E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bangladeş'e tepki---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bangladeş'e tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bangladeş'e tepki
12 Mayıs 2016 - 12:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli ve Milli İrade programında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı"na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın ilk olarak Bangladeş 'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden ve eski bakanlardan Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine değindi.

İdamdan derin üzüntü duyduğunu söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bangladeş 'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden ve eski bakanlardan Motiur Rahman Nizami'nin idamından duyduğum derin üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce siyasi bri lider olan Motiur Rahman Nizami'nin böyle bir cezayı infazı hak edecek bir suçu olmadığına inanıyorum. 

Bagladeş hükümetinden ülkenin geleceği için bu tür kararlar konusunda daha dikkatli ve hakkaniyetli adımlar atmasını bekliyoruz. Müslümanların mazlum duruma düşürüldüğü bir dönemde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede bu tür sıkıntıların yaşanmasını teessürle takip ediyoruz."

"BÜYÜKELÇİMİZİ GERİ ÇAĞIRDIK"

İdama tepki olarak Türkiye'nin Bangladeş Dakka Büyükelçisi'ni geri çağırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Biz bu vesileyle Dakka büyükelçisini ülkemize çağırdık. Şu anda İstanbul'a inmiş durumda. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)