E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
13 Mart 2022 - 18:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşma doğrultusunda atılacak adımlar da masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair konuların yanı sıra güncel jeopolitik gelişmeler ile Rusya-Ukrayna savaşının yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla değişen Avrupa güvenlik mimarisinde Türkiye ve Yunanistan’ın özel bir sorumluluk taşıdığına işaret edilen görüşmede, iki ülke arasında iş birliğinin artmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın karşılıklı ve bölgesel faydaları üzerinde duruldu.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen, iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı. Görüşmede, iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşma doğrultusunda atılacak adımlar da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmak hedefiyle Türkiye’nin attığı adımlara değinerek; Ege sorunları, azınlık, terörle mücadele, yasadışı göç gibi konularda da ilerleme sağlama ve ilişkileri daha ileri bir noktaya taşıma inancını koruduğunu ifade etti. Sorunların samimi ve dürüst bir diyalog yoluyla çözülebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki komşu ülke olarak sadece kriz zamanlarında değil, her zaman konuşmaları gerektiğini dile getirdi. Vahdettin Köşkü'nde saat 14.00'te öğle yemeğinde bir araya gelen liderlerin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Yapılan ikili görüşmenin ardından Miçotakis köşkten ayrıldı.

Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın dünyasını kurmalıyız

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tan14 Mart 2022 00:16

    Hristiyan Turk'lere yunan diyerek Turkiye'ye dusman yapanlara inat. Iki din, tek milletiz.

  • Demir13 Mart 2022 23:54

    Fotoğrafları bile sinsi olduğu aşikar olan miçoya mi güvenecez.vardr bi hainliği hinligi plani ondan gelmiştir reise..

  • mehmet13 Mart 2022 23:13

    abd ye dayanmanın ya da güvenmenin ne olduğunu pratikte görerek anladılar.. ve idrak ettiler. ukrayna ile dostane ilişki de olabilirmiş.. ukrayna da ortodoks yunan da.. ha bi de israilin kankisi yunanistan israili taklit etmek istemiş olabilir. bi yandan da ermenistanın ibretlik hikayesi de onları etkilemiş olabilir.. yaw bu arada Reis gimisi yoktur ha..! onun yerini kim tutabilir... elini vicdanına koy ve söyle..! reise oy vermezdim ama şimdi şahsım için söylüyorum "başka bi alternatifi yok.." seçim tavsiyesi değildir..

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ13 Mart 2022 22:38

    Bir sihirli el dokunda ülkemize ve ülkemiz üzerindeki kara bulutları dağıttı.gelenin gidenin haddi hesabı yoktur.bir geliyor diğerleri gidiyor.daha dün bizlere düşman olan ülkelere ne oldu ne değiştide birden 360 derece değiştiler hemen dost oldular.çünkü tüm ülkeler Türkiye yi elden kaçırmak istemiyorlar bundan sonra ülkemiz için her şey çok güzel olacaktır.böyle durumlar olur ise ülkemiz ekonomisi şahlanacak ve  muhalefette siddir sene muhalefette kalacaktır.

  • serok agopyan13 Mart 2022 21:04

    ege denizi ve dogu akdeniz kanunlara göre komşumuz ve dostumuz yunanistanındır.onların isteklerini yaparsak bu denizlerde barış olur.

  • AGOP SEMİZYAN13 Mart 2022 22:39

    Evet dostum yıllarca ülkemizi Türkler ile savaştırıp ekonomimizi çökertiler halkımızı aclığa mahkum ettiler.iyiki Paşinyan sonunda gerçekleri gördüde Türkler ile işbirliğine gidecekler.güzel günler bizlerin olacaktır.

  • Metallica 13 Mart 2022 20:40

    17 ay once dogu akdeniz krizi doneminde yazdigimi tekrarliyorum, son gelismeler bunun onemini bir kez daha gosterdi. Türkiye-Yunanistan Dostluk, Tarafsızlık ve Uzlaşma Antlaşması imzalanarak yuzlerce yildir birlikte yasamis halklarin kardesligi pekistirilmelidir, ege ve akdenizde is birligi gelistirildigi takdirde Turkiye ve Yunanistan birlikte kazanir, siddet ve savasta kazanan sadece somurgeci devletler olacaktir. Iki ulke birbirinin koruyucusu olmalidir.

  • Boşver13 Mart 2022 21:50

    Rüyanda görürsün ancak herif sana ziyarete gelmeden önce seni şikayet ediyor egede adaları silahlandırıyor üstelik silahsız olması gereken yerleri ve yetmezmiş gibi her fırsatta bize çatıyor aklı sıra zarar vermeye çalışıyor suudilerde gelip bu soysuzlarla egede tatbikat yapıyor sözde bizi korkutacaklar simdi gelmiş ticaretmişde artacakmısda tabi tabi iki gün sonra duyarsınız neler dediğini bunlarsan dost most olmaz hayal görmeyin gerekte yok keferenin doatluğuna ne potin ne bidon ne sıçatakis dost most değil hele makaron hiç değil dostmuş.