E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'de 300 bin genç işsiz kırsal bölgelere gönderiliyor---

Çin'de 300 bin genç işsiz kırsal bölgelere gönderiliyor

Çin'de 300 bin genç işsiz kırsal bölgelere gönderiliyor
02 Mayıs 2023 - 03:01 borsagundem.com

Çin'de genç işsizlik problemine çözüm olarak 300 bin kişi kırsal bölgelere yollanıyor.

Çin'in güneydoğusundaki Guangdong eyaletinde genç işsizlik sorunu için 300 bin kişi iş bulmaları amacıyla iki üç yıllığına kırsal bölgelere yollandı.

125 milyonu aşkın nüfusa sahip bölge, aynı zamanda ülkenin en zengin eyaleti. Geçen ay eyalet yönetimi, yüksekokul mezunlarının ve genç girişimcilerin kırsal bölgelerde iş bulmasına yardımcı olacağını açıkladı.

Çin'de 16 ila 24 yaşında olup da kentlerde yaşayan gençlerin işsizlik oranı resmi rakamlara göre yüzde 19,6. Bu, şimdiye kadar bu konuda kayda geçirilen en yüksek oran. CNN'in tahminlerine göre, yaklaşık 11 milyon kentli genç işsiz.

Bu sene rekor seviyede öğrenci üniversiteden mezun olacak. Bu da yaklaşık 11,6 milyon kişinin daha iş arayacağı anlamına geliyor.

Devlet Başkanı Şi Cinping de Aralık'ta "köy ekonomisinin yeniden canlandırılması" için kentte yaşayan gençlere çağrıda bulunmuştu.

Singapur merkezli Hinrich Vakfı'ndan araştırmacı Alex Capri, 2020 kasımındaki gösterileri hatırlatarak şu ifadeleri kullanıyor:

"Eğer KOVID-19 protestoları bir şey ortaya koyduysa, o da kentlerdeki iyi eğitimli ve öfkeli çok sayıda gencin iktidardaki Çin Komünist Partisi'ne büyük sorunlar yaratabileceğidir. Onları kırsaldaki küçük köylere dağıtmak bu riski düşürebilir ve bir ihtimal, Çin'deki gelir adaletsizliğini azaltabilir."

Ülkenin ekonomik büyümesindeki yavaşlama, işsizliğe neden olarak görülüyor. Çin ekonomisi 2022'de yüzde 3'le 1976'dan bu yana en düşük ikinci yıllık büyüme oranını kaydetmişti. Büyüme oranındaki dalgalanmada Çin'de Omicron vakalarının tetiklediği KOVID-19 salgınları nedeniyle uygulanan kapanma tedbirleri ve karantina kısıtlamaları etkili oldu.

Çin elçisinden Japonya'ya Tayvan tepkisi

 

Çin'in yurt dışı doğrudan yatırımları ilk çeyrekte yüzde 17,2 arttı

 

ABD: Çin-Tayvan geriliminde her türlü senaryoya hazırız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Mayıs 2023 09:16

    1 milyon yuan göndersin çinli kardeşlerimiz. kapılarımız açık. aç kalan, açıkda kalan, her kerdeş ülkemizd emisafir olarak yaşayabilir. dünyanın neresinde aç varsa buyursun. vatan topraklarımız açık...

  • Baran02 Mayıs 2023 11:17

    Senin gece götün açık kalmış galiba.