E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi yönetimiyle ilgili önemli açıklamalar---

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi yönetimiyle ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi yönetimiyle ilgili önemli açıklamalar
14 Haziran 2023 - 10:34 borsagundem.com

Yeni döneminde ikinci yurt dışı ziyaretini yapmak üzere Azerbaycan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolculuğunda önemli açıklamalarda bulundu.

BORSAGUNDEM.COM.TR-ÖZEL HABER


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ikinci yurtdışı ziyaretinde resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer tarafından çiçekle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin yeni ekonomi yönetimiyle ilgili yönelttiği sorulara, “Benim ekonomiyle ilgili görüşlerim biliniyor. Ancak Mehmet Şimşek ve Gaye Hanım’a çok güveniyorum” cevabını verdi.
Daha öncede birlikte çalıştığı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında pozitif açıklamalarda bulunan Erdoğan yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a da övgüler yağdırdı. Ekonomi yönetiminin başarılı olacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına müdahale etmeyeceklerinin altını çizdi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirmişti. Bakü’deki diğer önemli bir ayrıntı ise Sinan Oğan’ın Erdoğan’ın ziyaretine katılmış olması.

Ermenistan'a ve tüm dünyaya Erdoğan'dan Şuşa mesajı

 

Erdoğan Kıbrıs'ta masaya dönüş şartını açıkladı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye tebrik mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Haziran 2023 12:11

     konuyu şuraya bağlamak istiyorum. x,y,z,d,e, özelleşti. Sattık, devlet çatır çatır vergisini alıyor. Bu özelleşme ile gavur para kazanıyor, peki bu gavur kazancını yenıden nden TC ye yapmıyorda???? parasını ülkesine yada hldıngleri ile başka ülkere gönderip, oralarda yatırım yapıyor ??? işte burada adalet, hukuk, global ülke kanunları,yasaları, hakları , eşit ihaleler, devletin kendilerine rakıp olmadığı engellenmediği bağımsız ortam olmalı... Biz hem yeni yatırımları kapmak, hem olan yatırımları büyütmek, hemde dunyada var olan butun kanunlara birebir uymak gibi misyonda yapmalıyız. bir x fabrika kurmak isteyen ne engellerle karşılaşıyor ? illaki telefon açıp saaramı ulaşmalı ? :D yasa ilçe vergi daireisne gidip hukuk danışman firması alşaıp işemi başlamaladı... bizde bu da yok. telefon açmak zorundasın, adam bulmak zorundasın, sistem kurumsal işlemiyor malesef...  merkes, faiz, müdür, vb atama indir/bindir deil mevzu.. koklu reform , global denetım, hesap verme olmalı

  • azmi15 Haziran 2023 11:39

    MB son on sekiz ayda 200 mlyr dolar yakmış. Şimşek'e de faiz arttırımı yetkisi verilmiş. İyi de biz bu boku neden yedik şimdi....

  • Mucise Reis : )15 Haziran 2023 11:33

    Gelin ABD ye, Avrupa ülkelerine. rahat rahat çalışın. Hollanda da köylerde kaçak Türkler var, ne iş ? kaçak olarak köyde saklanıyoruz lale topluyoruz, vb diyorlar. eee ne kazandınız bu işten ? ... Memlekete gönderdik 3 katlı ev yaptık demişti. Lale görüncde birden aklıma bu hikaye geliyor. 2 yılda ev yapmak hemde 3 katlı... hayal gibi. TC de çalışsalar karınları doyardı anca. Çiftçi bile avrupada işçi gibi çalışsa kazanıyor. ülkemizde saatler çalış babam çalış dolaylı vergilerden dolayı ücretliye 5 kuruş kalmıyor. zengine çalışan bir toplum olduk. eskiden zenginde kendimizindi ama şuan zenginde yabancı. Şimdi TC de x fabriakda çalış çalış çalış ... x su markası uludağdan evlere gelıyor herke içiyor lıkır lıkır,  o fabrika kar yapıyor ve kendi ülkesine tl den usd ye çevirip gidiyor.. TL yi ne yapsın adam ? oteller, moteller, sokaklar vb heryerde bu şişe su içiliyor. bu biel cari açık yapıyor... ekonomi çöp oldu

