E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'de tepki sıçraması olur mu?---

Çin'de tepki sıçraması olur mu?

Çin'de tepki sıçraması olur mu?
26 Haziran 2013 - 16:31 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın likidite sıkışıklığına dair korkuları önleme çabalarının ülke borsası üzerinde etkisi sınırlı oldu

Goldman Sachs stratejistleri, Çin Merkez Bankası'nın kısa vadede likidite sorununu hafifletmiş olduğunu ancak bunun düşüşteki borsada bir değişim getirmeyeceğini düşünüyor. Çin Merkez Bankası'nın likiditenin kısıtlamasının yatırımcıların üzerinde korku yaratmasını önleme çabaları yetersiz kaldı.
Dünyanın ikinci büyük ekonomisinde Çin’in borsası çarşamba günü yüzde 1,7 oranında değer kaybetti. Salı günü işlem saatleri boyunca Şangay Birleşik Endeksi'nde yüzde 5,7 oranında düşüş kaydedildi. Endeksteki düşüşün hemen ardından güveni tekrar sağlamayı amaçlayan Çin Merkez Bankası yetkililerinden süreç hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada geçici kıtlıktan kurtulmak ve piyasada istikrarı sağlamak için bazı finansal kuruluşlara likidite sağlandığını belirtti.
Goldman Sachs stratejistleri, Çin Merkez Bankası'nın likidite problemini hafifletme çabalarının düşüşte olan borsanın yeniden pozitif seyretmesine yeterli olacağını düşünmüyor. Goldman Sachs tarafından salı gecesi yazılan raporda ‘’Biz sürdürülebilir bir iyileşme için kısa vadede çok az katalizör görüyoruz. Bu yeterli değil. Bir süre Amerika’dan buraya fon kayabilir. Öte yandan ekonomik istikrarsızlıktan dolayı yatırımcılar agresif alımlar gerçekleştirmekten çekinebilirler’’ ifadeleri yer alıyor.
Çin’in 7 günlük bankalar arası borç verme faizi (piyasadaki likiditenin göstergesi) dün gece 7.5’den 7.2’ye düştü. Borç verme faizinde düşüş olmasına karşın, bu oran Çin’in ortalama senelik % 3 olan borç verme faizinin oldukça üzerinde seyrediyor.
Goldman Sachs, hafta başında Çin büyüme tahminini 2013 için yüzde 7.8’den 7.4’e ve 2014 için yüzde 8.4’ten 7.7’ye indirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)