E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsasında işlem hacmi düşüyor---

Çin borsasında işlem hacmi düşüyor

Çin borsasında işlem hacmi düşüyor
10 Eylül 2015 - 14:18 borsagundem.com

Çin’de vadeli işlem yapan traderlar için işlem hacimlerinin düşmesi ile birlikte tam anlamıyla kış geliyor

Çin’in vadeliler sektörü, hisse senedi piyasasındaki işlem hacminde görülmemiş bir gerileme yaşanmasının ardından işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı. İşlem hacminin gerilemesinde, hükümetin hisse senedi piyasasındaki düşüş iddialarını önlemek için yaptığı müdahaleler etkili oldu.

Şanghay’daki HNA Topwin Futures Co. araştırma direktörü Xu Liping, “Piyasanın doğası çok hızlı bir şekilde değişti, herkesi dağın tepesinden vadinin dibine itti. Kış geliyor ve durumun uzun bir süre devam etmesi halinde pek çok insanın işini kaydettiğini görebiliriz” dedi.

CSI 300 Endeksi ve CSI 500 Endeksi vadelilerinde işlemler Perşembe günü rekor düşük seviyelere indi. İşlem hacmi 3 aydan kısa bir süre önce rekor yüksek seviyelerdeydi. Çin, politika yapıcıların kredili işlem zorunluluklarını artırması, pozisyon limitlerini sıkılaştırması ve “kasıtlı” açığa satışlarda inceleme başlatmasına kadar dünyanın en aktif endeks vadelilerine ev sahipliği yapıyordu. Söz konusu önlemlerde hisselerde 5 trilyon dolarlık değer kaybı ile mücadele amacıyla alınmıştı.

Kayıtlı personelini 2011 yılından bu yana yüzde 50 genişleterek geçtiğimiz yıl 50,895 seviyesine çeken bir sektör için işlem hacmindeki gerileme oldukça olumsuz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)