızdı. Şurada, 200 metre ileride, 1989 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığına hazırlandığım merkezimiz vardı. Çeşitli hileler oldu ve bu hileler neticesinde belediye başkan seçimini o zaman kaybetmiştik. CHP yine o zaman yalan dolanla işi bitirmişti. Ondan sonra da iflah etmediler zaten. 89 bizi 94'e taşıdı. 94'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı aldık. Sizlerin desteği, gayretiyle aldık. Şu Beyoğlu'nun dili olsa da 1989 yılında neler yaşadığımızı anlatsa. Şu İstanbul'un dili olsa da hangi şartlar altında seçimi kazandığımızı bir anlatsa. Neticede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. İstanbul için düşündüklerimizi birer birer hayata geçirmeye başladık" dedi.

"HALİÇ BATAKLIĞI DEMEK CHP BATAKLIĞI DEMEK"

Erdoğan şöyle devam etti: Haliç bataklığını iyi bilirsiniz. Haliç bataklığı demek CHP bataklığı demek bunu en iyi siz bilirsiniz. CHP demek çöp, çukur, çamur şimdi yeni bir ilave daha çarpık yapılaşma demektir. İşte bu CHP bu ülkeye belediyecilikte hizmet verebilir mi? Ne zaman bunlara mahalli idareler teslim edildiyse oralar battı. İşte İzmir. İzmir körfezi şu anda bataklıktan geçilmiyor. O Haliç'in eski hali neyse şu anda İzmir körfezinin de hali o. Temenni ederim ki İzmir bu seçimde inşallah belediyeyi AK Parti belediyeciliğine teslim eder. İzmir'i de hakikaten pırıl pırıl bir hale getiririz. Çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırırız. Bunun yanında çöp dağlarını, çukurları, körfezdeki pisliği ortadan kaldırırız. Göreve geldiğimizde 50 bin konuta doğalgaz veriliyordu. Ben cezaevine giderken 1 milyon 250 bin eve biz doğalgazı ulaştırdık. Şu anda İstanbul'da 6 buçuk milyon eve doğalgaz ulaştırdık. Bu ne demektir? Hava kirliliğinin reçetesi bu. Bunu da başardık. Bütün bunların üstüne 2 buçuk milyar dolar borçla devraldım o zaman İstanbul'u. CHP belediyesinden. Yarısını ödedim. Yatırımlar bir taraftan devam etti. Biz bu borçları ödemekle kalmadık. Ta Istranca'dan Melen'den İstanbul' a su getirdik. Ben benden önceki CHP belediyesi gibi tankerle su getirmedim. 

"YILLARDIR BAŞARAMADIKLARI OYUNLARINI YENİDEN SAHNEYE KOYMAYANIN HEVESİNE KAPILANLAR OLDU"

"Türkiye 31 Mart mahalli idareler seçiminde hem belediye başkanlarını seçecek hem de geleceğine ilişkin karar verecek" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı. Türkiye'yi mahalli seçimler üzerinden istikrarsız hale getirerek, tüm uğraşlarına rağmen yıllardır başaramadıkları oyunlarını yeniden sahneye koymayanın hevesine kapılanlar oldu.  Sanıyorlar ki İstanbul buna müsaade edecek" ifadelerini kullandı.

"BEYOĞLU DEĞİŞİYOR BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR"

Erdoğan, Beyoğlu'nda ve Taksim Meydanı'nda yapılanlar hakkında konuştu. Erdoğan, "Taksim Meydanı'nı yeniden düzenliyoruz. Hepsinden öte Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attık. Orayı muhteşem bir şekilde inşa ediyoruz. Bir hayırseverimiz vasıtasıyla yıllardır yapılamayan ama şimdi yükselen Taksim Camii'ni de yapıyoruz. Artık Taksim Meydanı'nda araç görmeyeceksiniz. Bunların yanında Tersane İstanbul'u yapıyoruz. Orası Beyoğlu'na, İstanbul'a bir başka hava getirecek. Orası marka olacak. Haliç Tersanesi de bilim, sanat merkezi olacak. Beyoğlu değişiyor. Bir çekim merkezi haline geliyor" dedi.

"TOKİ'NİN 50 BİN YENİ SOSYAL KONUT PROJESİNİN MÜJDESİNİ VERİYORUZ"

Erdoğan, burada TOKİ aracılığı ile yapılacak konutların müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada aynı zamanda TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz. Bu konutların bir başka özelliği de yatay mimariyle inşa edilecek olmalarıdır. Böyle 15,20, 30 kat yok. Burada zemin artı 3, bilemediniz zemin art 4 ve mimarisi gerçekten çok güzel. Milletimizin geleneğine, göreneğine uygun şekilde mahalle kültürünü yaşatacak, insanların toprakla ve yeşille irtibatını en üst düzeyde tutacak bir mimari anlayışla şehirlerimizi dönüştürüyoruz. 2019 yılı içinde 67 şehrimizde 140 projeyle 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Proje bedeli yaklaşık 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekareyle 128 metrekare arasında inşa edilecek. Fiyatları 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir gurubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak. Bu projeyle kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Böylece köhnemiş alanları ortadan kaldırıp, yerlerine yepyeni, her türlü altyapı ve üstyapıya sahip yerleşim yerleri inşa edeceğiz. Düşük ve orta gelirdeki vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN ESENYURT'TA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt'ta konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte Erdoğan'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ile Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci katıldı.

