E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, ABD gemisini kovaladı---

Çin, ABD gemisini kovaladı

Çin, ABD gemisini kovaladı
12 Temmuz 2021 - 15:45 borsagundem.com

Çin, egemenlik iddia ettiği Güney Çin Denizi'nde kara sularına izinsiz giren ABD donanmasına ait "USS Benfold" savaş gemisini bölgeden uzaklaştırdı.

ABD savaş gemisinin, Uluslararası Daimi Tahkim Mahkemesinin "Güney Çin Denizi'nde Çin'in hak iddia etmesinin hukuki bir zemini olmadığına" dair kararının yıl dönümünde bölgede bulunması dikkat çekti.

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından Global Times'ın haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Güney Harekat Merkezi Komutanlığı Sözcüsü Tien Cünli, yaptığı açıklamada, ABD'ye ait bir savaş gemisinin Pekin yönetiminden izin almadan, yasa dışı olarak Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki "Şişa Adaları" kara sularına girdiği açıklandı. 

Pekin yönetiminin Güney Çin Denizi'ndeki egemenlik iddiasına dayanarak adalara üsler inşa etmesine, bölge ülkelerinin yanı sıra ABD karşı çıkıyor. Uluslararası kamuoyunda "Paracel" ve "Spratly" olarak bilinen takımadalar, Vietnam tarafından "Hoang Sa" ve "Truong Sa", Çin tarafından ise "Şişa" ve "Nanşa Çündao" olarak adlandırılıyor.

Dünyanın en önemli deniz güzergahlarından olan ve zengin hidrokarbon rezervlerinin bulunduğuna inanılan Güney Çin Denizi üzerinde Çin başta olmak üzere Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan'ın hak iddia etmesi nedeniyle bölgede uzun süredir gerilim yaşanıyor.

Savunma şirketleri pandemide de kazandı!

ABD Çin'i cezalandıracak!

Pentagon'da Çin depremi! İstihbarat alarmda...

Rusya ile ABD’nin Suriye çekişmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)