E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇetinkaya'nın görevden alınmasına CHP'den ilk tepki---

Çetinkaya'nın görevden alınmasına CHP'den ilk tepki

Çetinkaya'nın görevden alınmasına CHP'den ilk tepki
06 Temmuz 2019 - 08:26 borsagundem.com

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasına tepki gösterdi

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınmasına CHP Sözcüsü Faik Öztrak tepki gösterdi. Öztrak, "Bunu yapanlar "Bizim ekonomimize güvenin" deme hakkını kaybetmişti" dedi.

Erdoğan'ın görevden alma kararı Merkez Bankası tarihine geçti. Alınan bilgiye göre bugüne kadar hiçbir Merkez Bankası başkanı görevinden alınmadı. Çetinkaya'nın da görev süresi yaklaşık 10 ay sonra dolacaktı.

CHP'den tepki

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Erdoğan'ın görevden alma kararının hemen ardından Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Görevden alma kararını sert ifadelerle eleştiren Öztrak şunları kaydetti: 

"Bunu da gördük. Bağımsız TCMB’nin Başkanı, Cumhurbaşkanı tarafından kurumsal hedeflere ulaşılamaması gerekçesiyle bir gece yarısı görevden alındı. Bunu yapanlar bizim ekonomi yönetimimize güvenin deme hakkını kaybetmiştir. TCMB Sarayın elinde tutsaktır NOKTA."

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya görevden alındı

Merkez Bankası Yeni Başkanı'ndan ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .07 Temmuz 2019 23:18

    TCMB batacak bu özgürlükten bahsediyo işini düzgün yapmayan birdakka durmasin bizim vergiler heba oluyor birde milletvekili sayısı çok, düşmeli gereksiz yabancılari ülkesine gonderin kendi vatanina tatile gitip geri gelmesi bana dokunuyo her yerdeler insanlar tedirgin bunu görürseniz giden oylar geri gelecek yoksa daha fazla oy gidecek gerekiyorsa vatandaşlara sorun

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ07 Temmuz 2019 18:32

    al birini vur ötekine sanki sizlerin zamanınız iyi idi.chp zamanında 1974 yıllarında ilaç, çimento,  benzin, demir, kömür vs.vs.yoktu.dövizi olanı hemen hapse atıyorlar idi.bunlar gelse ülke kaosa bir sene içinde girer.çocuklarınız ve torunlarınız için chp oy vermem.

  • belirsizlik07 Temmuz 2019 12:26

    Sormak lazım merkez bankası faizleri indirsin diye baskı yapan rte acaba neden zamlar söz konusu olunca bu kadar rahat davranabiliyor? Ve hala birileri geçmişe takılmış kalmış, politik olmayın bu kadar, faizlerin inmesini herkes istiyor da zamlar konusunda neden suskunsunuz.

  • ekrem07 Temmuz 2019 13:39

    bu faizler enflasyon artışları zamlar herzaman olur ve birbirine de bağlıdır önemli olan ülkede güvenin artmasıdır. her haberde ülke için güvensizlik algısı oluşturanlar enbüyük sebeptir güvensizliğin artmasına zamanında 3000- 7000 lere faizleri çıkarmış olanların  güven konusunda konuşmaya hakkı yoktur ülkemize güvenelim hükümetimize destek vermesek dahi destek olalım herşey düzelecektir sırf kendi menfaatleri için konuşanlara prin vermeyelim.

  • abdullah 5307 Temmuz 2019 00:01

    kemal dervişin yamağı bddk b. yardımcısı iken %7500 faizle bu milleti soyduran ne bilgili adam merkeze getirip herkese tanıtmak lazım

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ06 Temmuz 2019 23:38

    sence ve diğe milletvekilleri bu chp onlarca sene iktidara getiremediniz.ölene kadar da koltuğunuzu bırakmayıcaksınız.sizlerin yüzlerini görmekte kına geldi.

  • Burak06 Temmuz 2019 23:32

    Göreve geldiğinden beri faiz artırıyor.Bankaların kredi bölümleri sinek avlıyor.Bu kadar yüksek faiz kredi alan yok , ev kredileri ruhuna fatiha , sanayici dertli aldığı krediyi ödeyemiyor.Öğrenmişler bi bağımsızlık FAİZ MUZ CUMHURİYETİ OLDUK BE !!!!!! .Hala bağımsızlık tartışması , neyin bağımsızlığı faiz sömürge imparatorluğunun bağımsızlığı mı ????? Dolardan bize ne kardeşim isterse 10 tl olsun ama benim faizime dokunamassın ,Utanın be utanmazlar  japonyada eksi faiz varken biz %24 ödüyoruz.Bu kadar yüksek faiz uygulayan afrika ülkesi yok kardeşim.

  • JBT 06 Temmuz 2019 22:42

    Eto’ o bitmiş....

  • KILIÇ06 Temmuz 2019 21:57

    SAYIN ÖZTIRAK ŞU İŞLERİ BIRAKINDA YÖNETENLER GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPSIN BİRAZCIK OLSUN ÜLKE HAYRINA KONUŞUN.

  • mehmet06 Temmuz 2019 21:29

    bu mb baskanı geldıgınden berı bır tane dogru ıs yapmısmı.bence cok gec kalındı daha erken gorevden alınmalıydı.bu chp su acıklamayı yapınca ne oluyor.cok mu memnunlarmıs mb dan.sankı hangı ulkede mb bagımsız. ha adam dogru ısler yapar kımse zaten karısmaz.yıne bı krız ortamı yaratılmaya calısılıyor mıllet zaten darlanmıs ...yeter bıktık ne krız meraklısı mıllet olduk.bu basarısız gıder yerıne yenısı gelır bıttı gıttı bu kadar..

