E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi 2019'da ne kadar büyüdü---

Çin ekonomisi 2019'da ne kadar büyüdü

Çin ekonomisi 2019'da ne kadar büyüdü
16 Ocak 2020 - 08:25 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He, 2019'da ülke ekonomisinin yüzde 6'nın üzerinde büyüdüğünü tahmin ettiklerini söyledi

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He, 2019 yılında Çin'ed GSYH'nın yüzde 6'dan fazla büyüdüğünün tahmin edildiği ve Ocak ayı için verilerin beklenenden daha iyi bir ekonomik görünüme işaret ettiklerini söyledi. 

Liu, ABD ile faz 1 ticaret anlaşmasının imzalanması sonrası yaptığı konuşmada, Çin'in yurt içi reformları daha da derinleştireceğini ve dünyaya daha fazla açılacağını da ifade etti.

ABD-Çin ticaret anlaşmasının imzalanması sonrası Çin devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Liu He, ABD ile varılan anlaşmanın müzakerelerin ekonominin ekonomiyi iyileştirmek için çalıştığını
kanıtladığını savundu.

Pekin ve Washington'un problemlerini müzakereler yoluyla çözmeleri gerektiğini ve tarifelerin iyi bir çözüm olmadığını ifade eden Liu He, ABD'nin Çin'i manipülatörleri listesinden çıkarmasının da doğru bir seçim olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)