E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'de emlak balonu patladı, 40 banka iflas bayrağı çekti---

Çin'de emlak balonu patladı, 40 banka iflas bayrağı çekti

Çin'de emlak balonu patladı, 40 banka iflas bayrağı çekti
22 Temmuz 2022 - 00:15 borsagundem.com

Çin'de gayrimenkul sektöründe başlayan krizin etkileri devam ediyor. Ülke genelinde 40 banka iflas ettiğini duyurdu. Parasını çekmek için akın eden halka polis müdahale etti

Çin'de, emlak piyasasında yaşanan çöküş ekonomik krize dönüşüyor.

Ev satın alanlar, inşaatı tamamlanmamış daireler için ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddedince bankalar da çıkmaza girdi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Çin, demir cevheri ticareti için şirket kurdu

Çin faizleri sabit bıraktı

Hurda pazarında Çin beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN22 Temmuz 2022 11:29

    emlak balonu dünyada öncelikle türkiyede patlaması lazım

  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 09:18

    Bitcoin batmadı bankalar battı :D .. Ev işleri ABD de faizlerin artması sonrası kredilerina artması ile problem yaşıyor. Yeni ev talepleri azalırken, ABd de  var olan ev talepleride kredi ulaşımlarından azalıyor. 2. el konut piyasası artıyor. İnsanalr kredi ödeyemiyor , işleri bozulanların ev satması haciz yemesi vb durumlardan 2 el piyasa evler sektöru gelişiyor zorunluluktan. müteahitler sıfır ev riski maliyet artışı nednei ile projelerini yarı yarıya azalttı. örnek 40 yılda 9,01 lık abd artışı var. Ev kredileri 30 yıl yüzde 5 lere geldi. .. Bu durum ABD için olağan dışı üstü artışlar... müteahitler telep azalması ve inşaat maliyet artmasından işleri yarıya düştü . Türkiye de, yabancı talepleri, 10 milyon göçmen talebi, savaşdan kaçanların talepleri vb evleri suni olarak arttırıyor. Normal koşullarda aynısı olma durumu var. Ev alacaklar sabit giden faiz, yavaşlayan enflasyon, turzm seozunu sonrası kış ayı ev alması mantıklı olabilir. fiyat şişmesi duracak gibi.Kişisel düşüncem

  • Uğur22 Temmuz 2022 08:27

    Bizde de patlasın. Reis ev araba fiyatlarını 10 kat uçurdu. Asrın balonunu şişirdi enflasyon görülmemiş derecede patladı.

  • EKRİKS22 Temmuz 2022 11:51

    haydi be ordan şuan emperyalist güçler ülkemize karşı askeri ve ekonomik bir savaş açmışlar bunlar bunun yansıması.eğer onların karısı metresi olur isen seninle uğraşmazlar.onların amacı Türikeyi asırlardır ortadan kaldırmaktır.yeni senin muhalefetin iktidara gelse ne yapacak söylermisin.

  • KILIÇ22 Temmuz 2022 07:37

     kiracı  korumak için 100 de 25 kira artışı ,bu ülkede her şeye yüzde 300 zam gelirken kira artışına dur denmesi haksızlık ve adaletsizlik dir.

  • Veli Sokuş22 Temmuz 2022 10:02

    bu adaletsizlik mi?şu an türkiye hapishanelerinde 10binden fazla ömründe eline meyve bıçağından tehlikeli birşey almamış kadın var, binlerce çocukları ile. bu adaletsizliğe göz yumulan ülkede, her türlü adaletsizlik yapılır

  • 122er22 Temmuz 2022 04:32

    Acil konut kredi faizlerinin yükselmesi gerekiyor

  • Adam22 Temmuz 2022 03:54

    Yayla agro içinde başka hisseler içinde dedin ne oldu

  • Adam22 Temmuz 2022 01:46

    Çin için konuştu dunuz hı yapmayın ya gerçek değil.

  • 😂😂😂22 Temmuz 2022 01:08

    Mevduat sahiplerinin paracıklarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıp tefecilik yaparken aaaa oda ne kredileri ödemiyor millet durumu olmuş,doğal olarak patlamışlar tabi kendileri ile beraber paranın gerçek sahipleride patladı hiç suçları yokken,devletin garanti ettiği mevla devede kulak olduğu için paralarını kurtarma umudu ile bankaya gitmişler ama para yerine jop yemisler kısası paranla dayak yemek böyle bir sey olsa gerek.