  • Ssk Emekli 14 Haziran 2023 19:59

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Vatandaş 14 Haziran 2023 16:59

    Birey, Şirket, Kuruluş, Devlet (Hükümet) sorumluları,  yabancıların Yahudilerin artık kimse kurucuları, üretim ekonomisi üzerine kurduğu ve kabul ettirdiği parasal ve faiz sistemini kullan borç al faiz ile eeeeeee sonra, nas. Venedik taciri filmi var. Papaz borç istiyor,  Yahudi borç veriyor papaza, ama bi şartla oda herhalde faizi artıracak diye bekliyor, Yahudi diyor ki zamanında veremezsen göğsünden 1 kilo et kesme şartı ile veririm diyor. Bir amaç için AL SANA SİSTEM...  (6)  UYANIN ARTIK YAVVV. 

  • baran14 Haziran 2023 16:38

    döviz faiz dengesi diye bir şey yoktur.  Elinde döviz tutp yükselmesini bekleyip parayı  tutan kurum kuruluşlar  bu ülkeye asla iyilik yapmış olmazlar.  

  • baran14 Haziran 2023 16:14

    2008 de ilk alarmı veren Amerika ve batı ekonomisi subprime finans krizi ile gündeme geldi ve borsa endeksleri düşmesi  finans kurumlarının pek çoğunun batması ile  sonuçlandı. İşte tam bu sırada  Amerikan Harward üniversitesinin  dahileri yeni bir şey Kripto jeton ile gündeme geldiler  tabi Dünya ülkeelri de  cazip görüne  düşük dolar kurundan herkes payını aldı. İste bu dolarize edilen bir anlamda dolandırılan  Dünya ülkeleri bunun sancısını çekiyor. Dünya nın hangi ülkesinde kendine muhalefet eden  bir üktidar olursa olsun  düğmeye basıp  doları patlatmak çok zor değil. Nitekim Rusya da Arjantin de Brezilya da özellikle Venezzuela da Kolombiya da bunun örneklerini de gördük. Sendikasyon kredilerini getiren bankalar doğal olarak hem dviz artışından hem de faizde kazanıp karlarını yükselmesi kesinlikle normal bir şey değildir.  Sen faizi ne kadar yükseltirsen yükselt bu para dövize yöneleceğinden 

  • Ekonomist14 Haziran 2023 16:08

    İktisat doğal kaynak, emek  üretilen mal ve hizmeti temel alır. Sermaye de bazı iktisatçılar parayı vb. kabul etmez. fakat demirbaş makine bina vb eder.  FAİZ SİSTEMİ İLE SAVAŞACAKSAN ALTERNATİF SİSTEM GELİŞTİRECEKSİN.  DİNDE ÖĞLE DİYOR SAVAŞ DİYE, YANİ FAİZ EKSİ SİDE ARTISIDA GEÇERLİ DEĞİL, İktisatta bulaştırmayacaksın. Bilimsel olaraktan faiz yoktur. İktisattın özünde Üretim faktörlerinde. FAİZ PARA VE DİĞER ARAÇLARDA ÜRETİLEN MAL VE HİZMETTE UYGULANAN BİR SİSTEMDİR. ÖRNEK ALTIN, MAL,DÖVİZ,PARA,HİZMET ARTIRARAK YADA AZALTARAK ŞARTLI VERİRİRİM.  BUNA ALTERNATİF ADINI DEĞİŞTİREREK, KAR PAYI  VS OLMAZ. YEMEZ. İlk olarak bağımlı olmadan üreteceksin, sonra   Akılları çalıştırıp sistem kurarak savaşacaksın.     :D  :D  :D 

