E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de 'olağanüstü' girişim---

CHP'de 'olağanüstü' girişim

CHP'de 'olağanüstü' girişim
07 Kasım 2015 - 06:52 borsagundem.com

Olağanüstü kurultay talepleri doğrultusunda bugün bazı delegelerin imza toplama girişimi başlatması bekleniyor

CHP’de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan parti içi tartışma ve olağanüstü kurultay talepleri çerçevesinde bugün bazı kurultay delegelerinin Ankara’da bir araya gelerek imza toplamak için girişim başlatması bekleniyor.
 
Meriç Tafolar'ın Milliyet'teki haberine göre parti yönetimi, seçimli bir olağanüstü kurultay toplanması için gerekli imzanın toplanamayacağı konusunda emin gözükürken, olağanüstü kurultay talep eden tek isim eski İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu. CHP tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay için 610 imza gerekiyor. Parti yönetimi bu sayıya ulaşılamayacağını düşünüyor. CHP’de parti yönetimi olağan kurultaya hazırlanırken, olağan kurultayda adaylık için nabız yoklayan tüm isimlerin tek bir adayda birleşeceğini ve ikili bir yarış olabileceğine dikkati çekiyor. Ancak, parti yönetimine yakın kaynaklar, Eylül 2014 Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin aldığı oy oranına yaklaşılmasını olanaklı görmüyor.

Bugün toplanacaklar

Milliyet’in aldığı bilgiye göre bugün bir grup kurultay delegesi, Ankara’da biraraya gelerek olağanüstü kurultay için imza toplanması girişimlerine başlanması ya da kurultay yapılması yönünde bir deklarasyon yayınlanmasını konusunda fikir alışverişinde bulunacak. 50’yi aşkın kurultay delegesinin toplantıya katılacağı, toplantının ardından ya da yarın bir kamuoyu bildirisi yayınlanabileceğine dikkati çekiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)