E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin istikrarlı para birimi istiyor---

Çin istikrarlı para birimi istiyor

Çin istikrarlı para birimi istiyor
25 Şubat 2016 - 08:35 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li, Çin'in göreceli olarak istikrarlı bir kuru sürdürmeyi istediğini söyledi

Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkan Yardımcısı Li Yang, Çin'in, piyasa güçlerini dikkate almakla birlikte, göreceli olarak isitkrarlı bir kuru sürdürmek istediğini kaydetti.

Yi Gang, Cuma günü başlayacak G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı öncesi bir konferansta yaptığı konuşmada, yuan kurunun, sadece dolar ile değil, temel olarak para birimlerinden oluşan bir sepet tarafından belirleneceğini söyledi.

Çin Merkez Bankası, sermaye çıkışlarının döviz rezervini eritmesi ile birlikte, yavaşlayan büyümeyi desteklemek ve yuan üzerindeki aşağı yönlü baskıyı dengelemek için çaba gösteriyor. Yi, son değerlendirmelerinde, aşırı gevşek para politikasının yuan üzerinde değer kaybı baskısı yaratabileceğini söylemişti.

Yi, Perşembe günkü konuşmasında, talebin görülebilir bir gelecekte "oldukça güçlü" kalmaya devam edeceğini ve politika yapıcıların reformlar ve istikrar arasındaki "hassas dengeyi" korumaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)