E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCramer ‘altın’ diyor---

Cramer ‘altın’ diyor

Cramer ‘altın’ diyor
16 Haziran 2022 - 15:26 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer kripto paralardaki çöküşle birlikte altın piyasalarında yükseliş öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomiler kontrolsüz bir biçimde yükselen enflasyonla mücadele ederken CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer altın fiyatlarında geri dönüş beklediklerini açıkladı. Cramer portföylerde altın endüstrisine odaklanan hisse senetleri bulunmasını tavsiye etti.

Cramer, “Değerli metalin geri dönüş yapacağına iddiaya varım. Eğer haklıysam alanının en iyisi Barrick Gold’tur. Bana kalırsa hissenin fiyatları yok pahasına satılıyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre altın yatırımları genellikle ekonomik belirsizlik dönemlerinde tercih edilir ve enflasyona karşı koruma yatırımı olarak görülür.

Cramer altın yatırımlarında neden daha geniş çaplı getiri beklediğini de açıkladı. Borsa uzmanı altının Kovid pandemisi sırasında bir patlama yaşadığını ancak kripto yatırımcılarının daha eğlenceli, daha kârlı bir değer deposu olarak görülmesiyle altının geride kaldığını söyledi. Söz konusu dönemde kripto varlıklar 2020 yılında zirveye ulaşmıştı.

Ancak bu yıl kripto para birimlerinde gerçekleşen sert satış dalgası Cramer’a göre yatırımcıların direkt olarak altın yatırımlarına kaçmasına sebep olacak.

Cramer, “Kripto döneminin bitmek zorunda olduğunu söylemiyorum. Ancak Silikon Vadisi'nde konuştuğum hemen hemen herkes şu sıralarda tüm endüstrinin sadece koca bir eksi olduğunu düşünüyor gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Bitcoin patlaması, bir yatırım aracı olarak altındaki hayat enerjisini emdi, ancak belki de kriptodaki çöküş onu geri getirebilir” öngörüsünde bulundu.

Cramer'ın hisse tercihi

Cramer’ın Barrick Gold tercihi ise şirketin yönetimine ilişkin güveninden kaynaklanıyor. Borsa uzmanı şirketin açık bir stratejisi ve coğrafyaya göre çeşitlendirilmiş altın madenleri portföyü olduğunu söyledi. Daha da önemlisi Barrick Cramer’a göre “müthiş” ölçekte temettü ödeyen ve ucuz bir hisse.

Barrick Gold hisseleri Çarşamba günü itibariyle 52 haftalık zirvesinin altında 19,56 dolardan işlem gördü.

Fed'in sert faiz artışı sonrası Bitcoin'de kim, ne bekliyor?

 

Ünlü kripto milyarderinden korkutan resesyon tahmini

 

ABD vadeli endekslerinde düşüş yüzde 2'yi aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)