E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin Paris anlaşmasına uyacak---

Çin Paris anlaşmasına uyacak

Çin Paris anlaşmasına uyacak
01 Haziran 2017 - 11:51 borsagundem.com

Trump'ın iklim anlaşmasına ilişkin kararı beklenirken, Çin Paris anlaşmasına uyacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini iklim değişimi konusundaki uluslararası Paris anlaşmasından çıkarıp çıkarmayacağı yolundaki kararı beklenirken, Çin bu anlaşmaya riayet edeceğini açıkladı. Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Hua Chunying bu açıklamayı bugün günlük basın bilgilendirme toplantısında yaptı. ABD'de konuya yakın bir kaynak, Trump'ın ABD'yi 2015 Paris anlaşmasından çıkarmaya hazırlandığını söylemişti.

Hua, iklim anlaşması dahil, pek çok konuda dışişleri bakanlığının Amerikalı yetkililerle temas halinde olduğunu da ekledi. İNGİLTERE: ABD CİDDİYE ALMALI İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da iklim değişimiyle mücadelede ABD'nin önderlik etmesi gerektiğini söyledi. Johnson, Trump'ın ABD'yi Paris anlaşmasından çıkarma kararı vermesi halinde tepkisinin ne olacağı sorusuna yanıt vermedi. Sky News televizyonuna açıklama yapan Johnson, "Daha o noktaya gelmedik. Biz ABD'nin iklim değişimini çok ciddiye almasını sağlamak için her düzeyde ikna çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Johnson, Hindistan ve Çin gibi diğer ülkelerin de iklim değişimi alanında daha fazla yol almaları gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)