E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de durum iyiye gidiyor---

Çin'de durum iyiye gidiyor

Çin'de durum iyiye gidiyor
04 Ağustos 2013 - 16:15 borsagundem.com

Çin'de geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde beklentilerin üzerine çıkan PMI verisi sonrasında hizmet sektörü rakamları da ivme kazandı.

Dünyanın gözü Çin ekonomisinde. Krizin yıldızı gelişen ülkelerin son iki yılda tahtını kaybetmesi ile dünyanın ikinci büyük ekonomisi gündemin ana maddelerinden biri haline geldi.
Özellikle ülke ekonomisinde aşırı ısınma sonrasından soğuma için atılan adımlar ile büyüme dizginlendi. Şimdi büyüme noktasında sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı yakından takip edilen Çin’de son gelen veriler yüzleri güldürüyor.
Her ne kadar geçtiğimiz hafta gelen PMI dataları kafaları karıştırsa da olumlu algıyı güçlendirdi. HSBC PMI datası ile resmi PMI datası arasından makasın açılması ve daha öncesinde ülke verilerine dair şüpheler dile getirilse de piyasalar geçtiğimiz hafta ülkede 50 üzerine çıkan resmi verileri fiyatladı.
Pazar günü gelen hizmet sektörü rakamları da ülkede ekonomisinden olumlu bir tabloyu ortaya koydu. Ülkede açıklanan hizmet PMI verisi Mart ayından bu yana ilk kez büyümeyi işaret etti. Temmuz ayından veri 53.9’dan 54.1 seviyesine yükseldi.
2013 için büyümeyi güvence altına almaya çalışan Çin hükümeti yeni adımlar atarken Çin Merkez Bankası da piyasalara likit sağlamaya devam ediyor.
Nisan-Haziran döneminde yüzde 7.5 büyüyen Çin ekonomisi için ikinci yarıda da yüzde 7.6 büyüme beklentisi hakim. Hükümetin de bu yönde açıklamaları geçtiğimiz haftalarda gündeme geldi. Li Keqiang, ülke için yüzde 7.5'in altında büyümenin kabul edilemeyeceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)