  • Ekonomist14 Haziran 2023 15:53

    İkisi de iktisatçı değil, neyse banka içi yönetim yapacak biri, diğeri maliye Şimdi bir iktisatçı endüstri mühendisi görevine atarlar mı. Bu ülkede iktisatçılar toparlanması lazım. İktisat politikaları hükümet Yani sayın cumhurbaşkanı yerinde olsam üniversitelerde en başarılı iktisatçılar ile politikalar ve modeller belirlerim gizli tutar uygularım. Yokso bu iş en iyi yöneticiyi de getirirsen olmaz. En fazla sana borç bulurlar birazda onlar başarısız olur ama başarısızlıkları sonradan çıkar. SORUN BELLİ DAAAAAAAAA TÜY BİTTİ MAKALELER TEZLER HAVADA UÇUŞUYOR. YAPISAL SORUNLAR. HAVUZUN VAR SUYUN YARISINI DISARDAN ALIYORSUN, HAVUZU DOLDUYORSUN HAVUZ DA KAÇAK VAR. KAYIT DIŞI....  YABANCI YATIRIMLAR VS. 

  • baran14 Haziran 2023 16:03

    Sen de değilsin!  Boş beleş sallama!  

  • Bir dost14 Haziran 2023 13:03

    İngiliz vatandası faizi temel alır

  • Recai14 Haziran 2023 12:55

    Senin gorusun bilinmiyor. Mesela nas dedigin ne? Merkez bankasinin odedigi %8 faiz, hazinenin odedigi %22 faizin Nasta yerine ne?

  • Ali 14 Haziran 2023 12:31

    Ülke pandemiden cikarken iş dünyasına devlet para yetiştiremezdi hem işsizliği önlemek için hemde insanların elindeki emtianın malların arablarin tasarrularin kıymet bulması için düşük faiz kaçınılmaz di hükümet bu süreci iyi yönetti insanların elinde ne varsa kıymet buldu faizi düşürerek örtülü devialasyon yapıldı

  • Haci Bekir 14 Haziran 2023 11:56

    Nas var Nas sana bana ne oluyor söylemi rafa kaldırılmış gibi duruyor hep söylendi faizler 100 baz puan artırılmış olsaydı bugün bu yıkım yaşanmazdı NAS

  • Ali14 Haziran 2023 11:23

    Borsada bankalar üzerinden milleti sömürdüler. Şimdi mevduata %40 verilen bir durum var. Bankalar hiçbir zaman %40 kazandırmadı. Benimde ahdim var. Bu kadar algı maniplasyon yapılmaz. Bende garanti paraya gelip, borsaya para yatırmayacağım. Ben kazanamadım. Kazanana helal olsun.

  • Yorum14 Haziran 2023 16:32

    Brsan, Kardemir gibi endeksten etkilenmeyen bir sürü düzenli büyüyen şirketler varken, banka yatırımcılarına yapılan gerçekten haksızlık. Birde en acısı düşmesi için mutlaka bir sebep buluyorlar. Yani niye yükseldi niye düştü? Mutlaka parayı tekniğe uyduruyorlar. Bu uydurma oyunlarla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

  • Ali14 Haziran 2023 16:21

    Saat 16.15 itibariyle konuşmaları iyi değerlendiren büyükler yine milleti zarara uğratarak malı yukarı sürüp 56 kademe düşürmeyi meziyet olarak gördüler. Yatırımcının borsada tutunabilmesi için güven şart. Yıllardır kazandırmayan bankalar üzerinden yine %5 almayı başardılar. Bunlara haddini bildirecek bir güç kalmadı piyasada?

  • Alpertunga14 Haziran 2023 11:02

    Her şey bu kadar basit işte. Dolara ihtiyaç olduğunda her şey rafa kalkar.Olan bize olur .Zengin çok daha zengin.Fakir daha fakir.Yakında kiralardan barakalarda yaşam başlar.

  • Değişim şart14 Haziran 2023 10:52

    Mudahale etmez ise ise saçma ve ülkeyi yıkıma götüren  nas ve ensardan vazgeçmez ise tekrar sil başa dönülür.ve ülke bu yıkımdan hiç bir z

  • Ssk Emekli 14 Haziran 2023 10:52

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep