E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de Sarıgül çatlağı!---

CHP'de Sarıgül çatlağı!

CHP'de Sarıgül çatlağı!
03 Kasım 2013 - 16:46 borsagundem.com

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "süreçten mutsuz olduklarını ve bu duruma dur diyeceğiz" dedi.

CHP'nin 60 kişiden oluşan Parti Meclisi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hakkındaki disiplin kurulu kararının kaldırılması hakkında karar verecek. Disiplin cezasının kaldırılması durumunda CHP'ye geçmesi ve İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi konuşulan Mustafa Sarıgül hakkındaki süreç hakkında değerlendirme yapan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, süreçten mutsuz olduklarını ve birilerinin Parti Meclisi (PM) üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını söyledi.Güler, PM kararı olmadan yapılan açıklamaların sürecin kendi içinde sıkıntıya düşmesine neden olduğunu söyledi ve "Her yetkili organ kendi yetkisinin boşluğa düşürülmesinden rahatsız olur. Bu yalnızca biz de değil heryerde böyledir" dedi. Birgül Ayman Güler, bazılarının CHP'yi dizayn etme çalışmalarına izin vermeyecek sağduyulu parti omurgası bulunduğuna vurgu yaparak, bu omurganın yanlışa bir yere kadar izin verebileceğini, ancak işin bam telinde 'dur bakalım' diyeceğini dile getirdi. "CHP'yi dizayn etmenin dayanılmaz bir hafifliği var yıllardır" diyen Güler, herkesin CHP'ye akıl verdiğini yön gösterdiğini söyledi.
CHP'ye şunu söyle, bunu yap, kürsüye çık ve şunu şunu söyle diyen gazete ve köşe yazarları bile görüldüğünü anlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnanılmaz bir heveskarlık var. Bu bence rastlantı değil. Çünkü, Türkiye'nin yönü CHP'nin yönüyle belirleniyor. Türkiye üzerinde yürütülen mücadele CHP üzerinden mücadele olarak belirleniyor. Şu ana kadar öyle oldu. ben çok rahatsızım. CHP'nin kendi üyeleri, il ve ilçe başkanlıkları, PM, MKYK, Genel Başkanlık makamı var. Kararları verme yetkisi bu insanlarda. Omurganın sesini bastırıp hiç sorumluluk sahibi olmayan çeşitli isimlerin CHP'ye don biçmesi kimi yönlerde komik. Buna izin verilmeyecektir. Herkesin unuttuğu bir şey var. CHP'nin o kendi üzerinde yükseldiği omurga inanılmaz yüksek sağduyulu bir omurga. Belli bir noktaya kadar yanlışa izin verilebiliyor. Hadi olsun bakalım diyebiliyor ama tam işin bam teline geldiği zaman 'dur bakalım' denir. Ben örgütümün sağduyusuna çok güveniyorum."
SÜREÇLE İLGİLİ OLARAK MUTSUZUM
PM Üyesi Birgül Ayman Güler, PM toplantısında Sarıgül hakkındaki disiplin cezasının kaldırılmasına güçlü itirazların yükseleceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Süreçle ilgili mutsuzum. Bir kişi ve CHP. Koskoca CHP'nin bir kişiye adeta CHP dışında yapılan işler ve sözlerle mahkum edilmesini doğru bulmuyorum. 3 Kasım Pazar günü (bugün) PM olarak toplanacağız. Parti Meclisi sayın Sarıgül'ün disiplin cezasını kaldırma ya da kaldırmama yetkisini taşıyan organ. Fakat, 'Sayın Sarıgül gelecektir ve bizim adayımızdır' şeklinde bu hafta içerisinde açıklamalar oldu. Şimdi bu kararı verecek olan PM üzerinde çok ağır bir baskı oluştu. Keşke beklenseydi, çok bir şey değil, işte Pazar günü (bugün) parti meclisi var. PM'de konu görüşülseydi, kaldırılsaydı ve daha önce kendisi ziyaret edilip bu açıklamalar yapılsaydı meşruiyet bakımından doğru olurdu. Bu kendi başına bir sıkıntıya dönüştü şimdi. Her yetkili organ kendi yetkisinin boşluğa düşürülmesinden rahatsız olur. Bu yalnızca biz de değil her yerde böyledir."
Pazar günü bu yönde güçlü bir eleştiri yükseleceğini sandığını anlatan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: "En azından kendi adıma düşüncemi söyleyeceğim. Yetkili organlarla tartışarak yürümek, kolektif karar vermek her zaman daha güvenlidir. Ortak akıl çok iyi bir şeydir. Hiçbirimiz Türkiye'nin bu zor zamanlarda yanlışların yükünü taşıyacak omuzlara sahip değiliz. Ama kurumlar, organlar hep beraber harekete geçtiğinde, karar verdiğinde bunun hesabını da hep beraber verir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim04 Kasım 2013 13:22

    chp,sarıgülü almakla karaktersizlik örneği gösterdi.

  • mustafa04 Kasım 2013 01:20

    chp de sağduyunun ne işi var siz solcusunuz ya unuttunmu

  • mustafa04 Kasım 2013 01:07

    dalkavuklar işbaşına yazısını yazanı birilerinin kendine getirmesi lazım yoksa chp yüzde 52 oy alır demesi hiç akıllı işi değil

  • MUSTAFA04 Kasım 2013 00:57

    chp deki tek ÇATLAK sarıgülmü

  • a,s03 Kasım 2013 21:06

    Kimse attan inip essege binmek istemez

  • DALKAVUKLAR İŞ BAŞINA/*03 Kasım 2013 20:27

    EĞER MUSTAFA SARIGÜL SEÇİMLERE TEKBAŞINA GİRSEYDİ ARKADAŞLAR nereden baksanız en azından yüzde 8 veya 11 gibi bir rakkamı alacaktı şimdi buda bu rakkamlar seçimlerde CHP tisine gelecek oylardır birde bunun üzerine benimgibi akp yi destekleyenlerden bir çoğuda sayın sarıgül için CHP tisine oylarımızı atacağız birda buradan gelecek oylarıda hesaplarsanız burdandanerden baksanız enazından yüzde 15 gibibir rakam ortya çıkıyor hepsini topladığınızda nereden baksanız tamamı yüzde 52 gibi bir rakkam ortaya çıkıyor şimdi akp liler düşünsün zaten kürtlerin bir çoğu bdp ye verecektir yani akp ye oy kullanan kürtler oylarınıda bdp ye atacaktır.işte akp nin oy kaybetme politikası burada başlamıştır.bu ülkenin milletini canından bezdiren bir başbakanın birdaha orada görmek istemiyoruz.ben cebimdeki PARAMA BAKARIM eğer değeri kalmadıysa ve opara hiçbir şeye yetmiyorsa onuda devletin başındakilere keserim bizler kimleri getirdik kimleri götürdük.bu böyle biline.akp yağdanlıkları okumasın.

  • PAŞA03 Kasım 2013 19:57

    İYİYSE NİYE İHRAÇ ETTİNİZ, KÖTÜYSE NİYE GERİ ALIYORSUNUZ. DENGESİZLİKLERİNİZ BİR DEĞİLKİ SİZİ ÇÖZMEYE ÇALIŞMIYORUZ. HER İŞİNİZ TERS.

  • işte bu03 Kasım 2013 19:41

    kıçıdaroğlu kaset procesiydi,misyonu bitti,şimdi gülün sarısı porocesi vizyonda.

  • Sn.Güler03 Kasım 2013 19:23

    yaşadığımız çağın çok gerisinde siyaset yapıyorsunuz maalesef.

  • nedir03 Kasım 2013 17:50

    kilicdaroglu cok akilli baskandi ne yapacacini cok iyi bilir eger koltukgunu kaptirma korkusu yoksa hersey iyi olacaktir .

  • ahmet03 Kasım 2013 17:47

    kendi partilerini idare edemeyenler.turkiyeyi nasıl yonetecekler.herhalde chp su anda oldugu gibi biri ak derken biri kara der.biri kanun cıkaralım digeri cıkarmayalım der. artık bu kisisel menfaatleri ve cıkarları bıraksınlar.ondan sonra belki bir umut dogar.

  • mali03 Kasım 2013 17:31

    CHP nin başına genel başkan olarak geliyor. Tüm CHP lilerin sevinmesi gerek.