"İSTANBUL İHMALE GELMEZ"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İstanbul'a çok şey katacağını belirterek, "Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturmadan, 2053 ve 2971 vizyonumuzun temellerini sağlam bir şekilde atmadan bize durmak, dinlenmek yok. İstanbul ihmale gelmez dedik. Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuş Binali Yıldırım kardeşimizi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdik. Binali Yıldırım'ı sadece Esenyurt, İstanbul tanımıyor. Bu kardeşimizi son 17 yılda ülkemize kazandırdığı eserlerle bütün Türkiye tanıyor. Ulaştırma Bakanlığı sırasında bizzat emek verdiği devasa yatırımlarla, tüneller, köprüler, havalimanlarıyla yollar, otobanlar, hızlı tren hatlarıyla 82 milyonun her bir ferdi Binali beyi çok yakından biliyor. Türkiye sathında elde ettiği birikim ve tecrübeyi Binali Bey inşallah 31 Marttan itibaren İstanbul'a taşıyacak. Kendisi önümüzdeki dönemde İstanbul'u daha da güzelleştirecek. Cumhurbaşkanlığında şahsım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında Binali Bey, aynı şekilde Esenyurt'ta da 26'ncı dönem milletvekillerimizden kardeşimizi aday olarak Esenyurt'a görevlendirdik. Azmi Ekinci kardeşimin de bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğine inanıyorum" dedi.

"ESERİMİZİN OLMADIĞI İLÇE YOK"

Erdoğan, "Biz milletimize olan sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz. Aynı zamanda yatırımlarımızla, eserlerimizle, hizmetlerimizle ispat ediyoruz. Hiçbir ilçemiz geri kalmasın Hiçbir vatandaşımız kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret ediyoruz. 81 vilayetimizin 922 ilçemizin her bir ilçesinde eserimiz var. Eserimizin olmadığı ilçe yok. Her bir mahallemizde, her bir köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Özellikle Türkiye'nin kalbi, umudu İstanbul'umuza çok büyük yatırımlar yaptık" diye konuştu.

"YOLSUZLUKLA, YOKSULLUKLA BOĞUŞAN İSTANBUL'U CHP'DEN BİZ KURTARDIK"

"CHP'li beceriksiz, kifayetsiz, vizyonsuz belediye başkanlarının elinde her gün geriye giden bu şehri hak ettiği hizmetlerle biz buluşturduk" diyen Erdoğan, "CHP demek çöp, çukur, çamur şimdi yeni bir ilave daha çarpık yapılaşma demektir. Şimdi yeni dönem bu dördün zaten üçü yoktu. Ama çarpık yapılaşmayı da az önce Çevre ve Şehircilik bakanım da konuştu. Atacağımız adımlarla onu da düzene sokacağız. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla boğuşan bu İstanbul'u CHP'den biz kurtardık" ifadelerini kullandı.

"YA YOLA GELECEKLER, YA YOLA GELECEKLER"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı yıllarda çekilen görüntüleri mitinge katılanlara izlettiren Erdoğan, "Bay Kemal bizim tanzim satış dertlilerin kuyruğu değil, yokluk kuyruğu değil, bizimki varlık kuyruğu. 'Biz vatandaşa ucuza nasıl ürün veririz?' bunun adımını attık. Yarı yarıya fiyatlar düştü. Şimdi 31 Mart'a kadar bu iş düzene girdi, girdi. Girmedi, yeni planlamamız var. Bu adımları atacağız. Bu adımları atmak suretiyle benim vatandaşım artık mahallesine kadar ulaşacak bu gıda ürünlerini temin edecek. Gerekirse daha da fazla bu yelpazeyi genişleteceğiz. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler. Bunun başka izahı yok. Biz vatandaşımızı aracılara, tefecilere sömürtmeyeceğiz. Devlet vatandaşının huzuru için var. Devlet vatandaşına ucuz ve kaliteli ürün için var. Biz de bunu yapıyoruz, yapacağız" dedi.

"DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN 3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJEMİZİN ETÜT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

"Dünyada örneği olmayan bir projenin, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projemizin etüt çalışmalarına başladık" diyen Erdoğan, "Proje içindeki raylı sistemlerden saatte 75 bin yolcu taşınacak. Karayolundan ise günde 120 bin araç geçebilecek. Bu yıl etüt projesini tamamlayıp, yap, işlet, devret modeliyle ihalesini yapacağız. 25 yılda 42 bin araç kapasiteli otopark yaptık. 2023'e kadar 123 bin araç kapasiteli otoparkı hizmete almayı planlıyoruz.  Hedefimiz İstanbul'u dünyada en yaygın ulaşım ağıyla donatmaktır" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN GÜNDEMİ FARKLI BEYLERİN GÜNDEMİ EŞE, DOSTA, AHBABA KOLTUK BULMAK"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Şişli gibi İstanbul'un en merkezi ilçesinde bile günlerce sokaktaki çöpü toplayamadılar. Personelinin maaşını ödeyemediler. Dillerinden hiç düşürmedikleri 21'inci yüzyıl Türkiye'sinde benim İstanbullu, Şişlili kardeşlerimi günlerce çöp dağlarına, pis kokuya mahkum ettiler. Bizim 1994'ten beri İstanbulluya unutturduğumuz utanç sahnelerini 2019 yılında insanımıza yeniden hatırlattılar. Çünkü CHP'nin gündemi farklı. Beylerin gündemi eşe, dosta, ahbaba koltuk bulmak. Beylerin tüm gayesi bölücü örgüte üye şahısları, bölücüleri, affedersiniz sapkınları, HDP'lileri belediye meclis listelerine sokuyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :