E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca Cola'da yönetim değişiyor---

Coca Cola'da yönetim değişiyor

Coca Cola'da yönetim değişiyor
04 Kasım 2013 - 17:19 borsagundem.com

Coca Cola'da 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Coca Cola İcra başkanı değişiyor

Coca Cola'da 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Coca Cola İcra başkanı değişiyor. Coca Cola'da  Burak Başarır, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Coca-Cola İçecek (CCİ) İcra Başkanı olacak. Aynı tarihten geçerli olmak üzere Türkiye Genel Müdürlüğü görevine de, halen Azerbaycan Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Lisani Atasayan atanacak.

Şirketten yapılan açıklamada, halen CCİ Uluslararası Operasyonlar Başkanı olan Hüseyin Akın'ın 1 Mart 2014'den geçerli olacak şekilde İçecek Grubu Başkan Yardımcısı görevine gelecek olması nedeniyle Şirketin uluslararası faaliyetleri yeniden yapılandırılacak.

Bu çerçevede tüm Orta Asya operasyonları bir bölge direktörlüğü altında toplanarak halen Kazakistan Genel Müdürü olan Osman Kazdal Orta Asya Bölge Direktörü olacak. Kazdal'ın yanı sıra Pakistan Genel Müdürü John Seward, Kuzey Irak Genel Müdürlüğüne atanan Bülent Eksin ve Güney Irak Genel Müdürü  Cüneyt Arat ile Ürdün ve Suriye Operasyonları Genel Müdürlüğüne atanan Ezel Ağaoğlu doğrudan Başarır'a raporlayacaklar.

Anadolu Efes'ten yapılan yönetim değişikliği açıklamasında ise şu bilgilere yer verildi: ''İştirakimiz Coca-Cola İçecek A.Ş.'de ("CCİ") Uluslararası Operasyonlar Başkanı olarak görev yapmakta olan Hüseyin M. Akın 1 Mart 2014 tarihi itibariyle "İçecek Grubu Başkan Yardımcısı" olarak atanacaktır.

Bu atama ile Bira Grubu Merkez Ofisi yeniden yapılandırılacak olup, "Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri" dışındaki tüm Bira Grubu Merkez Ofis fonksiyonları Akın'a raporlayacaktır. Akın ile birlikte "Efes Doğu Avrupa ve BDT Grup Genel Müdürü", "Efes Rusya Genel Müdürü", "Efes Türkiye Genel Müdürü" ve "Anadolu Efes Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü", 1 Ocak 2014 itibariyle İçecek Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak atanan Damian Gammell'a doğrudan raporlayacaklardır.

1989 yılından bu yana The Coca-Cola Company ve CCİ bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Akın, Coca-Cola sisteminde Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Müdürlüğü, CCİ Ticari Direktörlüğü gibi farklı görevlerde bulunmuştur. 2006-2010 yılları arasında CCİ Türkiye Bölge Başkanlığı görevini üstlenen Akın, 2010 yılından bu yana CCİ'de Uluslararası Operasyonlar Başkanlığı görevini yürütmektedir.''

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 724,50
En Yüksek: 729,50
En Düşük: 712,50
Değişim 1,40 %
FK: 8,95
PD / DD: 4,69
İşlem Hacmi 258.499.323
Toplam Adet: 357.977
Ağırlıklı Ort.: 722,02
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)