E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'deki temerrüt önemsenmedi---

Çin'deki temerrüt önemsenmedi

Çin'deki temerrüt önemsenmedi
10 Mart 2014 - 07:46 borsagundem.com

Analistler, uzun yıllar sonra ilk temerrüt vakasına şahit olan Çin'de büyük bir temerrüt dalgası olacağına inanmıyor

Çin'de cuma günü görülen ilk kurumsal temerrüt ülkenin finansal gelişmeleri için sembolik bir an olsa da, analistler, bu gelişmenin ülke genelinde çok daha büyük bir dalgayı tetikleyeceği beklentilerini önemsemedi.

Chaori Solar Energy Science&Technology,cuma günü vadesi gelen tahvillerin faizini tam olarak ödeyememesinin ardından Çin'de temerrüte düşen ilk şirketi oldu. Bazı ekonomistler Chaori Çin'de uzun zaman sonra ilk temerrüt vakası olsa da, ülkede domino etkisi yaratacağı endişelerini dile getirdi.

Ancak ülkenin tahvil piyasası temerrüde şimdilik "önemsiz bir hadise" gibi görüyor. Ülkenin yatırım notuna sahip olan tahvillerinin ortalama faizi bu yıl düşerken, yüksek ve düşük notlu kredileri arasındaki faiz farkı son 6 ayda açılarak, yatırımcıların riskleri yeniden fiyatlamaya başladığının sinyalini verdi.

Financial Times gazetesinin haberine göre birçok analist, Chaori'yi kredi piyasalarında tehlike çanlı olarak görmek yerine, ekonomideki belli başlı sektörlerdeki kapasite fazlalığını azaltmaya çalışan yetkililerin yetkililerin nabız yoklaması olarak algılıyor. 

Pekin hükümetinin piyasalara yatırım yapmak için risklerin olduğu sinyalini vermeye çalıştığını söyleyen kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's analistlerinden Christopher Lee, "Bu şirket çok küçük ve sorunlu. O nedenle temerrüde düşse de piyasaları çok fazla etkilemez" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)