E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası düştü---

Çin Borsası düştü

Çin Borsası düştü
24 Şubat 2014 - 09:50 borsagundem.com

Çin hisseleri, "emlak hisseleri" ile satıcılı seyretti

Çin'de emlak piyasası kredilerinin azaltılmasının dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin büyümesini olumsuz etkileyeceği spekülasyonlarıyla Çin hisseleri satıcılı seyretti ve gösterge endeks 5 ayın en sert düşüşünü kaydetti. 

China Vanke Co. ve Poly Estate Group Co., Shanghai Securities News'ün, Industrial Bank Co. ve diğer adı verilmeyen bankaların emlak sektörü ve çelik ve çimento gibi bağlantılı sektörlerdeki kredileri azalttığını söylemesinin ardından yüzde 5'TEN fazla düştü. Industrial Bank bankacılardaki kayba yüzde 3.3'lük gerilemeyle öncülük etti. China Petroleum & Chemical Corp. yüzde 6.4 kadar kayıpla kazançlarını sildi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2 düşüşle yerel saatle 13:12 itibarıyla 2,070.95 puana indi. Şanghay endeksindeki emlak hisseleri göstergesi Haziran'dan bu yana en sert gerilemesini kaydetti. Otoriteler GSYİH'nın yüzde 215'ine tekabül eden borçları dizginlemeye çalışmasıyla, Merkez Bankası bu ay imarcıları en çok risk teşkil eden üç borçlanıcı grubundan biri olarak ilan etti. 

"Emlak fiyatları yüksek seviyelerde ve sektör düzeltme sürecine girebilir," diyen Şanghay merkezli West China Securities Co.'nun analisti Wei Wei, "Emlak piyasasının Çin ekonomisinin temel direklerinden biri olmasından ötürü sektör darbe alınca ekonomi ivme kaybedecek. Ayrıca bu küresel büyüme için de kötü," şeklinde görüş bildirdi. 

CSI 300 Endeksi yüzde 2.6 gerilemeyle 2,206.51 puana indi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.2 düştü. Bloomberg Çin-ABD Hisse Endeksi 21 Şubat'ta yüzde 0.5 kayıp yaşadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)