  • Sait06 Temmuz 2019 21:50

    Adam ne dediyseniz yapti sizede yaranilmiyor

  • Yağız ateş06 Temmuz 2019 20:08

    Öztrak istiyor ki bu ülkenin merkez bankasını dış güçler yönetsin hani Dış güçler Derviş’i göndermişti böylece bu öztrak beyfendiyi chp ye ve ülkeye bela etmişlerdi

  • HALİL TÜRK06 Temmuz 2019 23:37

    ulan senin chp nin zamanlarını bilirdim.tam bir utanç tablosu idi.italya ile milli maç yapacaktık italya da italya ya gidecek paramız yoktu.geldi italyanlar bizi uçakla aldı götürmüşlerdi.sizler gelseniz bir seni için bu ülke yine batar.zaten millete de rahatlık batıyor.başımıza büyük bir olumsuzluklar gelecek gibi.

  • Ayşe topal06 Temmuz 2019 20:06

    Derviş’in Türkiye’ye bıraktığı baş ağrısı konuştu susmak bilmiyor

  • Hüseyin taşpınar06 Temmuz 2019 19:51

    Bu eski hortumcu ekonominin anasını belleyenler hala konuşuyor

  • Cahil adam06 Temmuz 2019 17:52

    Merkez bankasının rezervleri yok denecek kadar 12 milyar dolar londrada saplarda kaybetti doları tutmak için turkiyedeki bazı şirketleri dolar açık pozisyonundan kurtarmak için yapıldı ama olan merkezbankasinin batırma noktasına geldi. Artık acı reçeteyi almanın zamanı imf gelecek devalüasyon olacak.dunya da artık üretimin yüzde 80 makinalar yapıyor dünyada bunlarla rekabet için ucuza işçi calistiracagiz büyük dönüşümlere ihtiyacımız var

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU06 Temmuz 2019 17:39

    chp deki tüm görevliler ve milletvekilleri ölene kadar koltuklarına japon yapıtırıcı ile yapıtırılmışlar ve koltuklarında kalacaklardır.yazıklar olsun bunlara.artık bunların sürekli yüzlerini görmekten bana kına geliyor .aslında ben chp liyim fakat bunları gördükce chp asla oyumu vermeyeceğim.

  • Haha06 Temmuz 2019 14:19

    Kurumsal hedeflere ulasilamamasindan dilayiymis , peki turkiye hedeflerine ulastimi hani enflasyon hani dolar faizler, peki siz niye o koltuktasin

  • Millet06 Temmuz 2019 13:17

    Biz Senide Biliriz. Amerikancı Dervişin Yardımcısı

  • Ahmak group sizi 06 Temmuz 2019 20:20

    Bu halın çok mu iyi?

  • Ofli06 Temmuz 2019 13:14

    Bunlar cok ilginc. Ilk geldiginde kuveyt turk. Geldi diye kiziyorlardi. Gulunc trump powela neler yapiyor bu kadar buyutmeyin

  • Çakır06 Temmuz 2019 12:49

    CHP elestiriyor ise cumhurbaşkanımız doğru kara almıştır. Köprü yol yapanı eleştiren parti yöneticileri yapılan yolu bizden çok kullanıyor ise ben CHP'li vekil pek kaideye almam

  • ege06 Temmuz 2019 12:27

    gelirkende itiraz etmiştin giderken de sizde ayar yokmu siz ne ayaksınız..?sen zaten dervişin uşagıydın deilmi haaaa.....anlaşıldı

  • abdullah 06 Temmuz 2019 11:21

    ÖZTRAK BEYFENDİ BU ÜLKEYİ MERKEZ BANKASININ YÖNETMESİMİ GEREKİYOR. merkez bankası kimin  yönetiminde devlet kimin yönetiminde manda uşaklığı yapmayın lütfen biraz halkçı birazda milliyetçi olun oklarınızı hep milletin gözüne sokmayın

  • Nihat06 Temmuz 2019 12:46

    ''Bana her şeyi de Türkiye için hayırlı bir kelamdan bahsetme''           imza  CHP                                                                                            Türkiye yi sömürge ekonomisine çevirmek için gelen ilk icraatı Nişasta bazlı şekeri kilitleyen  Kemal Derviş  mirasçılarından böyle bir şeyi beklemeyin.  yıllar sonra Nişasta Bazlı şekeri kendi propaganda konusu yapmaktan dahi utanmadılar.

  • AHMET ÖZBİR06 Temmuz 2019 12:27

    HELAL olsun Abdullah kardaş! Gerici CHP'ye OKKALI BİNDİRMİŞSİN! Bunlar şerefime halk düşmanı, bunlar yenilikçiliğe düşman, hürriyetçiliğe düşman hele hele LAİKLİĞE ACAİP GICIKLAR!. Öyle hür bir şekilde dini yaşamak bunlara göre ASLA MÜMKÜN OLAMAZ!.. Çok şükür ki dümende KÜRESEL GÜÇ TAYYİP BAŞKAN VAR! Yoksa halimiz berbat olurdu!..

  • Nihat06 Temmuz 2019 10:23

    Sen tepki gösterdiysen çok iyi etmişler demektir.!  Kemal derviş in çırağı senin devirdiğin çamları da çok iyi biliyoruz.