E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de kritik temerrüt uyarısı---

Çin'de kritik temerrüt uyarısı

Çin'de kritik temerrüt uyarısı
16 Temmuz 2014 - 17:05 borsagundem.com

Çin'in en büyük tahvil piyasasında ilk temerrüt uyarısı geldi

Çin´de Huatong Road & Bridge Group isimli bir inşaat şirketi 23 Temmuz´da itfa olacak tahvilin faiz ve ana parası ödemesini yapamayabileceğini açıkladı. 

Şirket itfa tarihinde alacaklılara ödeme yapamazsa bankalar arası tahvil piyasasında kamuya açıklanan ilk resmi iflas gerçekleşmiş olacak. Çin´deki birçok borçlanma piyasası içinde en büyüğünü bankalararası piyasa oluşturuyor. 

Huatong tarafından yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulu başkanının "resmi bir incelemeye yardım etmesi" nedeniyle alacaklılara faiz ve anapara ödemelerinin yapılamayabileceği uyarısında bulunuldu. 

Çin´de kamuya açıklanan ilk resmi temerrüt Mart ayında gerçekleşmişti. Shangai Chaori Solar Energy adlı şirket, bireysel yatırımcılara yönelik küçük ölçekli Şenzen borsasında işlem gören tahviline ait 89 milyon yuan (14.35 milyon dolar) tutarında faiz ödemesini yapamamıştı. 

Mart ayındaki temerrüdün ardından riskli tahvillerin faizlerinin yükselmesi nedeniyle birçok ihraççı borçlanmayı ertelemişti. Yatırımcılar ise hükümet tarafından üstü kapalı garanti verilen şirketlerin tahvillerine yönelmişlerdi. 

Thomson Reuters verilerine göre Çin´de 1 trilyon dolar tutarında şirket tahvili işlem görüyor. Söz konusu borçlanma araçlarının yüzde 15.8´inin vadesi bu yıl doluyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEKIK16 Temmuz 2014 17:34

    Ekonomik armegeddon iki çekik gözlü yüzünden olacak (Çin ve japonya) o kadar gözü kara risk alıyorlar ki, dünya ekonomisini 2-3 yıla batiracaklar!