E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de umut mali teşvik---

Çin’de umut mali teşvik

Çin’de umut mali teşvik
24 Temmuz 2013 - 10:01 borsagundem.com

Çin HSBC flaş imalat pmi Temmuz’da geçtiğimiz ay açıklanan 48.2’nin dahi altına geriledi. Döviz Destek by A1 bu veriyi değerlendirdi

Çin HSBC flaş imalat pmi Temmuz’da geçtiğimiz ay açıklanan 48.2’nin dahi altına geriledi. 47.7 açıklanana veri beklentilerin de altında kalırken aynı zamanda son 11 ayın en düşük verisi oldu.
50 seviyesinin altının sektörel daralmaya işaret ettiğini göz önüne alırsak Çin’in imalat sektöründeki düşüşün hızlandığını görüyoruz. Bu daralmada yeni siparişler ve üretimdeki düşüşle beraber istihdamdaki düşüş de büyük rol oynadı. HSBC imalat pmi için istihdam bileşeni son 52 ayın en düşük seviyesini işaret etti.
Ama veri içinde umut veren noktalar da yok değil. Envanterlerdeki düşüş sektörde önümüzdeki süreçte tekrar envanter birikiminin başlayacağını gösteriyor ki bu da üretim artışı demek olur.
Global piyasalar ve hatta AUD ile NZD gibi Çin’e hassas para birimleri dahi çok büyük tepki vermediler veriye. Bunun bir sebebi yukarıda bahsettiğimiz envanter durumu olsa da esas sebep dün Çin Başbakanı’ndan gelen “büyümenin 2020’ye kadar %7’nin altına inmesine izin verilmeyecek” açıklaması oldu.
Özetle Çin, büyüme bu sınırın altına indiği noktada ekonomiyi canlandırmak için gerekli mali politika adımlarını atacağını deklare etmiş oldu. Tabii ki bu gerçekten olur mu yoksa piyasaları sakinleştirmek için mi söylendi bunu bilemeyiz ama piyasaların veriye olan tepkisinin çok şiddetli olmamasında büyük payı olduğu muhakkak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)