E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin’den beklenen gevşeme adımı geldi---

Çin’den beklenen gevşeme adımı geldi

Çin’den beklenen gevşeme adımı geldi
27 Aralık 2022 - 08:17 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yaptığı açıklamada, KOVID vakalarının hızla artmasına rağmen Çin’in 8 Ocak’tan itibaren gelen yolcuların varışta karantinaya alınmasını zorunlu kılmayı bırakacağını ve  KOVID vakalarını yönetme düzenlemelerini en üst düzey Kategori A’dan daha az katı Kategori B’ye indirdiğini, açıklamasının ardında borsalar yükselirken ABD doları yumuşadı. Ayrıca, Çin’in büyümeyi desteklemek için potansiyel olarak olağanüstü önlemler aldığına dair haberler de gelmekte.

Çin şehirlerinin çoğunun, en son KOVID-19 salgınının ilk dalgasından Ocak ayına kadar kurtulması bekleniyor ki bu genelin  beklediğinden daha hızlı bir süreç, ayrıca, Çinli turistlerin dış ziyaretlerinin yeniden başlamasını da içeren Çin’in yeniden açılmasının, özellikle yakın Güneydoğu Asya’dakiler olmak üzere ülke dışındaki tüketici ve hizmet sektörlerini yükseltir.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi %0.5 , Çin’in bluechip’i %0.6 ve Japonya’nın Nikkei borsa endeksi  %0,13 artarken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500 %0.61 yükseldi.

Çin’in karantina kuralını kaldırmasının ardından artan risk iştahıyla Avustralya ve Yeni Zelanda para birimleri yükselirken, ABD dolar endeksi 104.12’de sabit ve euro %0,06 artışla 1,063$’a yükseldi ki , Mevsimsel trendine uygun olarak Aralık, dolar için yumuşak bir ay oldu. Ocak ayında doların son dört yılın her birinde yükseldiğini hatırlamak isteriz.

Çin’in en son KOVID-19 kısıtlamalarını gevşetmesinin yakıt talebi umutlarını artırması ve ABD’deki kış fırtınalarının enerji üretimini etkilediğine dair endişelerin fiyatları artırmaya devam etmesiyle petrol fiyatları üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Brent ham petrolü %1.1 artışla varil başına 84.80 usd’den , ABD West Texas Intermediate ham petrolü de %1.1 artışla 80.44 usd’den işlem görmekte ki bu iki seviye de 5 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyeler.

Bugün İngiltere piyasaları kapalı, veri olarak ise  ABD’de S&P/Case-Shiller konut fiyat endeksi sonuçlarını takip edeceğiz.

Asya borsalarında Çin yükselişi

 

Bakır ve demirde yukarı yönlü hareket

 

Günün önemli şirket haberleri 27/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)