E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den şok aday!---

CHP'den şok aday!

CHP'den şok aday!
11 Temmuz 2013 - 09:56 borsagundem.com

Gazeteci Uğur Dündar'ın iddiası ortalığı karıştıracak

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Şafak Pavey'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu iddiasıyla ilgili konuştu
ÖYLE BİR TALEBİ YOK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey olduğu yönündeki iddiaya ilişkin, "Kardeşimizdir, Şafak Pavey'in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz. Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin, Ali Demirçalı ve Yakup Akkaya, iftarda bir araya geldikleri gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Konuşmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın kuruluşunun 61. yılı olduğunu hatırlatarak başlayan Akkaya, gazeteciliğin zor ve özverili bir meslek olduğunu söyledi.
Türkiye'de basın özgürlüğünün bugün geldiği noktanın 12 Eylül döneminin bile gerisinde kaldığını ileri süren Akkaya, gazetecilerin örgütlenme özgürlüğünün önüne geçildiğini, bunun da AKP'nin ileri demokrasi söyleminin gerçeği yansıtmadığının göstergesi olduğunu savundu.
Tekin de bir soru üzerine Torba Yasa kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen TMMOB'a yönelik düzenlemeyi eleştirdi.
AKP HABER VERMEDEN YAPTI
Tekin, "Mısır'da bir darbe oldu ama ilk kez haberdarlı bir darbe oldu. Darbeyi yapan general 48 saat önce uyardı, 'darbe yapacağım' dedi. Dün gece aynı darbeyi AKP yaptı. AKP, haber vermeden yaptı. Gece yarısı yapılan düzenleme hem demokrasiye hem bilime aykırı bir düzenlemedir" diye konuştu.
İktidarın baskıyla kendi himayesine alamadığı sivil toplum kuruluşlarını gece yarısı düzenlemeleriyle darbe yaparak ele geçirmeye çalıştığını öne süren Tekin, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
SAYIN ÇİÇEK'İ GÖREVE DAVET EDİYORUM
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrı yapan Tekin, "Bu kadar gayrimeşru, demokrasiye, hukuka aykırı bir yasanın geçtiği yerde sizin sesinizin çıkmaması önümüzdeki süreçte yapacağınız, bu adına demokratik dediğiniz ama içi boş, sizin de arzu etmediğiniz bir anayasanın da ne kadar gerçekçi olmadığının en temel göstergelerinden bir tanesidir. Ben Sayın Çiçek'i göreve davet ediyorum" ifadesini kullandı.
Söz konusu yasanın derhal geri çekilmesini isteyen Tekin, en kısa sürede tekrar müzakereye açılmasını umut ettiğini vurguladı.
Benzer uygulamanın iktidara muhalif tüm sivil toplum örgütleri için gündeme getirilmesinden endişe duyduklarını aktaran Tekin, "Sıra ne zaman üç siyasi partiye gelir bilmiyorum doğrusu. Parlamentoda CHP, MHP ve BDP'yi de kapatırsak, AKP güzel yönetir" değerlendirmesinde bulundu.
İNANCIMIZ NASIL OLACAK?
Tekin, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken de beklentilerinin daha özgürlükçü bir anayasa olduğunu, bu beklentilerinden de vazgeçmeyeceklerini belirterek, ancak iktidarın 12 Eylül döneminin anayasasını bile uygulamaktan aciz olduğunu, bunun da daha özgürlükçü anayasa için yola çıkıldığı fikrinin inandırıcılığını azalttığını ifade etti.
Tekin, "Sayın Çiçek, aynı zamanda 550 milletvekilinin başkanıdır. Sayın Çiçek'e soruyorum; onlarca milletvekili arkadaşınız gaz, şiddet ve suya maruz kalırken niçin bir gün çıkıp bir açıklama yapmadınız? Parlamentodaki bu milletvekilleri en doğal haklarını kullanıyorlar. İnsanlar Taksim Meydanı'nda ya da herhangi bir alanda demokratik haklarını kullanamıyorlarsa bizim sizin ciddiyetinize inancımız nasıl olacak?" dedi.
"Gezi Parkı 30 yıldır kirlenmiş siyaseti arındıracak"
Bir başka soru üzerine Gezi Parkı odaklı gelişmeleri değerlendiren Tekin, eylemlere katılanların "Dik duruşlarıyla" iktidarı korkuttuğunu iddia etti.
İktidarın Gezi Parkı olaylarını analiz edemediğini ileri süren Tekin, "İktidar, Gezi Parkı'nın arkasında bir düğme, bir lobi aramaktan vazgeçseydi inanıyorum ki hem Türkiye hem Türkiye demokrasisi kazanmış olurdu" diye konuştu.
Tekin, Gezi Parkı olaylarının Türkiye'ye kazanımını "oldu bitti, yaptım oldu" anlayışını ortadan kaldırması olarak nitelendirdi ve "Gezi Parkı, 30 yıldır kirlenmiş siyaseti arındıracak" değerlendirmesinde bulundu.
Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu yönündeki iddianın sorulması üzerine de "Kardeşimizdir, Şafak Pavey'in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz. Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur. Şafak hepimizin gönlündeki şafaktır" dedi.
Yerel seçimlere ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, parti olarak hedeflerinin 1989 yılında gösterdikleri başarıyı tekrarlamak olduğunu belirtti. Tekin, seçimlerde sacede halkla işbirliği yapacaklarını da söyledi.
"Şafak Pavey'le İstanbul'u alır mısınız?" sorusuna ise Tekin, "Neden almayalım" karşılığını verdi.
Tekin, bir başka soruya karşılık da iktidarın Gezi Parkı eylemlerine sosyal medya üzerinden destek veren sanatçıların etkinliklerde yer almasını engellediğini de ileri sürerek, buna tepki gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin11 Temmuz 2013 11:42

    CHP İNAÇLARA,BAŞÖRTÜSÜNE,SAYGILI HOŞGÖRÜLÜ OLMADIĞI SÜRECE SİKTİRSENE İKTİDARA GELEMEZ 1 YOLU VARDI DARBE İLE GELİYORLARDI O DA ZOR ARTIK MİLLET BİR AĞAÇ İÇİN TAKSİM GEZİ PARKI GERÇİ AĞAÇ BAHANEDE AMAÇ DEVRİM DARBE GİRİŞİMİ BAŞARIZ OLDU YANI DARBE YOLLARIDA KAPANDI ANÇAK EMPERYALİSR GÜÇLERİN DURMAYACAĞI MALUM MUHİM İNSANLARIN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMALARI ARTIK SERMAYE,ASKER,GAZETE PATRONLARI VIZ GELİR HALKA

  • ismail11 Temmuz 2013 10:40

    sarıgül başa geçerse chp çalışmak zorunda kalacağından korkuyor. muhalefet yapmak yetiyor chpye.

  • Borsacı11 Temmuz 2013 10:18

    Mustafa Sarıgül'e bir şans verilmeli. Yılmaz Vural gibi bir türlü şans verilmiyor adama. Adam Türkiye de ve KKTC'de nerede bir haber var ise ertesi gün orada bitiyor, aile hayatını herşeyi bu uğurda feda etti. Yazıktır, bir şans verilse belki başarılı olur.